Tuesday 26 August 2014

MORNING ROUTINE


Szép jó reggel csajok! Indítsuk együtt a napot néhány reggeli pillanatképpel. A posztból kiderül, milyen reggeli szokásaim, praktikáim vannak, hogyan próbálok időt spórolni egy-egy outfit összeállításánál, vagy éppen milyen termékeket használok minden reggel. Legyen csodás reggeletek, jó böngészést, este pedig hozok pár outfit fotót a mai napról! :) 

Good morning girls! Let’s start the day together with a blogpost in which I’ve collected some pictures for you from my morning. If you read it you will know some of my morning routines, how I save time, or what products I usually use in the mornings. Have a wonderful morning, happy surfing, and don’t forget that later today I come with a new outfit. 


Ti hogyan indítjátok a napot? Számomra elengedhetetlen a reggeli, minden nap harapok valamit, mielőtt elindulnék itthonról. Miután elszürcsöltem kedvenc tejeskávémat vagy a teámat, általában egyszerű és gyors reggelit választok, például gyümölcsturmixot banánnal és naranccsal, mozzarellát paradicsommal és sonkával, esetleg rántottát, vagy éppen müzlit tejjel, attól függ, hogy éppen milyen kedvem van. Mostanában a kedvencem a Nestlé Fitness étcsokis változata, amit néha még magában is szoktam csipegetni (leginkább a csokival bevont falatokat), de nagyon finom a gyümölcsös verzió is, főleg ha megkoronázzuk néhány szem friss gyümölccsel - eperrel, vagy málnával. A reggeli megadja nekem a délelőttre szükséges energiát, frissebb és aktívabb vagyok tőle egész nap, és ha elmulasztom, fejfájás, ingerültség kerülget, úgyhogy már megtanultam, hogy nem éri meg reggeli nélkül elindulni otthonról.

How do you start your day? For me, breakfast is the most important thing in the morning; I always eat something before leaving home. After drinking my favorite latte or tea, I usually eat something fast and simple, smoothie made of bananas and oranges, mozzarella with tomatoes and ham, maybe some eggs, or cereals with milk depending on my mood. Nowadays my favorite is Nestlé Fitness with dark chocolate (sometimes I eat it dry – especially the dipped pieces), but I like Nestlé Fitness Fruits as well, and I serve it with some fresh fruits like strawberries or raspberries… yummy. Breakfast gives me the energy that I need in the morning, I am fresher and more active during the day, and if I miss it, I might have headache and I might be irritated, so I learned I have to have breakfast every single day. 



A reggeli mellé mindig jól jön egy kis olvasnivaló, ilyenkor a legjobb átlapozni a divatmagazinokat, végigböngészni az emaileket, és közben jön az ihlet, hogy mit is viseljek aznap. A pillanatnyi hangulatom határozza meg, hogy milyen lesz a napi összeállításom, így én nem tudok előre készülni. Mindig irigyeltem azokat, akiknek már előző este megvan a holnapi outfit, így rengeteg időt spórolnak meg a reggeli készülődésből. Én tényleg megpróbáltam, de az előző este kikészített összeállítás másnap valamiért már nem tetszett, a nadrágot szoknyára, vagy éppen a magassarkút laposra cseréltem, így elment vele legalább annyi idő, mintha előző este nem csináltam volna semmit. Szóval maradt a reggel az outfithez. Régebben nagyon sok időt elvett a próbálgatás, 4-5 alkalommal is átöltöztem, ha nem volt tökéletes a szett, viszont ez olyan időigényes volt, hogy le kellett róla szoknom, és akármilyen furcsán is hangzik, próbálgatás helyett a padlón / szőnyegen dobom össze a szettet. Így látom a teljes összeállítást, együtt a színeket, a ruhákat a kiegészítőkkel, és sokkal egyszerűbb így variálni, mintha felpróbálnám az összes létező ötletemet. Ha a földön összerakott szett tetszik, jöhet a próba, és általában felvéve is jól működik. :)) Elég bizarrul hangzik, de nekem tényleg rengeteg időt megspórol ez a módszer.

During having breakfast it’s great to have something to read, emails, news or magazines, and it’s also a great time to find some inspiration for the daily outfit. My outfit is defined by my daily mood, I can’t decide the night before what I will put on in the morning. I used to try this technique, but I failed, because I changed the skirts to pants, the heels to flats all the time, so I decided to create outfits in the mornings. First it was hard to pick the pieces in the morning, I tried 4-5 sets before I could choose, but my new technique is fast. I simply drop my clothes on the floor, mixing styles and colors so I can decide easily which will look good together, and when I finally put them on, they look as good on me as on the floor. 


MAX FACTOR  - FACEFINITY ALL DAY FLAWLESS 3IN1 ALAPOZÓ | EXCESS VOLUME SZEMPILLASPIRÁL | COLOUR ELIXIR SZÁJFÉNY | CREME PUFF PÚDER

Ha már megvan a napi outfit, jöhet a smink, ami általában a  következőkből áll: alapozó, púder, szempillaspirál, rúzs / szájfény. Már olyan régóta használok sminktermékeket, hogy teljesen rutinszerűvé vált a sminkelés,  általában 10 percet vesz el a reggelemből. A hétköznapokban a natúr sminkeket kedvelem, szemhéjport inkább alkalmakra viselek, ha viszont színesíteni akarom a sminket, választok egy élénk rúzst, ami jól passzol az outfithez! ;) Szemöldökceruza helyett most a Catrice termékét használom, ami nagyon praktikus. Mini szemöldökcsipesz és formázó is van benne, a két árnyalat pedig tökéletes ahhoz, hogy egy picit megerősítsem a szemöldököm ívét. 

After the outfit comes makeup. I usually use the following: foundation, powder, mascara, lipstick / lip gloss. I have a lot of routine so it doesn’t take much time, 10 minutes are enough to finish my makeup. During the week I prefer natural colors, I use eye shadow only on occasions, but if I want to highlight my makeup, I pick a lipstick with a vivid color matching my outfit. I used to have eyebrow pencils but now I use Catrice’s eyebrow set, which is great, it has mini tweezers and a shaper with two different shades, which makes it the perfect tool to make the line of y eyebrows a little stronger – just as I like it. 

CATRICE - EYEBROW SET

ESSENCE - COLOUR CUSH RÚZS >08 | COLOUR & GO KÖRÖMLAKK >105, 177, 107, 104.


A hajápolással kapcsolatban nem sok minden változott, továbbra is minden hajmosásnál használok balzsamot és hajvégápoló szérumot, ezeknek köszönhető, hogy még ilyen sok hajformázás mellett is hosszú és aránylag egészséges a hajam. Bármilyen sietős is legyen egy reggel, igyekszem a hajformázásra is időt szakítani. Vagy göndörítem, vagy egyenesítem a hajamat, mindkettőhöz hajvasalót használok, mert így sokkal gyorsabban megvagyok vele, általában 10 perc alatt kész is! Ha pedig  még gyorsabb megoldás kell, jöhet egy egyszerű lófarok, vagy egy konty. ;)

My hair routine is all the same as it was, I keep using balm and serum when washing my hair, and these products let my hair grow so long and be healthy even when it’s thin and I use hot tools on it. In the morning I use my hair straightener to make it straight or curly; it usually takes only 10 minutes. If I don’t even have 10 minutes, I choose a pony tail or bun.



A reggeli rutinom része, hogy összeszedem az edző felszerelésemet is. Legalább hetente kétszer-háromszor ellátogatok az Aktív Fitnessbe, spinnracing órára. Még mindig óriási szerelem számomra ez a sport,  már nem tudom elképzelni egy hetemet spinning óra nélkül. Nagyon nehéz volt eleinte, már a bemelegítésnél kipurcantam (haha), most viszont minden edzést végigtekerek, és nagyon élvezem őket. Ezeken az órákon ráadásul nem csak tekerünk, hanem különböző erősítő gyakorlatokat is végzünk, így az egész testet átmozgatjuk, erősítjük, legyen az kar, láb, has, popsi! Yeyy! 
Szerdánként Bartha Évi tart Spin-Body edzést, amelynek az a különlegessége, hogy a tekerés mellett TRX-es gyakorlatokat is végzünk. Hihetetlenül nehéz, de fantasztikusan jó edzés, mindenkinek ajánlom, a hatás garantáltan nem marad el. 

Part of my morning routine is that I prepare my fitness outfit and equipment, because 2-3 times a week I go to Aktív Fitness to spinracing. This sport is my love, I can’t imagine not to go. First it was very hard, I was tired after the warmup, but now I can ride till the end and I like the classes very much! These classes aren’t just about spinning, we always do some exercises to move all parts of our body, arms, bottoms, abs… 
Every Wednesday Évi Bartha has spinbody classes, which means that we don’t only ride the bikes, but we also make exercises with TRX, which is extremely hard, but feels amazing, everybody should try it!



A reggeli teendőim során mindig hallgatok zenét! Ahogy felébredek első dolgom, hogy berakom az aktuális kedvenceimet, ettől ébredek fel igazán, nem a reggeli kávétól, haha :D!
Ami mostanában minden reggel szól, az Pharrell Williams - Come Get it Bae, Stromae - Tous Les Memes, vagy Taylor Swift legújabb száma, a Shake it Off! Most is ezzel a dallal indult a reggelem, ha van kedvetek hallgassatok bele Ti is, mert tényleg egy óriási adag energiát ad ez a szám! Most pedig induljon a nap, este pedig jön az új outfit a blogon! ;) Puszi: Panni

During the morning I always listen to music. When I wake up my first thing is to put on my favorite so I get ready – it’s not the coffee, haha!
What nowadays I usually listen to are Come get it Bae by Pharrel Williams, Tous les memes by Stromae or Shake it off by Taylor Swift which is just amazing, I can’t stop listening to that song! :D 
And now, let’s start the day and don’t forget that today I come back with a new outfit! Kisses, Panni…

9 comments:

  1. A kis műrózsák hol szerezhetőek be? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A Kikben találod őket, van barack színben is! ;)

      Delete
    2. Ó, köszönöm! :) Remélem találok belőle én is.

      Delete
  2. Love Post. One 10.

    ReplyDelete
  3. Milyen fényképezőgépet használtok? Annyira szép az összes kép :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönjük! Canon EOS 600 D-vel fotózunk ;)

      Delete
  4. Annyira jó a blogotok,rengeteg ötletet adtatok már randira is,hogy milyen ruhát vegyek fel,vagy hogy milyen sminkben pompázzak :) Panni neked ez az eredeti hajad,vagy póthaj ? Csak mert a White Hairben tetettem fel póthajat,és az enyém is hasonlóan néz ki,mint a tiéd :)

    Kriszta

    ReplyDelete
  5. Panni, nagyon tetszik az első fényképen a hátad mögött látható kép/festmény(?). Meg tudod mondani, hogy azt hol vetted? Köszönöm :)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...