Sunday 23 December 2012

DIY Lámpa



Sziasztok!

Most egy újabb Do It Yourself tippel szeretnénk meglepni Titeket! Mostanában nagyon sok jó ötletet lehet olvasni a neten, szinte nem is lehet eldönteni, melyikbe fogjunk bele. Lakberendezésről már eddig is írtunk, és most is az kerül a középpontba, ugyanis a képen látható lámpa elkészítéséről tudhattok meg részleteket.
Ez a nagy hógolyó már a nappalinkat díszíti, számomra az eddigi legszuperebb DIY ötlet és nem is volt túl nehéz elkészíteni!
A hozzávalók listája nem túl hosszú:
  • Szükség lesz egy közepes méretű, gömbölyű rizslámpára. Én 40 centist választottam, hogy ne legyen túl nagy, az eredmény így is kb. 60 cm átmérőjű lett.
  • Szükség lesz több csomag muffin papírra. A mennyiség a lámpa méretétől függ, én kb. 800 db-ot használtam fel. Érdemes jól megnézni a papír minőségét, szép fehéret válasszatok, azzal mutat igazán! 
  • Kell egy ragasztó, amelyek közül én bordűr ragasztót használtam.
  • Vásárolni kell még vezetéket, foglalattal árulják az üzletekben kb 1000 Ft, a bekötés állítólag nem nagy kunszt, de szerintem bízzuk ezt szakemberre! ;)
  • Végül kell egy izzó, ami jó, ha energiatakarékos, mert így kis fogyasztás, és viszonylag kevés hő mellett nagy fényességet lehet elérni - igaz, az ára az ilyen izzóknak kissé magasabb, mint a hagyományos társaiké.
Az elkészítés nagyon egyszerű, de elég hosszadalmas, mi ketten készítettük Krisztivel, 2 estén át 4-4 órát, így összesen 8 órát dolgoztunk vele, de büszkén mondhatom, hogy megérte, mert a végeredménnyel teljesen elégedett vagyok, és talán még sosem volt ilyen kedves számomra egy lakásdekorációs termék sem, mint ez a lámpa! <3

A gömbre szépen, lassan, egyesével fel kell ragasztgatni a muffin papírokat, úgy, hogy például egy szempillaspirál, vagy más keskeny hengerre (vastag filctollra) ráhúzzuk, az alját beragasztózzuk,és végül a rizslámpához szorítjuk.



Érdemes a muffin papírokat jó szorosan egymás mellé ragasztani, ha ilyen hógolyó formájú végeredményt szeretnénk. Lehet variálni színekkel mintákkal, de én kifejezetten egy ilyen egyszerű letisztult stílusú lámpát szerettem volna, jól illik a nappalink szürkés, fémes, modern hangulatához. A mi lámpánk összes anyagköltsége kevesebb, mint 5000 Ft volt, a végeredmény pedig magáért beszél! 

Mivel a hozzávalók teljesen megfizethető áron elérhetők, ezért érdemes kísérletezni, és ha valami megtetszik, akkor kipróbálni. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!




Olvasói kérésre a poszt kiegészült még egy képpel, amin láthatjátok, milyen működés közben a lámpa, és még meg szerettem volna mutatni azt a bagoly lámpát, amit karácsonyra készítettünk a család legkisebb tagjainak! Remélem tetszik! :)


24 comments:

  1. Szívesen kipróbálnám, csak sajnos ez nem illik a lakásomba:( Pedig tényleg nagyon szép.

    http://berni-fashion.blogspot.hu/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, tényleg picit behatárolt a stílus, de biztosan lesz még lakberendezős poszt más stílusban is! ;)

      Delete
  2. Szuper lett. A muffin papírt hol szereztétek be hozzá?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesco, Auchan, Spar, vagy más nagyobb áruházban is biztosan találsz! ;) Én az Auchanban vettem 200 Ft volt 100 db.

      Delete
  3. De nagyon jó. Én ezt ki fogom próbálni!

    ReplyDelete
  4. Megtennéd,hogy mutatsz egy olyan képet is,amin látszik használat közben? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persze, majd feltöltöm a blogra! ;) Készülök egy hasonló bejegyzéssel, és abban lesz erről is egy kép használat közben! ;)

      Delete
  5. Nagyon jól néz ki, elsőre ránézésre nem is gondoltam volna, hogy saját készítés. Egyébként pont ma láttam a Tescoban, hogy 200Ft 100db muffinpapír, szóval tényleg nem drága. Gondolom azért portalanításnál nem lesz egy leányálom!=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is annyiért találtam az Auchanban! ;) A portalanításra eddig az a terv, hogy egy szelesebb napon kilógatom az erkélyről szellőzni! :D

      Delete
  6. aztaa nem semmi :)
    Biztos nagyon türelmes lehetsz :D

    ReplyDelete
  7. elképesztő ötletes és mutatós! grat:)

    ReplyDelete
  8. Nagyon szuper ötlet, de nekem is rögtön a portalanítás jutott eszembe! :)

    ReplyDelete
  9. nagyon ötletes.:) rizslámpát hol sikerült és mennyiért beszerezni?:)

    ReplyDelete
  10. wow this is amazing, good job! ;)

    <3

    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. ez nagyon tetszik! gondolkodtam azon, hogy lecserélem a lámpámat, lehet utánanézek az anyagoknak :D

    ReplyDelete
  12. Ez annyira jó és ötletes! :) De kell ám hozzá türelem. :D

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...