Tuesday, 12 July 2016

HELLO HAMBURG


Sziasztook! Hogy vagytok? Hogy bírjátok ezt az őrült hőséget? Én egy kis nosztalgiával indítottam a napot, úgyhogy arra gondoltam, végre leülök, és mesélek picit a már korábban említett, fantasztikus Bijou Brigitte - kalandunkról. Mára tehát egy kis élménybeszámolót hoztam Nektek, remélem, nem bánjátok :)
Még mindig pillangók repkednek a gyomromban, ha arra a napra gondolok, amikor megérkezett az e-mail, melyben a Bijou Brigitte-től Annegret arra kért minket, látogassunk el a legújabb, 2016-17-es őszi-téli kollekció hivatalos bemutatójára, Hamburgba. Immár négy éve írjuk a Style and Blogot, és persze számos meghívót kaptunk rendezvényekre, ez valahogy mégis olyan igazán különleges invitálás volt. A kezdetekről annyira kedvesek, előzékenyek voltak velünk, Annegret egy igazi tündér, a legapróbb részletekig mindent megszervezett: a repülőutunkat, a szállásunkat, sőt még egy kis dokumentumot is kaptunk, melyben Hamburg ajánlott nevezetességeit gyűjtötte össze nekünk. S bár csak egy fél napot töltöttünk a városban, örök emlék marad 

Hivatalosan dél körül indult a repülőgépünk Budapestről Hamburgba, úgyhogy már korán reggel elindultunk Debrecenből.  Sajnos nem tudtunk mind a négyen részt venni az utazáson, Árpinak az egyetem miatt itthon kellett maradnia. Végül egy kis csúszással, olyan egy óra tájékán szálltunk fel. Már a repülés is izgalmas volt, őszintén szólva, közel 10 éve nem ültem repülőn, Bertinek pedig ez volt élete első repülőútja, úgyhogy tényleg nagyon vártuk ám. Végül pikkpakk megérkeztünk Hamburgba, ahol első utunk a lefoglalt szállodába, a The George hotelbe vezetett.  
A hely egyszerűen meseszép, az étterem és terasz kifogástalan, a megkóstolt ételek nagyon finomak voltak, mi több, egy varázslatos tetőterasz is tartozik a hotelhez, ahonnan rálátni erre a gyönyörű városra. A szobánk is tökéletes volt, ráadásul a felső képen látható szuper kedves személyes üzenettel vártak mindannyiunkat, azóta is őrzöm a kis kártyánkat, annyira jólesett ez a figyelmesség. Úgyhogy ha Hamburgban jártok, mindenképpen jó szívvel ajánlom ezt a helyet, nemcsak szép, de nagyon - nagyon kedvesek is. 

Sajnos mindössze pár percünk volt csak szétnézni, a gép késése miatt ugyanis már rég csúszásban voltunk, úgyhogy hívtunk is egy taxit és rohantunk tovább a bemutatóra. 
Egy gyönyörű, picit régebbi épület előtt állt meg a taxink, belépve pedig egyből a mosolygós Annagret köszöntött minket. Jó volt végre személyesen is találkozni Vele, elmondhatatlanul kedves és segítőkész lány, nagyon megkedveltük. Mesélt magukról egy picit, majd a rendezvényről, meg nyilván mi is meséltünk, végül következett a tour: személyesen vezetett körbe minket, s mutatta meg a legújabb ékszereket és kiegészítőket. Tökéletes, igazán profi bemutatót szerveztek, minden olyan egyszerűnek és könnyednek tűnt, ugyanakkor a legapróbb részletek is a helyükön voltak. A kiállításhoz három nagyobb helyiséget használtak, kettőben hozzávetőleg 10 installációt alakítottak ki, egyben pedig fantasztikus finomságokkal kedveskedtek a látogatóknak.   


Ráadásul egy szuper kreatív és kedves momentummal indult a túránk: kaptunk egy - egy könyvecskét Annagrettől, melynek minden oldalán valamelyik installáció fényképe szerepelt. Arra kért minket, hogy jelöljük meg azokat az ékszereket a képeken, melyek élőben a leginkább elnyerik tetszésünket, ezek közül néhánnyal ugyanis majd ősszel szeretnének meglepni minket. Hát mennyireeee édesek már! :) Komolyan szóhoz se jutottam. Nagyon örültünk, rögtön ezután pedig végigpörgettem magamban, mennyi, de mennyi munka van amögött, hogy mi itt pár órán keresztül nézelődünk. Már önmagában egy ilyen rendezvény megszervezése se egyszerű feladat, pláne nemzetközi influencerek bevonásával, de előre berendezni a helyszínt, befotózni az installációkat és az így készült képekből kiadvány kreálni azért, hogy személyre szabott kedvenceket ajándékozhassanak a vendégeknek. Hatalmas WOW! 


Hozzávetőleg másfél - két órát időztünk egyébként a két szobában, tényleg minden apró részletet megcsodáltunk. Meg persze minden finomságot megkóstoltunk (szerintem ötmillió gramm szénhidrátot fogyasztottam el aznap), egyszerűen zseniális német kézműves sütikkel, pop cake-ekkel és más nyalánkságokkal készültek, melyeket mondanom se kell, perfektül beépítettek az egyes kompozíciókba. 
Az új kollekció pedig most is csodaszép és változatos, a statementebb, csillogó alkalmi ékszerektől az egészen visszafogott, szolid kis kiegészítőkig sok gyönyörűséget találni az újdonságok között. Kifejezett sok bohém, etno stílusú ékszert láttunk, illetve természetközeli színekből, gyöngyökkel, hímzésekkel díszített kiegészítőkből se lesz idén hiány. Sőt, mesés táskákat, sálakat, kesztyűket és poncsókat is megcsodálhattunk, esküszöm, kedvet kaptam a hűvösebb időhöz :) 

Mire eljöttünk, mindössze pár óránk maradt sötétedésig, úgyhogy nem kezdtük el eszeveszetten felfedezni a várost. Nagyon elfáradtunk, gondolom az utazás miatt, úgyhogy leültünk egy közeli bár, a Keyf Lounge teraszára, s egy vízipipa és néhány koktél társaságában csodáltuk a hamburgi forgatagot. Végül pár órát sétáltunk az Elba partján, magunkba szívva kicsit a hamburgi levegőből. Olyan kár, hogy másnap reggel már indult is vissza a gépünk, nagyon szép városnak tűnt, csodás zöld övezetekkel, szívesen nézelődtem volna még pár napot a környéken. Reméljük, lesz legközelebb ... :) 

  

No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...