Thursday 28 January 2016

ÚJÉVI FOGADALMAK - HAJÚJJÁÉPÍTÉS A JOICOVAL


Sziasztok!
Ma ismét egy kicsit újszerű bejegyzéssel készültem Nektek, mely bár szépségápolással kapcsolatos, nagyon is személyesre sikerült. Tudom, hogy a december vége és január első fele kicsit szűkösebbre lett - már ami az elkészült posztok számát illeti, de ebben a hideg időben olyan jólesett kivonni magamat a forgalomból, az ünnepek idején csak a családdal, később pedig a munkával, edzéssel és pihenéssel foglalkozni. Néha úgy érzem, kell egy pici szünet, de pár hét elteltével már nagyon hiányzik az írás, a fotózás, maga a blog és persze a legjobban Ti.

Nálam a január idén is fogadalmakkal indult, ám ezúttal picit változtattam, s a már - már közhelyes elhatározások helyett konkrétabb, pontosan definiálható célokat fogalmaztam meg. Vannak közöttük rövid- és hosszútávú, könnyebben megvalósítható és nagyobb erőfeszítést igénylő célkitűzések is, melyeket igyekszem a korábbiaknál sokkal komolyabban venni, és ezúttal tényleg tenni értük. Szerintem idővel a legtöbbre fény derül majd, a személyes bejegyzésekben mindenképpen beszélni foguk róluk. Idén kifejezetten fontosnak tartottam, hogy olyan fogadalmak is felkerüljenek a listámra, melyek gyorsan és egyszerűen megvalósíthatóak, mégis örömet okoznak. Egyik ilyen bakancslistás vágyam a hajam egészségének visszaszerzése volt. Sokan írtatok már ezzel kapcsolatban, rengeteg kedves hozzászólást és kérdést kaptam, elsősorban a hajszínemről, viszont több nem éppen kedvesen megfogalmazott, olykor bántó caps-lock kritika is érkezett, melyek az első sokk után természetesen elgondolkoztattak. A helyzet az, hogy én magam is láttam, hogy nagyon rossz állapotban van a hajam, szálkás és töredezett. Azt is láttam, hogy nem tökéletes a festés, de nem tudtam, mit tehetnék. Kipróbáltam minden kencét, olajat, sprayt és vitamint ami létezik, segítettek ugyan, de csodát egyik se tett. Eljátszottam a gondolattal, hogy fodrászt váltok, de korábban ennek soha nem volt jó vége, és mindig rosszabb lett az eredmény, mintha maradtam volna. Rengeteg véleményt olvastam a neten is arról, hova érdemes menni, de valahogy mégsem szántam rá magam, hogy a saját bőrömön is megtapasztaljam, igazak-e az ott leírtak. Újévkor azonban elhatároztam, nincs több alibi, itt az ideje végre tenni is valamit. Hosszas kutatás után végül úgy döntöttem, a budapesti Joico szalont választom, hiszen a Glamour Women of The Year idején, évekkel korábban már jártam náluk, akkor nagyon elégedett voltam, így bíztam a szakértelmükben. Egy hajújraépítő szalonkezelésre jelentkeztem be, ezúttal is Váradi Katihoz. 

Eredetileg nem terveztem dokumentálni a kezelést, de amikor egy fotón felülről és hátulról is megláttam a hajam állapotát, elképedtem, és úgy döntöttem, bejegyzést készítek belőle, mert biztosra veszem, hogy többen járunk hasonló cipőben, így bízom benne, hogy a tapasztalataim számotokra is hasznosnak lesznek. Hazaérve, a képeket válogatva rengeteget gondolkoztam, hogy bevállaljam-e ez úgynevezett "Előtte" fotót, mert tényleg sokkoló. Még úgy is, hogy tudtam, rossz állapotban van a hajam. Vérciki, hogy így nézett ki és nagyon szégyellem, de úgy döntöttem, nem lehet mindig a tökéletességet prezentálni, fontos az is, hogy felismerjük a hibáinkat és változtassunk, úgyhogy megmutatom, honnan indultunk.

Hey beauties,
Today I’ve prepared a brand new post for you which is about beauty, and it’s also very personal. I know that the last days of December and most of the January wasn’t as active as it should, but it was great to be with the family, friends, to exercise and rest. Sometimes I feel I need a break, but after a few days I miss writing, photoshoots, the blog and of course you. 

This January started with pledges as usual, but this year I was more concrete and specified my objectives. I have vowed short and long term, easy and hard things, and now I try to take them seriously and do for them. I think you will know all of them soon, at least in these personal post I will talk about them. This year I have some things on my list which I think are easy to accomplish but that make me feel happy. One of these was getting the health of my hair back. I’ve got lots of messages about my hair, lots of nice comments and also questions, but sadly I’ve also got some very angry caps-lock messages which made me think about my hair. The point is I’ve seen how bad shape my hair has, it’s lean and split. I’ve seen that the coloring is not perfect but I didn’t know what I could do. I’ve tried all the oils, conditioners that exist but nothing could help. Than I thought about going to another hairdresser but this has never turned out to be good before. I’ve read about where other girls go, but I never went to try it on my own. This year I’ve decided to take a step and go change. I’ve chosen Joico in Budapest. We visited the when we went to Glamour Women of the Year. That time I was satisfied and I never would question their professionality. I asked for a hair re-building treatment from Kati Váradi. 

First I didn’t want to take pictures about the treatment but once when I saw my old hair on a picture I decided to make a post because there must be lots of us with the same problem and I wanted to help some of you. When I got home and saw the pictures I couldn’t decide to show the before picture, but here it is, let it be. I know it’s very sad and shame that my hair was in that condition but I thought sometimes I should show where I start, not only the perfection. 


- NO. 1. ELŐTTE -
NO. 1. BEFORE
Íme az ominózus előtte fotó. Nem különösebben akarok róla sokat mesélni, haladjuk lefelé, amilyen gyorsan csak lehet, mehh. Jól látszik, hogy az erős töredezettség mellett nagyon szálkás volt hajam, ráadásul a festéssel is komoly gondok akadtak, több helyen foltos és csíkos, korántsem egyenletes és természetes az összhatás.

So this is the picture shot before. I'm so ashamed you have to see this, but it makes my story full and clear. Anyway, I don’t really want to talk about it, let’s scroll down asap, mehh. You can see how split my hair was and there were serious problems with the hair dye. It doesn’t look natural at all and it has lines and dots. 


- NO. 2. A JOICO HAJSZERKEZET-ÚJJÁÉPÍTŐ KEZELÉS - 
NO. 2. JOICO STRUCTURE REBUILDING TRAITMENT

A választott szalonkezelés 4 fázisból állt, minden esetben 4x5 perc hatóidővel, végül pedig mosással zárult. Célja egyértelműen a hajam egészséges állapotának helyreállítása volt, s mint megtudtam, a kezelés szerencsére szőkített hajon is elvégezhető, sőt, közben festeni is lehet. A folyamat során a hajat saját anyagával, úgynevezett hidrolizált keratin proteinnel töltik fel, ez a fő hatóanyag, mely beépül a hajszerkezetbe és helyreállítja a sérült, roncsolt hajat. 

Az említett 4 fázis a következő:
  1. mélytisztitás,
  2. haj PH - értékének helyreállítása, cuticula savasság-kiegyensúlyozó kezelés,
  3. a haj belső feltöltése proteinnel és ásványi anyagokkal,
  4. intenzív hidratálás és a feltöltött hajszerkezet lezárása.
A mélytisztítás célja az olyan lerakódások eltávolítása, mint például a klór, különféle szennyeződések, nem stabil pigmentek vagy formázó-maradványok. A második lépés a cuticulát, azaz a hajszerkezet külső, legsérülékenyebb részét célozza, s helyreállítja a haj PH-értékét. Ezt követi a harmadik fázis, mely valódi, tömény hajújraépítés, ugyanis a legnagyobb koncentrátumban ez a fázis pótolja a keratin proteint, valamint sok más nélkülözhetetlen ásványi anyagot, belülről építve fel a hajat.

The treatment I’ve chosen has 4 stages. 4 times 5 minutes with a washing at the end. This treatment helps to renew the hair and it can be made on blond hair too and also it can be colored at the same time. During the treatment the hair will be filled with it’s own material called hydrolyzed keratin protein. This goes deep in the hair and rebuilds it’s structure. 

The four stages are the following:
  1. Deep cleaning
  2. PH value recovery 
  3. Curricle acidity balancing cure
  4. Internal charging of the hair with protein and other materials
Deep cleaning is to remove chlorine and other contamination, non-stable pigments and forming residues. The second stage is for the outer curricula of the hair and it sets the PH value on the original value. The third part is a hair rebuilding, this is where protein is added in the largest amount among other important materials, building the hair from the inside. 

A fenti képen az első 3 lépés utáni állapotot láthatjátok, először nedves hajjal, majd a szárítást követően. Szerintem már az utolsó képen is látványos változás mutatkozik, sokkal fényesebb és rugalmasabb a hajam, pedig a festés, vágás és a 4. fázis csak ezután következett.

On the picture above you can see my hair after the first three steps. Left wet, and dried on the right. I think the difference is already enormous, although coloring, cut and step four is still to come. 


- NO. 3. FESTÉS ÉS SZÍNEZÉS -
NO. 3. DYING AND COLORING

A festésnél továbbra is a szőke és barna melír kombinációjánál maradtam, viszont Kati középen, felülről lefelé haladva vitte fel a festéket, így sokkal egyenletesebb és természetesebb végeredményt kaptam, s végre akkor is jól működik, ha copfba vagy kontyba fogom a hajamat.

A festék lemosását követően egy színezésre is sor került, mely fényesebbé varázsolta a hajamat, ráadásul szépen mossa a melírt, így egyáltalán nem lett csíkos, foltos hatású a frizurám.


I still asked for blond and brown highlights but Kati put the paint on my hair from top, which resulted in an even, natural look, which works even if I put my hair in tail or bun. 

After putting on hair dye came another coloring to give light to my hair and it also washes dye nicely, so my hair isn’t striped or speckled.


A festést és szárítást a hajújraépítés 4. lépése, egy intenzív hajszerkezet - hidratálás követte, melynek célja lezárni a feltöltött hajszerkezetet és növelni a haj rugalmasságát. Végül vágtunk. Sokat. Sőt, még annál is többet, aminek életemben másodjára - általános iskolás koromban egyszer nekiestünk a derékig érő szőke hajamnak géppel, és pár millisre daráltuk, azóta nem rajongok a vágásért - kifejezetten örültem.

After coloring came step four which was an intensive hydration of the structure to close the structure and increase flexibility. Finally we cut. A lot. Even more, which I liked very much for the second time in my life – when I was a little girl, once I had to cut my waist-long hair to zero, well, I didn’t like that one.

- NO. 4. UTÁNA -
NO. 4. AFTER

S íme a végeredmény. Alig tudom, mit mondhatnék, szerintem tényleg magáért beszél. Főleg, ha visszapörgetünk és megnézzük, honnan is indultunk. Mindezt egyetlen délután alatt. Elmondhatatlanul örülök, hogy belevágtam, egyszerűen imádom most a hajamat, sokkal erősebb, rugalmasabb és fényesebb, ráadásul természetes hatást kelt. Tényleg őszintén köszönöm Katinak, hogy ilyen profi munkát végzett, végre jobban érzem magam a bőrömben. Egészen biztos, hogy a jövőben állandó vendég leszek. 

Ha pedig Titeket is érint a probléma, s vannak olyan apró, külső változások, melyek nem igényelnek hatalmas erőfeszítést, mégis régóta halogatjátok őket, vágjatok bele. Meglátjátok, mennyire jó érzés lesz tükörbe nézni utána. Ha kifejezetten a hajatokat szeretnétek felfrissíteni és gondolkoztok egy hasonló kezelésen én mindenképpen jó szívvel ajánlom Nektek a Joico szalont, tényleg csak jó élményeim vannak, kedvesek, mindent elmeséltek előre, amit tudni szerettem volna, személyre szabottan segítenek és vérprofik, de tényleg.

Remélem, szerettétek a bejegyzést és sikerült meghoznom a kedveteket egy kis változtatáshoz. Sok - sok puszit küldök, legyen csodás estétek:
Mesi

Finally the results. I don’t really know what to say, I think it speaks itself. Scroll back and see where we came from. And this all in only one afternoon. I am very happy that I tried. I really love my hair now, it’s stronger, shiny and flexible, and looks natural. I’d like to thank Kati for this amazing work, now I feel myself much better. I’m pretty sure that I will be a fix guest from now on. 

If you have similar problems, if there are some potential changes in your life waiting for you than don’t hesitate. You’ll see how good it feels to look in the mirror afterwards. If you don’t like your hair and you think about something new I definitely suggest Joico. I can tell only good things, they’re kind, professionals, they tell you everything you need to know. 

I hope you like the post and you got n the mood to change something in your life. Sending out lots of kisses, have a beautiful night,
Mesi



3 comments:

  1. Nagyon örülök, hogy végre valaki bevállalta, hogy ő sem fest úgy ki a nap 24 órájában, mint a gondosan fotózott divatképeken, és hogy a beauty bloggereknek is megvannak a maguk problémái, hibái, és ők is elégedetlenek néha magukkal :) Nagyon szeretem ezeket a személyes posztokat, sokszor épp ugyanolyan helyzetben vagyok, mint amit épp leírsz, és ilyenkor úgy érzem, nem vagyok egyedül ezekkel a gondokkal, élethelyzetekkel, ez pedig erőt ad :) Girlpower! <3
    (hol tudok neked üzenni, ahol általában meg is kapod? :) )

    ReplyDelete
  2. Wow :D Your hair looks amazing ^.^

    ReplyDelete
  3. Mennyibe kerül egy ilyen kezelés, ha szabad kérdezni? :) Engem is érdekelne, főleg így télen nagyon megviselt.. :/

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...