Saturday 22 December 2012

WINTER IN DEBRECEN




Sziasztok!

Nálunk már javában zajlik a karácsonyi sürgés-forgás,  feldíszítettük a debreceni karácsonyfánkat Bertivel, illetve ma az utolsó ajándékokat is beszereztük. Ó, és már töltöm is a Reszkessetek betörők első részét, hiszen a karácsony kötelező kelléke nem(csak) a hó, hanem Kevin McCallister és a Lincoln Boulevard 671. Panniéknál is hasonló a helyzet, gyerkőcöktől hangos a ház, s éppen családias hangulatban telnek a karácsony előtti utolsó napok.
Mi majd csak december 24-én reggel megyünk haza, a 23-át általában együtt töltjük, ez a közös karácsony esténk. A legjobban azt szeretem az ünnepekben, hogy összehozza az embereket, családtagokat, barátokat és jó ismerősöket.  Imádom a fényeket és csillogó díszeket, a forró italokat, a nagy karácsonyi ebédeket - vacsorákat, a töltött káposzta és narancsos süti illatát, az idióta családi történeteket, s mindent, ami a karácsonnyal jár. (Illetve majdnem mindent. A bejglit nem. Brr!)

Debrecen ilyenkor különösen csodás: kivilágított fák és szökőkutak díszítik a Nagytemplom előtti teret. Már december elejétől kirakodóvásár van, forralt bor és kürtőskalács illattal, rengeteg kézműves termékkel és napi több száz látogatóval. Ma különösen sok ember mászkált az utcákon, sokan kenyérlángost majszoltak, mások a hősugárzóknál melegedve beszélgettek, nevetgéltek.
Mi végül a Bario Cafe-ban találkoztunk barátnőmmel, Eszterrel. Államvizsga óta nem volt lehetőségünk csevegni egy kicsit, úgyhogy jólesett a mai forró csokis - vízipipázós találkozó Debrecen szívében. Ha tehetitek látogassatok el Ti is, meseszép a környék - de öltözzetek fel jól, iszonyatosan hideg van kint! Ó, és Eszter tanácsa: a forrócsoki nagyon finom, de ne kérjetek pirítóst! :))

Puszi!

9 comments:

  1. Panninak gyereke van? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. :DD Dehogy, de a családban attól még vannak gyerkőcök!

      Delete
  2. Habár évek óta alig változik valamit az ünnepi kivilágítás, mivel reggel 6-ra járok melózni, múltkor megálltam én is kattogtatni párat a telefonommal. Egyben az egész kicsit giccses, de külön-külön nagyon szépek. Külön kedvenceim az ezüst fa és persze az oszlopon figyelő angyalkák. Boldog karácsonyt Style and Blog csapat, boldog karácsonyt Debrecen!

    ReplyDelete
  3. Hűűűű... hát azért ez elég ütős. Egyszer voltam csak Debrecenben sajnos, 7 éve, nyáron és csak 1 napot:D Pesten a Vörösmarty tér is szép, de azért azt látom minden évben:D

    ReplyDelete
  4. csodaszép :) boldog karácsonyt csajok! :)

    ReplyDelete
  5. Imádom ezt a hangulatot, igaz Debrecenben még soha nem voltam, de Pestet imádom. Az Andrássy út, Vörösmarty tér az egész mese szép:)
    Eltudnám örökké nézni.

    http://berni-fashion.blogspot.hu/

    ReplyDelete
  6. Szia Mesi :)
    Végre egy ember aki nem szereti a bejglit :D Én se szeretem és ezzel mindig egyedül vagyok.
    Nagyon jók lettek a képek :)
    Boldog Karácsonyt Kívánok az egész csapatnak :)

    ReplyDelete
  7. Vízipipa..hmmm de szeretem :) Mostanában elég sokat szoktunk a csajokkal, és most épp a kókuszgolyó ízesítésű dohányunk van terítéken :)

    ReplyDelete
  8. Gyönyörű :) Nagyon szeretem ezeket a hangulatos posztokat. Boldog karácsonyt, lányok! :)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...