Saturday 6 February 2016

MY HAPPY WEEKEND


Sziasztok drágák!
Szerencsére kint egyre szuperebb az idő, ugyanakkor arra gondoltunk, szívesen készítenénk több személyes, bent kattintott bejegyzést is, úgyhogy ha benne vagytok, egy ilyennel nyitjuk ezt a csodás szombatot. Egy igazán nőies, romantikus hétvégi poszt lesz a mai, melyben szó lesz az új otthonunkról, reggeli rutinról, hétvégi kikapcsolódási lehetőségekről, a kedvenc sorozataimról és néhány új szerzeményről is. Remélem, szeretni fogjátok, ha pedig túl sokat fecsegnék megint, tényleg szóljatok ám rám! :) 

Bár már lassan fél éve visszaköltöztünk Debrecenbe, új otthonunk egész lassan alakulgat. Egy teljesen üres lakást választottunk, hófehér falakkal, hatalmas ablakokkal, fényes szobákkal és egy viszonylag nagyobb erkéllyel - talán ezek voltak a legfontosabb kritériumok, amikor keresgéltünk. Azt ugyanis megtapasztaltuk, mennyire fontos, hogy tág és napfényes lakásban éljünk, sokkal vidámabb és mosolygósabb egy ilyen helyen az ember lánya. Úgyhogy kifejezetten szeretem az új lakásunkat, meglepő módon nagyon is otthonos, annak ellenére, hogy a lakás felét még nem rendeztük be. Régi bútoraink egy részét ugyanis nem tudtuk magunkkal hozni, egyszerűen nem fértek volna el itt. Most tehát tervezgetünk, nézelődünk, gyűjtögetünk és szép lassan megvalósítunk, lépésről lépésre. Sokkal jobb egyébként így, tényleg érdemes ízlelgetni picit az ötleteket, gyakran előfordul ugyanis, hogy teljesen bezsongok, annyira megtetszik egy új lakberendezési tipp, pár nap elteltével pedig már teljesen más iránt lelkesedek. Az biztos, hogy a letisztult, egyszerű dolgokat kedvelem leginkább, imádom a fehér, bézs és szürke harmóniáját, valamint a modern és vintage bútorok, kiegészítők kombinációját. Rengeteg új ötletet gyűjtöttem össze az utóbbi hónapokban, köztük sok otthon elkészíthető megoldást is, ha van kedvetek, szívesen készítek belőlük egy lakberendezési tippekkel foglalkozó posztot. Mit gondoltok? Szívesen olvasnátok ilyesmiről?  


Mindenesetre már a mai bejegyzésbe is csempésztem egy - két apró részletet tőlünk. A nyitóképen a nappalink ablaka látszik, ez az, amit a reggeli kávé szürcsölése közben nézegetni szoktam. Mivel ide az ablak szerkezete miatt függönyt nem tudunk rakni, gyertyákkal, virágokkal (a párkány másik felén orchideák élvezik a napfényt) és különböző feliratos kiegészítőkkel igyekszünk kifejezetten otthonos hangulatot teremteni. A következő néhány fotón pedig a hálószobánkból látszik egy picuri, melyet mindösszesen egy komód, egy ágy, két éjjeli szekrény és egy ruhaállvány díszít. Igazából csak a reggeli készülődéshez legfontosabb dolgokat tároljuk itt: kozmetikumokat, piperéket, sminktermékeket, parfümöket, a szürke dobozokban ékszereket, illetve a fehérneműket. Különösebb dísztárgyak sincsenek, egy Párizsból hozott emlék van csak a komód tetején. Meg persze virágok. Mindenhol. Régebben emlékszem, abszolút nem költöttem ilyesmire, de valahogy az évek múlásával egyre fontosabbak lettek, és ma már szinte mindig veszek itthonra vágott virágot. A pasztell színű rózsák a kedvenceim, de tavasszal tulipán és nárcisz is gyakran van itthon. Sőt, idén ültettem is, itt imádkozok nekik minden nap, dicsérgetem őket, de hiába, valamiért nem akarnak kibújni a földből, mehh. 




Apropó fehérneműk és otthoni viselet. Az elmúlt egy évben valahogy arra is sokkal jobban figyelek, mit viselek itthon. Régebben mindig abban voltam, amit napközben hordtam, többnyire farmerben, de ha ruha vagy szoknya volt rajtam éppen aznap, akkor abban maradtam egészen estig. Berti mindig szörnyülködött, hogy mégis hogyan lehet kényelmes farmerben ücsörögni a TV előtt. Ma már vannak kifejezetten itthoni ruháim, többnyire azért kényelmes, cozy darabok, de beszereztem egy - két nőiesebb, romantikus dolgot is. Mindig is nagy vágyam volt egy selyem köntös és hozzá tökéletesen passzoló hálóing, klasszikus fekete színben, illetve egyre inkább rajongok a csipkés darabokért is. Korábban nagyon zavart, hogy az átlagosnál sokkal kisebb melleim vannak, így többnyire csak pushup melltartókat vettem. Valahogy ezt mostanság sikerült elengednem, úgy döntöttem, hogy amin nem tudok változtatni, azon nem rágódok tovább. Beszerztem hát néhány csipkés bodyt és braletet, és hát komolyan mondom, minden kismellű nőnek kell egy ilyen önbizalomtuning. Egyszerűen meseszépek és szerintem nagyon jól mutatnak kisebb mellekkel is. Sőt! :)
Személyes kedvenceim most a Triumph 2015-ös őszi / téli kollekciójának termékei, a 100% selyemből készült, úgynevezett Pure Silk hálóruhák egyszerűen mesések, csakúgy, mint a fekete, elején csipkével, hátán pedig tüllel borított body (fenti képen). Na jó, azért egy fekete, szintén csipkével dekorált új pushup melltartóra is szert tettem, szerelem volt első látásra, így vagy úgy, de olykor szükség van egy szép dekoltázst eredményező, jól formáló darabra. 



Ahogy említettem, egy - két 'új' kedvenc is örömet okozott az elmúlt hetekben. Az egyik ilyen óriási favorit a Dior Miss Dior parfümje, amiről szerintem már nagyon sokszor meséltem Nektek, hiszen számora ez a tökéletes elegáns, business woman illat. Az előző üvegcse már réges régen elfogyott, úgyhogy elmondhattalanul boldog voltam, amikor Anyukám szülinapomra meglepett egy újjal. Azóta nagy becsben őrzöm, olyan jó újra magamon érezni ezt a csodás illatot.

A másik hatalmas vágyam a képeken látható Yves Saint Laurent ajakbalzsam volt. A Volupté kollekció rúzsai közül a 07-es Lingerie Pink árnyalatot még korábban szereztem be. Eredetileg gyönyörű csomagolása miatt tetszett meg igazán, akkor őszintén szólva picit sajnáltam is kiadni érte ennyi pénzt. Végül azonban egyáltalán nem bántam meg, mai napig a legkedvesebb rúzsom, szerintem szuperül fed, krémes, könnyed és tartós. Ráadásul még mindig alig látszik, hogy szinte minden nap használom, kiadós ám. Szóval mindenképpen szerettem volna az ajakbalzsamból is egyet, egy kellemesen halvány, enyhén csillámos verziót. Végül úgy döntöttem, meglepem magam egy saját kis szülinapi ajándékkal. Mondanom sem kell, egyszerűen imádom! :)





Végül, ha már ilyen szabadon sztorizgatós bejegyzés lett a mai, mesélek egy kicsit a kedvenc hétvégi időtöltéseim egyikéről is. Nem titok, hogy hatalmas sorozatfüggő vagyok, rendszerint úgy 8-10 produkciót nézek párhuzamosan. Most mondjuk többnyire a filmek iránt érdeklődöm, tudjátok, közeleg az Oscar-gála, és mint minden évben, most is minden jelöltet meg szeretnék nézni, még a show előtt. Eddig az idei év jelöltjei egyszerűen zseniálisak,  amiket láttam, nagyon - nagyon jók voltak. 
Na de sorozatok. Hat, jelenleg is futó kedvencet választottam ki, s igyekeztem úgy szelektálni, hogy könnyed vígjáték, izgalmas dráma, akciódús és feszes thriller és sokkoló horror is legyen köztük. Sőt, egy szerintem kevésbé hypeolt magyar filmsorozatot is beiktattam, amit szerintem mindenképpen érdemes követni, íme.  

The Big Bang Theory
Igazából tök vicces, de évekkel ezelőtt azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert többen is említettétek, hogy szerintetek hasonlítok a főszereplőnőre, Pennyre, ami kíváncsivá tett. Bár én magam nem annyira érzem ezt, azért nem lennék szomorú, ha így lenne, haha. 
A komikus, jelenleg kilenc évadot számláló sorozat két fizikus lakótárs, Sheldon és Leonard, valamint barátaik, Howard és Rajesh történetét meséli el. A fiúk saját területükön elismert tudósok, ám gondolkodásuk és életmódjuk merőben eltér az átlagemberek mindennapjaitól. Életüket teljesen felforgatja újonnan beköltöző szomszédjuk,  a csinos és talpraesett szőke pincérlány, Penny érkezése. A sorozat igazi érdekessége, hogy rendkívüli humorral ábrázolja a két eltérő kultúra sajátosságait,  az érzelmekre és racionalizmusra építő gondolkodásmód jellegzetességeit, mindezt szerethető karakterekkel és persze rengeteg (kocka) poénnal. 

Modern Family
Többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas alkotás, melyet valahogy mi magyarok tönkrevágtunk, de rendesen. Nagyon szerencsétlennek találom a hazai címválasztást (Egy rém modern család), Ed O'neillen kívül ugyanis semmi nem emlékeztet A rém rendes család sajátos hangulatára. Mindemellett a magyar szinkron is rengeteget rontott a sorozat élvezeti értékén, abszolút nem jönnek át a szóviccek, és Gloria karaktere is csak halvány árnyéka Sofia Vergara zseniális alakításnak. Úgyhogy mindenképpen eredeti nyelven ajánlom Nektek is, úgy viszont frenetikus. 
Szórakoztató és kedves sorozat, mely egy hatalmas család tagjainak vicces kalandjait meséli el. Érdekessége, hogy az egyes eseményeket a családtagok a kamerának külön - külön is kommentálják, így tényleg nem mindennapi szituációs komédiát élvezhet a néző. Rengeteg szóvicc és helyzetkomikum jellemző, a karakterek imádnivalóak és kellően egyediek, a sorozat hangulata pedig tényleg magával ragad, tökéletes gyógyír szomorkásabb, depresszívebb napokra. 

Társas játék
Ha már vígjátékokról mesélek, mindenképpen itt a helye egy kiváló magyar sorozatnak is, melyről sajnos ritkábban esik szó, pedig szerintem a maga műfajában legalább annyira szuper, mint a hatalmas sikert aratott Aranyélet. Mert nekünk is vannak ám remek sorozataink. 
A Társas játék hat főszereplő (az Aranyéletben is zseniális Thuróczy Szabolcs, a Válótársakban remekelő Balsai Móni, a mindig lenyűgöző Pokorny Lia, valamint Martinovics Dorina, Simon Kornél és Gazsó György) magán- és szerelmei életét meséli el, melyekről hamar kiderül, milyen szorosan összefonódnak. Pár rész után nyilvánvalóvá válik, hogy tulajdonképpen mindenki ismer mindenkit, még ha erről a szereplők nem is tudnak. Mulatságos szituációk, érdekes szerelmi szálak és hajmeresztő fordulatok jellemzik mindkét évadot, roppant szórakoztató, kedves sorozat, egyszerűen tökéletes esti kikapcsolódás. Remélem, egyszer lesz még harmadik évad belőle. 


The Affair
Idén nyáron, még Pesten kezdtem el nézni a sorozatot és teljesen lenyűgözött. Igazi dráma, megkapó, érzelmekben gazdag és lebilincselő egyszerre. A történet egyszerűen indul: megismerkedünk a négygyermekes, éppen felesége dúsgazdag vidéki szüleihez készülő íróval, Noah-val és családjával, valamint az ottani kis vendéglőben pincérnőként dolgozó, szintén házas Alisonnal. Történetük hamar érdekes fordulatot vesz, Noah és Alison ugyanis akaratuk ellenére egymásba szeretnek, és viszonyt kezdenek. A sorozat azonban nem egy egyszerű love story, az egyes epizódok ugyanis ugyanazt a történetet mindig két szemszögből mesélik el: előbb a férfi, majd a nő szemével látjuk az eseményeket. Elképesztően érdekes, bizonyos szituációkat mennyire másként élnek meg, mi több, sok esetben még a ruhaviseletre is eltérően emlékeznek: míg Noah szexinek és kihívónak látja Alison öltözködését, a lány emlékezetében csak egy gyűrött pamutruha él. Később, a második évadtól a házastársak, Helen és Cole nézőpontját is megismerjük, miközben már az elejétől egy gyilkossági ügyre is fény derül. Izgi és igazán szeretnivaló, érdemes letölteni. 

Homeland
Eddig szinte minden évad olyan feszes és izgalmas volt, hogy mindössze néhány nap alatt kivégeztem őket. Aktuális, elgondolkodtató, valós veszélyeket és háttérfolyamatokat is feltáró dráma, melynek minden pillanata tele van feszültséggel és fordulatokkal, így tényleg lehetetlen abbahagyni. Az első két évad többnyire az Egyesült Államokban játszódik: egy amerikai tengerészgyalogos 8 év fogság után hazatér Afganisztánból, és megpróbál beilleszkedni. Eközben a CIA egyik ügynöke egyre erősebben gyanítja, hogy hadifogsága idején Brody átállt az al-Kaidahoz és részt vállal a terrortámadások előkészítésében és kapcsolódó folyamatokban. Akciódús epizódok tucatja veszi kezdetét, miközben megható és érdekes szerelmi és emberi szálak is kibontakoznak. 
Az első két évadot talán négyszer láttam, egyszerűen zseniálisak. Ezt követően sajnos kicsit csalódtam, mert szomorú fordulatok, majd egy szerintem gyengébb negyedik évad következett. Ám az új szezon mindent mentett, ismét lebilincselőre sikerült, melynek helyszíne ezúttal Németország és Európa. Lehangolóan aktuális történet az amerikai, orosz és német hírszerzésről, az Iszlám Államról és európai terrorcselekményeiről, eltérő állami érdekekről, kémekről és harcaikról. Bár a sztori fiktív, számos elgondolkodtató eleme akad, s miközben elmerülünk az akciódús film világában észre se vesszük, hogy egy hátborzongató és szomorú jelen valóságát izguljuk végig. 

American Horror Story
Mint tudjátok, a túlzottan bájos, romantikus alkotások nem éppen a kedvenceim, ellenben furcsamód mindig is rajongtam a horrorért. Emlékszem, korábban Berti mindig nevetve jegyezte meg, hogy velem nem érdemes mást nézni csak thrillert vagy horrort, egyébként úgyis bealszom. Ez persze egyáltalán nincs így, ám tény, hogy nagyon szeretem a műfajt. 
Az American Horror Story számomra soha nem volt ijesztő, sokkal inkább érdekes, s már - már művészi élményt nyújt. Az egyes évadok - eddig összesen öt - teljesen különböző történeteket mesélnek el: a színészek ugyan állandóak, ám az évadok cselekménye, hangulata, helyszíne és stílusa is elterő.  Az első szezon kísértetházából a zárt osztályra tévedünk, majd egy izgalmas boszorkánykaland után sokkoló cirkuszi élménnyek következtek. A legújabb részeket sajnos még nem sikerült megnéznem, de az már néhány epizód után biztos, hogy az idei a legvadabb, legbetegebb, ugyanakkor legjobb színészekkel elkészített munka. Bár nagyon fáj, hogy imádott Jessica Lange-em tavaly elbúcsúzott a produkciótól, Matt Bomer és Lady Gaga párosa egyszerűen eszméletlen. Nem hiába az a Golden Globe, Gaga remekül játssza dermesztően kegyetlen szerepét, legalább annyira jól alakít, mint ahogyan énekel. 


Remélem, szerettétek a mai bejegyzést, és sikerült pár érdekes és hasznos újdonságról is mesélnem. Ti milyen sorozatokat néztek egyébként? Mik a kedvencek? :)
Legyen mesés hétvégétek, jó pihenést kívánok! Millió puszi,
Mesi


fehérneműk, köntös és hálóing - Triumph // parfüm - Dior // ajakbalzsam - Yves Saint Laurent // kávés bögre - Pepco // nyaklánc - Engelsrufer // ékszertartó dobozok - Ikea // óra - Klaus Klobec // karkötők - Six // feliratos tábla - Stile Interio

18 comments:

  1. Szia Mesi! Nagyon szeretem a blogot, remek kikapcsolódás számomra és inspiráló. Imádtam a bejegyzést, nagyon kedvelem a személyes posztjaidat. Én személy szerint örülnék, ha készítenél egy lakberendezésről szóló posztot, mivel én is szeretnék néhány változtatást, így jól jönne egy kis inspiráció.
    Gratulálok a blogotokhoz, csak így tovább!
    További szép napot! :)
    Dius

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Dius!
      Nagyon - nagyon örülök, hogy írtál, olyan szuper ezt olvasni, köszönöm szépen. Igyekszem ilyenkor, a kiegyensúlyozott időkben is írni hasonló posztokat, nem csak a krízishelyzetekben mesélni mindenfélét :D Mindenképpen készítek akkor lakberendezős inspirációs bejegyzést is, illetve ha végre jobb idő lesz és lehet kint ügyeskedni, akár kapcsolódó DIY posztokra is gondoltam. Mert elképzelhetőnek tartom, hogy ami fotón egyszerűnek tűnik, a valóságban melósabb. Meglátjuk :)
      Sok - sok puszi, legyen csodás hétvégéd:
      Mesi

      Delete
    2. Köszi, nagyon örülök, hogy lesz ilyen poszt, már előre várom :)
      Szép vasárnapot!
      Puszi,
      Dius :)

      Delete
  2. Szia Mesi! Hol szoktál lakás dekor dolgokat venni? Pl. Ezt a szèp vázát a hálóba? Mi is nemrèg költöztünk be a lakásunkba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      A váza régi F&F-es, de szerintem mindig árulják :) Egyébként elsősorban a Kika, Ikea, Pepco, Kik, ritkábban H&M Home, F&F, Jysk üzleteiben szoktam vásárolni, illetve ha van lehetőségem, szeretek apró vintage boltokban is nézelődni.
      puszillak!

      Delete
    2. Szia!
      A váza régi F&F-es, de szerintem mindig árulják :) Egyébként elsősorban a Kika, Ikea, Pepco, Kik, ritkábban H&M Home, F&F, Jysk üzleteiben szoktam vásárolni, illetve ha van lehetőségem, szeretek apró vintage boltokban is nézelődni.
      puszillak!

      Delete
  3. Szia Mesi!

    Nagyon örültem a hétvégi bejegyzésnek és külön köszönöm, hogy bepillantást engedtél az új otthonotokba. Igazán szép! Mi karácsony előtt költöztünk be a házunkba és azóta is alakulgat, úgyhogy jöhetnek a lakberendezési tippek!
    Puszi
    D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szióó! :)) Aranyos vagy, nagyon örülök, hogy tetszett. Szívesen csinálok lakberes posztokat, engem most nagyon érdekel a téma, szuper, hogy Téged, Titeket is.

      sok - sok puszi!

      Delete
  4. Szia Mesi!

    Nagyon tetszenek a bejegyzések, annyira szívesen olvasom őket, a képek amikkel illusztráltok pedig magával ragadóak. Tudnál segíteni abban hogy milyen típusú fényképezőgéppel készítitek a képeket?

    Puszik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De drága vagy, nagyon örülök, köszönöm szépen :)
      Canon EOS 600D-vel fotózunk jelenleg, a benti képeket 50 millis objektívvel.

      puszillak

      Delete
  5. Szia Mesi én a sorozatokhoz szeretnék hozzászólni. A The Affair 2.-évadját még nem kezdtem el szóval gyorsan abba is hagytam az olvasást mikor ehhez értél. No spoilers! :)
    Amiket én imádok: The Knick - ha szereted ezeket a sötétebb, drámaibb sorozatokat ezt mindenképpen ajánlom,hogy nézd meg, szerintem tetszene. Clive Owen fantasztikus benne. A 20. századbeli New Yorkban játszódik, egy kórházban.
    Aztán a másik Jessica Jones - új sorozat, egy évados idáig. Ebben Krysten Ritter játszik, több filmből is ismerős lehet, tulajdonképpen egy lecsúszott szuper hőst alakít, nagyon izgalmas és sötét ez is.
    Vígjátékok közül nálam is a Bing Bang a nagy kedvenc, zseniális.Illetve a The Mindy Project ami egy igazán pörgös csajos vígjáték sorozat. Egy new york-i magán nőgyógyászati rendelő a központja benne persze a főhős egy szuper vicces, kicsit telt de nagyon trendy csajjal. Tele bridget Jones-hoz hasonló bakikkal, sztorikkal igazán sziporkázó.

    puszi, V

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szióó!
      Nem írtam spoilert szerintem egyikről se, fú, én is annyira utálom őket. Volt egy vicces sztorim az Amerikai Horror Story kapcsán, de pont azért nem mondtam el, mert lelőne minden poént :D
      Nagyon - nagyon köszönöm az összes tippet, felírtam mindent és elkezdem nézni őket, úgy örülööööök az újdonságoknak. Millió puszi!

      Delete
  6. Tegnap néztem a 9. évad 14. részét a The Big Bang Theoryból, így biztos, hogy 9 évad van belőle.
    Ria

    ReplyDelete
  7. Szia Mesi!

    Nagyon tetszett a post, nagyon jó, nyugodt hangulata van, és teljesen kikapcsolt. Szívesen olvasnék még többet lakberendezésröl, hamarosan költözni fogok, és mindenhonnan igyekszem gyüjteni az inspirációt, illetve kialakítani, hogy mit szeretnék majd én otthon látni. Ez sajnos sokkal nehezebb, mint hittem volna..

    Nagyon szívesen olvasnék továbbá otthoni ruhákról, outfit ötletekröl. Nagyon igyekszem otthon is megfelelöen kinézni, de mégis kényelmesen lenni. Ez is nagy kihívás sokszor, szóval sokat segítene pár inspiráló bejegyzés, esetleg bolt név, ahol Ti vásároltok.

    Köszi és nagyon szép napot, Dóri

    ReplyDelete
  8. Szia Mesi!
    Csak azért írok, hogy még jobban érezd azt, hogy kell a lakberendezéses poszt :D
    Nagyon várom, mindig annyira jó hangulata van az ilyen fotóknak, amik felkerülnek ide, hátha el tudok lesni valamit :)
    Puszi!

    ReplyDelete
  9. Szia Mesi!

    Nagyon jó volt olvasni ezt a személyesebb hangvételű posztot, több hasonlót is szívesen fogadnánk (szerintem sokan, az olvasók közül). Megkérdezhetem, hogy a Pure silk köntös mennyibe kerül kb?

    Puszi!

    ReplyDelete
  10. Please, but please write on englis!

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...