Sunday 30 December 2012

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - BAK




Sziasztok!

Ahogy azt már korábban ígértük, érkezik asztrológiás rovatunk következő része, mely a bak havában születettek alapvonásait és jellemzőit vesszük sorra. :)


Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Bak jegy szülöttei?


A bak csillagjegyű személyek hajtóereje az, hogy gondosan megtervezett céljaikat lépésről lépésre kitartóan elérjék. Általában komoly, megfontolt és fegyelmezett emberek, akik gyakorlatiasak, néha kicsit „földhözragadtak”. Elsődleges számukra a munka világa, a választott hivatásban való előrejutás. Ez a fegyelmezett céltudatosság megjelenik öltözködésükben is. Komolytalan, túl laza vagy gyerekes öltözetet nem vesznek fel, a romantikus stílust sem kedvelik. Hagyománytisztelők és bizonyos értelemben a konzervatív, klasszikus ruhatár hívei. 

"Hagyománytisztelők és bizonyos értelemben a konzervatív, klasszikus ruhatár hívei"


A bak jelét a föld elemi minősége hatja át. A tél színvilága közel áll hozzájuk,  színválasztásukban előnyben részesítik a „föld” színeket. Előszeretettel öltöznek feketébe, de vonzódnak a szürke és barna árnyalataihoz, amit olykor egy kis zölddel kombinálnak. A mostani divatszínek közül a padlizsán lilát, vagy a nagyon sötétkéket is viselhetik. A harsány, színes mintájú ruhákat elkerülik. Fiatalon komolyságuk, zárkózottságuk miatt kissé koravénnek hatnak, majd életük delén elkezdenek „fiatalodni”, színesebb ruhákat is megengednek maguknak. Ez persze soha nem lesz harsány, vagy feltűnő.

"Előszeretettel öltöznek feketébe, de vonzódnak a szürke és barna árnyalataihoz, amit olykor egy kis zölddel kombinálnak."
"A mostani divatszínek közül a padlizsán lilát, vagy a nagyon sötétkéket is viselhetik."
Általánosságban elmondható róluk, hogy egyszerű, az alkalomhoz illő öltözékben jelennek meg mindenhol. Ruhatárukban, ha körbenézünk, ott tartós, kényelmes, célszerű és praktikus darabokat találunk. Öltözködési stílusukat a mindenkori feladatuk határozza meg. Otthon a megszokott, akár kissé megkopott ruhákat hordják. Takarékosságra való hajlamuk miatt addig viselnek egy-egy ruhadarabot, míg az teljesen elhasználódik.


Munkahelyi megjelenésükre fokozottan ügyelnek, hiszen elsődleges célja életüknek az érvényesülés. Komoly egyéniségüknek megfelelően elegáns, konzervatív stílusban öltözködnek. Nők a kosztümöt szívesen viselik szoknyával, vagy akár nadrággal is. Mélyen dekoltált felsőket nem vesznek fel. Cipőből az elegáns, de nem túl magas fajtákat részesítik előnyben.


Ékszereket keveset viselnek, viszont szeretik az órákat, amit akár medálként a nyakukban is hordhatnak. A fából vagy bőrből készült ékszerek, kiegészítők vonzzák őket, esetleg az ónix vagy obszidián darabok.

Ruházatukat mindig kiegészítik a táskák. Irodai öltözethez általában bőrből készült aktatáskát viselnek, ami mindig tele van pakolva. A hétköznapokra is a nagy, praktikus kialakítású, tartós darabokat keresik. Ha kirándulnak, biztos, hogy hátizsákba pakolnak.


Vásárlásnál egyformán fontos számukra az ár, a tartósság és minőség. Leértékelések, akciók vonzhatják őket, hiszen megfontoltan költekeznek. A tartós, bőrből készült cipőkre, kabátokra költenek, ha úgy ítélik meg, hogy az szükséges számukra.

Férfiként nem okoz gondot számukra a munkahelyi előírásoknak megfelelő öltözet. Ez lehet a munkaruha, vagy irodában az öltöny. Ez utóbbit szigorúan nyakkendővel viselik, és ügyelnek arra, hogy az korrektül legyen megkötve.  Hivatalos fogadáson akár a frakkot is tudják elegánsan viselni.
Társasági eseményeken a bak nők is képesek meglepetést okozni. Az egyszerű, de elegáns kis fekete estélyiben megjelenve, finom ékszerekkel, leengedett hajjal nagyon vonzóak tudnak lenni.


A bak jegy eleganciájának képviselője Diane Keaton, Noomi Rapace, Zooey Deschanel és Julia Ormond. Férfiként Nicolas Cage, Anthony Hopkins, Bradley Cooper öltözködési stílusát vehetjük szemügyre.


Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
www.mindenamiasztrologia.hu

for

Style and Blog





4 comments:

  1. ez nem ide tartozik ehhez a bejegyzéshez, lányok, áruljátok el hogyan csináljátok, hogy ilyen jól öltözködtök? ilyen sok pénzt költötök ruhára, vagy honnan szerzitek a jobbnál jobb ruhadarabokat? én mindig ámulok a zara kollekcióin, de olyan drágák hogy nem bírok kiadni annyi pénz értük:( pedig nagyon sok mindent szívesen haza vinnék onnan. Nem csináltok a vásárlásaitokról is valami posztot, hogy hol, milyen gyakran szoktatok vásárolni? turkálokban, ha vásároltok melyikekben?

    ReplyDelete
  2. De jók ezek az összeállítások is!

    ReplyDelete
  3. huh, én is bak csajszi vagyok. és most kicsit megijedtem, ez ijesztő leírás rólam:) és tényleg minden szóról-szóra jellemez engem, jók is és sajnos a rosszak is nagyon! iszonyúan tetszik!!:) Boldog Újévet kívánok lányok, mindig maradjatok ilyen csinosak és kedvesek:) és jól gondoljátok meg mi lesz az újévi fogadalmatok!:) netán még több outfit poszt(árával és hasonló darabok beszerzési helyével feltüntetve):D annak örülnénk:D:)

    ReplyDelete
  4. ahh...az utolsó képen a táskák, kell kell kell

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...