Tuesday 25 September 2012

Color Code: Mustard

Heart It
Heart It

Sziasztok!

Ismét új hétre ébredtünk: új kihívásokkal, új célokkal és új álmokkal. Szokták mondani, hogy az ősz a változások és elmúlás időszaka - s tényleg. Legalábbis az idei ősz nálam mindenképpen újdonságokkal szolgál(t).
Bár ritkán írunk hosszabb gondolatokat a napi outfit-képek mellé, a blog személyes jellege vitathatatlan, s még ha nem is öntjük szavakba az aktuális érzéseinket, valahogy mindig látni a képeken.

Az utóbbi időben kicsit kevesebb energiát fordítottam a blogra (is), picit hatalmába kerített a "home is where I can look and feel ugly and enjoy it" életérzés. Másrészt tyúklépésben haladtam a szakdolgozatom írásával is, s kezdett egyre aggasztóbbá válni a leadási idő közeledte. Persze nyomasztott a tudat, hogy haladni kellene, s őszintén szólva a blog is nagyon hiányzott már. Talán a pénteki TCL.hu -s fotózás volt az egyetlen, amit igazán élveztem és mely során tökéletesen sikerült kikapcsolódnom.

Ha valami olyat hanyagolunk el, amit igazán szeretünk csinálni, annak mindig oka van. Egy beauty és fashion blog kereteibe ritkán fér bele, hogy a blogger személyes problémákkal terhelje az olvasókat, s különben is mindig igyekszem a dolgok napos oldalát nézni. Ennek ellenére mi is emberek vagyunk, vannak rossz napjaink és akadnak nehéz pillanatok.
Sajnos a tegnapi nap különösen nehéznek bizonyult, ugyanis meg kellett válnom egy olyan munkától, amit tényleg nagyon szerettem csinálni. Egyszerű személyes konfliktus miatt - nem túl etikus módon -  kirúgtak a pozíciómból. Persze nem olyan könnyű megbékélni a gondolattal, hogy (természetesen egy jól megfogalmazott ürügy mellett) azért kell távoznod, mert egyszerűen nem vagy szimpatikus a "főnöknek", de azt hiszem ez az életben is hasonlóan működik. Másrészt, ha belegondolok az ilyen és ehhez hasonló szituációkba, s megvizsgálom az elmúlt pár hónapban  "feletteseimmel" kapcsolatos érzéseimet, nekem kellett volna ráébrednem, hogy ideje távozni.
Azt hiszem, megtanultam egy kicsit más szemszögből vizsgálni a pozitív gondolkodást: ha nem érzed magad boldognak az adott környezetben, változtatnod kell! Legyen ez párkapcsolat, munkahely vagy lakókörnyezet, merj továbblépni és megtalálni azt, ami boldoggá tesz.
Ma, egy nappal (és egy üveg Nutellával :D) a történtek után rájöttem, hogy ez volt az egyik legjobb dolog, ami hosszú idő óta történhetett velem!

Hiszem, hogy semmi sem véletlen ezen a világon, biztos vagyok benne, hogy valóban minden okkal történik velünk. Ha a pici dolgokat vesszük, talán nem véletlen, hogy anélkül, hogy belegondoltam volna milyen márkájú ruhákat választok a mai napra, egy kínai és egy "vaterás" termék is bekerült az összeállításba.
Ez azért lehet a sors iróniája, mert az utóbbi időben rengeteg támadás ér a fenti két "származási hellyel" kapcsolatban. Névtelen kommentek tucatjait zúdítják ránk, amiért eladóként is (megjegyzem hosszú évek óta) részt veszünk a vatera online piacterén. Őszintén sajnálom, hogy van, aki számára ez ennyire zavaró, ugyanis a vatera nagyon klassz dolog. Már tavaly kinéztem magamnak ezt a hátul masnis, platformos Bershka magassarkú cipőt, ám sajnos akkor nem volt lehetőségem megvásárolni. Pár napja teljesen véletlenül egy felhasználó cserét ajánlott, s legnagyobb meglepetésemre ez a régóta áhított darab volt a csere tárgya. Azonnal igent mondtam! :))
A felső pedig kínai, akkor is, ha egy kedves hozzászóló szerint ciki a "gagyi kínai vacak". Szerintem nem az számít, hogy honnan szerezzük be az adott terméket, hanem az, hogy szeressük és jól érezzük magunkat benne. Én szívesen és örömmel vállalom: részemről nem ciki a kínai!

Hosszas monológom után jöjjön a mai szettem. Ha van kedvetek, szívesen olvasnék a Ti véleményetekről és tapasztalataitokról is, mind a "származási helyek", mind pedig az élet terén.

Ígérem, hosszú ideig ez volt az utolsó nyomasztó eszmefuttatásom. Puszillak Titeket, legyen szép délutánotok:
Mesi

Heart It
Heart It


Outfit

Mustársárga felső / Mustard yellow top - no name
Farmer / Jeans - Levi's
Masnis magassarkú / Heels with bow - Bershka
Mellény / Vest - Stradivarius
Vékony öv / Belt - Stradivarius
Clutch - Monique Bags, Debrecen
Cuff - H&M
Gyűrű / Ring - Rossmann Accesorries
Körömlakk / Nail polish - SHE 


46 comments:

  1. Nagyon tetszett a mai bejegyzésed :) Engem is rengeteg "vád" ér a ruhái "származása" miatt! Én turkálóban szoktam vásárolni. Sokan azt hiszik, hogy csak koszos és szakadt darabok vannak. :) Múlthéti turizásom alkalmával egy Zara kabátra bukkantam abszolút hibátlan és a jellegzetes szagot egy mosással meg lehet oldani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úgy tűnik, hogy a sztereotípiák ledönthetetlenek :)
      Annak ellenére, hogy tény: sok kevésbé szép holmi is akad, szerintünk is igazi kincse(ke)t rejtenek a turik. Megéri a kutatást!

      Delete
    2. Tény, hogy sok az ódivatú holmi. :) A blogomban külön topik van a turis szerzeményekre. Ha gondoljátok nézzétek meg :)

      Delete
  2. Én szeretem ezeket a személyesebb posztjaitokat, és szerintem nem vagyok egyedül :) Magam is úgy hiszem, hogy mindennek oka van, ami velünk történik. Lesz még sokkal jobb munkád, előre is sok sikert a keresgéléshez :)
    Ami a ruhákat illeti: teljesen mindegy, honnan szerezzük be a őket, ha a stílusunknak és ízlésünknek megfelelőek, és jól érezzük magunkat bennük, mindenkinek szíve joga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon örülünk neki, s olyan jó, hogy többen is írtátok - meghoztátok a kedvünket ahhoz, hogy több személyes hangvételű bejegyzést is készítsünk :)
      Köszönöm a támogatást, én is így hiszem, s őszintén örülök (így visszagondolva), hogy véget ért.
      Az utolsó mondat pedig úgy igaz, ahogy van. Maximálisan egyetértünk!

      Delete
  3. Szerintem szuper ez a szett, nagyon csinos vagy.:) Én sok mindent vettem már Vateráról, főleg Bershka cuccokat, a bolti árnál jóval kevesebbért, vadi újan.:)

    Én is pont este gondolkodtam el pár dolgon...az utóbbi időben hiába gondolkodtam pozitívan, egyszerűen nem bírtam a tempót és ezen már nem a hozzáállás segít, hanem, hogy kicsit visszaveszek és változtatok egy-két dolgon.
    Fel a fejjel! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Dóri, örülök, hogy írtál! :) Vateráról már én is sok klassz dolgot rendeltem, mint vevő, s tényleg hiszem, hogy klassz dolog. Ezt a cipőt is nagyon megszerettem.

      Egyébként nagyon hasonló helyzetben voltam, mint írod, egyszerre túl sok dologra próbáltam koncentrálni, s mindenhol maximálisan teljesíteni. Csak mivel én nem vettem vissza, a sors úgy gondolta, majd megteszi helyettem, s kiütött egy helyet :) Örülök, hogy te okosabb voltál, s köszönöm szépen a kedves szavakat! Puszillak!

      Delete
  4. Csinos vagy Mesi :)
    Remélem tényleg jobban érzed már magad, és még az is lehet, hogy úgy hozza majd a sors, hogy később boldog leszel, hogy elhagytad azt a munkát... kitudja, lehet egy sokkal-sokkal jobb lehetőség jön még ezután, amit lehet nem fogadtál volna el (annyira könnyen), ha megvan még az a meló :) de ez még a jövő zenéje :) sok sikert a szakdogához is, de azért pihenni se felejts el :)

    a kínais-turis-vaterás dologhoz hozzászólva: a többi nagyobb márka (Zara, New Yorker stb) ruháit is ugyanúgy Kínában, Bangladesben, Törökörszágban stb. gyártják, csak ezekre rákerül egy címke és a termék rengeteg kereskedőn megy át (ezért lesz drágább mint a 'kínai'). A sima kínais cuccokat pedig tényleg kínaiak hozzák ide, így valamivel olcsóbban lehet hozzájutni. Aki pedig azzal kérkedik, hogy ő bizony nem vásárol kínaiban, az csak simán sznob, és azt hiszi hogy ő ettől több, nagyobb ember. Pedig több mint valószínű hogy nem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm Mia!
      Már most boldog vagyok, s köszönöm, igen, jól érzem magam :)
      Feltöltött a sok kedves szó, s tényleg gőzerővel nekiesek a Subprime válságnak,mert ez nem állapot :D Örülök annak, amit írtál, nagyon jólestek ezek a kedves szavak.

      Kicsit lejjebb (vagy feljebb, nem tudom, elég összevissza frissített a lap) már írtam,- s ezt tényleg mindkettőnk nevében mondhatom - minket soha nem zavart, ha valaki nem vásárol kínaiban, s hallani sem akar róla. Mi nem gondolkozunk így, de mindenkinek szíve joga megválogatni az üzleteket, ahonnan vásárol. Ellenérzésünk akkor keletkezik, ha támadás ér minket a választásunk miatt.
      A gyártási hellyel kapcsolatos gondolataiddal pedig szintén egyetértünk, így van! :)

      Delete
  5. Ja azt kihagytam, hogy ugyanilyen mellényem van, az meg Jófogásról:D és imádom.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. váó, jó vásár volt! ;) én is nagyon szeretem.

      Delete
  6. Szerintem nagyon csinos ez a "kínai" felső. :) A bejegyzés is tetszett. Ez is csak azt mutatja, hogy mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunkkal történnek jó és rossz dolgok, de törekednünk kell az optimizmusra, hiszen "minden vég valami újnak a kezdete". Sok sikert kívánok neked mind a magánéletedben és itt a blogon is, hogy még sok ilyen szép outfitet láthassunk tőled! :)

    Dóri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy tündér vagy, nagyon - nagyon szépen köszönöm Dóri!
      Igen, mindenkivel történnek jó és rossz dolgok, s remélem, hogy sokaknak sikerül hamar túljutni a nehéz pillanatokon. Engem rengeteg energiával sikerült most feltöltenetek, őszintén KÖSZÖNÖM! <3

      Delete
  7. Ó, hát ugyan ilyen felsőm van :) Az enyém talán kicsit sötétebb árnyalatú, de a tiédnek is csodás a színe! Én sem tartom cikinek a kínais dolgokat, sőt, úgy gondolom, hogy pl. cipők terén egy-egy darab még a Deichmannos, Humanicos tárasaikkal is bőven felveszik a versenyt. Ha szemfülesek vagyunk, olcsó és jó minőségű termékeket tudunk kifogni, nem kell feltétlenül ordítania rólunk, hogy kínais a cucc... Vaterával kapcsolatban pedig annyit, hogy én vásárolok és el is adok, szuper dolognak tartom, elég sok ruhát sikerült már beszereznem, mivel (divatos szóval élve...) plus-size kategóriába tartozom, néha több lehetőségem van online vásárolni, sokszor pofátlanul alacsony áron. Éljen a kínais és a Vatera :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tényleg?! Tök jó! Már régebben (évekkel ezelőtt) vásároltam, de nagyon szeretem. Sőt, szerintem a minősége is kiváló! :)

      Egyébként tökéletesen egyetértünk veled Ritu, nagyon jól összefoglaltál mindent! S örülünk, hogy rajtunk kívül más is hasznosnak tartja az online piacteret! ;)

      Delete
  8. Fel a fejjel Mesi, bár szerintem sem szép dolog a ruháitokon nyerészkedni! Ezek szerint egyáltalán nem szereted ezeket a darabokat, ha simán megválsz tőlük egy fotó készítése után..Nem túl jó tanács és példa ez nekünk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Erre szeretnék a saját profilomról külön válaszolni, ugyanis a saját, személyes véleményemet szeretném szavakba önteni :)
      Először is köszönöm a biztatást, tényleg jól esik, annak ellenére, hogy nem ezért írtam,amit írtam. Nem szeretek szabadkozni, úgy gondolom, hogy mindenkinek szíve joga oda regisztrálni,ahova akar és azt vásárol,amit akar. Mindig is zavart, hogy a privát vaterás fiókomat összemossák a bloggal, de ettől nem fogom megszüntetni azt, amit évek óta szívesen használok, mint eladó, s mint vevő is.
      Bár nem szeretek magyarázkodni, most először és utoljára ebben a témában megteszem. Nem nyerészkedek a ruháimon, ahogy Panni sem. Soha egy terméket se adtam el drágábban, mint a bolti ára, vagy az az ár, amin megvásároltam(arról nem is beszélve, hogy aki a vatera rendszerét használja tisztában van vele, hogy körülbelül 10%-a a bevételnek befizetésre kerül). Leginkább hibátlan, jó állapotban lévő cipőimet hirdetem, ugyanis változom én is, s most olyan korszakomat élem, hogy nem sanyargatom tovább a lábamat: csak kényelmes cipőt húzok. 38,5 lábbal különösen nehéz a helyzetem, ugyanis a nyolcas cipőim 90%-a kicsi, de eddig beleszuszakoltam a lábamat, a 39-es cipőim pedig túl nagyok. Így ezektől most egy kalap alatt válok meg. Akkor is árulnám őket, ha nem lennék blogger, s soha nem reklámoztam ezt a blogon. Sőt, szándékosan nem használtam a korábban működő Style and Shop menüt, nehogy bárki is "nyerészkedéssel" vádoljon.
      Az egyéb meghirdetett termékeim között valóban vannak friss, idei kollekciós darabok, de nem hiszem, hogy bűn lenne árulni azt, ami nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket (akár azért, mert mégsem érzem az alakomhoz illőnek, akár azért, mert nem tudom azon az egy szetten kívül mással kombinálni, az én ruhatárammal nem kihasználható). Előfordult, hogy azért adtam el új, címkés terméket, mert ajándékba kaptam, s kisebb/nagyobb volt a méret, csere helyett pedig újravásároltam.
      Sőt, ma érkezett egy kérés, bárki megtekintheti: vásároljak meg a H&M-ből egy, "a képen látható felsőt", s természetesen ráfizetnek, hogy legyen hasznom. Teljesen magától értetődő volt számomra, hogy nem kérnék egy centtel se többet, mint a vételára, de nagyon szívesen segítek a beszerzésben, sőt el is postázom.
      Összességében pedig minden vásárlóm elégedett a kapott termékkel, én pedig örülök, hogy szerető gazdára talált az adott darab. Furcsán hangzik így kimondva, de: TISZTELEM A RUHÁIMAT! :))

      Delete
  9. Nekem is nagyon tetszik ez a személyes poszt, még akkor is, ha ilyen "keserű" a témája. Aki ennyi pozitív gondolatot és ennyi mosolyt, meg jó ötletet ad nekünk nap mint nap, annak nem szabad szomorúnak lennie, csak menni előre. :) Mindenben van egy új lehetőség... Más téma, de nekem egy szakítás vitte új irányba az életemet, és így 2 hónap távlatából már hálás vagyok az illetőnek, még akkor is, ha elsőre a padlóra küldött. A lehető legjobbat tette velem akkor, pedig csak magára gondolt... ;)

    A ruhákhoz: kb. 1 hete vettem egy, a megszólalásig hasonló felsőt a NewYorker-ben - oda se máshonnan jönnek a ruhák, csak eggyel töb címke kerül rá, ami már "márka". Pár éve dolgoztam a United Colours of Benetton-ban, ahol meg pár 10ezerrel több a ruhák ára, mint amit az átlag nő meg tud fizetni, és saját kezemmel írtam rá a cuccokra, h Származási ország: Barbados... Ennyi. Mindenki viselje azt, amiben jól érzi magát, mind1 honnan van. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon jó érzés, hogy ennyi visszajelzés érkezik, ilyen rövid idő alatt. Drága SophiEl, köszönöm szépen, s részemről ne aggódj, nem vagyok szomorú. Ha egy pici keserűség volt is bennem a bejegyzés elején, mire végeztem mindent kiírtam, s elszállt :)
      A szakítás mindig fájdalmas, azt hiszem sokkal fájdalmasabb, mint egy munkahely elvesztése. Közhelynek hangzik, de az idő mindig segít, s őszintén örülök, hogy ma már így érzel! :)

      A származási hellyel kapcsolatos véleményeddel tökéletesen egyetértek, s köztudott, hogy még a legnagyobb márkák jó része is a "legolcsóbb helyek" valamelyikét bízza meg termékei gyártásával. Az utolsó mondatodat pedig én se tudtam volna szebben megfogalmazni. Ott a pont! :)

      Delete
  10. nagyon csini voltál és minden szavaddal egyetértek! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm! Mindkettőt, de az utóbbi külön öröm :))

      Delete
  11. Szerintem tökmindegy honnan van egy ruha, cipő, kiegészítő, ha jól néz ki és jó minőségű.
    Különben is, drágán nem nagy kunszt szép darabokat venni, viszont sokkal nagyobb kihívás olcsón olyan dolgokat szerezni, amiket utána mindenki megdicsér és megkérdezik, honnan van. Én már számtalanszor jártam így :) Sőt, azóta az összes kolléganőm abban a kínaiban szerzi a szebbnél szebb cipőket, amit én fedeztem fel. Pedig mind jól öltözött, igényes lányok. De Bershka felsőm is volt már nem egy (sőt Mango is), amit egyszer mostam ki, és utána úgy megtekeredett meg kinyúlt, hogy többet sosem vettem fel, olyan "gagyinak" nézett ki. Ennyi. Nem kell a sznobság.
    Ha egyszer gazdag leszek (valamikor..), akkor sem ruhákra fogom szórni a pénzem, inkább elutazgatom! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tökéletesen egyetértek :))
      Persze több "drágább darabot" bemutattunk már, számomra is nagy öröm, ha valami nagyon jót jó áron sikerül beszerezni. Egyébként melyik ez a kínai?

      Delete
  12. Nagyon örültem ennek Mesi, hogy ilyen postot sikerült megírnod. Ugyanis nekem nagyon hiányzik az hogy ne csak az outfit bejegyzéseiteket láthassam, hanem jobban is megismerjelek titeket "belülről" is és ne csak kívülről. (persze tudom hogy mi a blog "imidzse", de azért mégiscsakna :) )
    Én is rendületlenül hiszek abban, hogy minden okkal történik velünk! :) Így tehát fel a fejjel, és ezután biztosan csak jobb jöhet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ennek én is örülök. Alapvetően olyan típus vagyok, aki szívesen ír(na) személyes hangvételű bejegyzéseket, de igen, "personal blog" ide vagy oda, nem ez a fő profilunk. Mindenesetre örülök, hogy ennyire pozitívan csapódott le a dolog, így elképzelhető, hogy a jövőben bátrabban írok hasonló szösszeneteket :))

      Köszönöm a bátorító szavakat, tényleg jó érzés ezt olvasni - nem csüggedek, ahogy leírtam, tényleg jobb így. Neked is minden jót, puszillak!

      Delete
  13. Nagyon tetszett a mai bejegyzésed, talán azért, mert mostanában én is elgondolkodom dolgokon, mi miért történik. A véletlenekben én sem hiszek! Aki a kínai cuccokat a mostani gazdasági helyzetben leszólja, az tegye össze a két kezét, hogy meg tudja venni a drágább ruhákat (még)! De lehet nem dolgozik meg minden forintért, hanem a szülei megveszik neki és nem tudja, milyen nehéz is anyagilag összehozni egy-egy jobb összeállítást. Részemről szívesen venném azt is (és szerintem érdekes is lenne), ha néhány turkálót járnátok körbe, és az ott fellelhető ruhákból állítanátok össze néhány öltözéket. Vagy némely eldugottabb butikot (lásd Monique Bag) keresnétek föl, aminek gazdasági fellendítő hatása is lenne, hiszen általában mindenki a Fórumban vásárol, a kis boltok pedig lassan tönkremennek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhoz, hogy valaki így gondolkozzon, testközelből kell tapasztalnia, hogy milyen az, amikor "nincs". Elképzelhető, hogy ez egy blogger - lány szájából furcsán hangzik, s valóban tény, hogy sok szempontból szerencsések vagyunk mindketten, viszont tényleg fontos megjegyezni, hogy őszintén értékeljük,amink van.

      Azt is fontos megjegyezni, hogy soha nem volt problémánk azokkal, akik nem szívesen hordanak kínai ruhákat, elítélik a turkálót és kizárólag a drága, márkás ruhákat preferálják. Mindenki azt választja, ami a szívéhez és a személyiségéhez közel áll, szerintünk egyik sem elítélendő. Viszont mi nem így gondolkozunk, így a bejegyzéseink alá érkező gúnyos, trágár és sértő módon megfogalmazott hozzászólásokat nem tudjuk értékelni.

      Kisebb butikok és turi-körút is van tervben egyébként, lesz lesz lesz :)

      Delete
  14. Nekem is nagyon tetszett a mai bejegyzésed, szeretem a személyesebb hangvételű posztokat is! :) Szerintem sem cikik a kínai termékek, én is gyakran vásárolok onnan és inkább meglepődnek az emberek, hogy ezt kínaiban vettem? Legutóbb a blogon is egy kínaiban vásárolt aszimmetrikus ruhát mutattam be és mindenki dicsérte, ráadásul a többi bolti ár töredékéért jutottam hozzá! Ez a Stradivarius mellény nekem is megvan, csinos voltál! És fel a fejjel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon köszönöm neked is, nagyon kedves Tőled :)) Az aszimmetrikus rucit mindjárt lecsekkolom, kíváncsivá tettél, biztosan nagyon szép!
      Puszi!

      Delete
  15. Gyönyörű a cipőd és Te is az vagy! csodás ez az outfit, és én is szívesen vásárolok kínaiban, úgyhogy abszolút támogatom az ilyen vásárlási lehetőségeket:) és fel a fejjel, minden okkal történik, ennek így kellett lennie, jön majd sokkal jobb!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annyira drága vagy anii, nagyon szépen köszönöm :)
      Ebben biztos vagyok, abszolút pozitívan tekintek előre, de nagyon jólesett a sok kedves szó!
      Puszillak és örülök annak, hogy írtál!

      Delete
  16. nagyonjó lett ez az outfit is ... és az a cipőő :33

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönjük szépen Kéty^^!
      Örülünk, hogy tetszik! SOk puszi!

      Delete
  17. Kedves Mesi! Köszönjük, hogy adtál magadból. Sajnos én azt látom, hogy ha kimutatjuk a gyengeségeinket, őszintén beszélünk arról, ami bánt, ez mások számára egy sebezhető felület és ezt ki is használják. Azokat az érzéseket, amikről írtál én nagyon is jól ismerem. Mindenkinek vannak kisebb nagyobb keserűségei az életben, de akiket igazán mély csalódás vagy fájdalom ér, azoknak a lelke valahogy szebb lesz. Számtalan dalt, könyvet...igen! művészeti alkotást inspiráltak ezek a keserű érzések. Ezek pedig a legszebbek közé tartoznak. Mintha minden könnycseppből egy új élet születne. Lehet ez szentimentálisan hangzik, de én hiszek benne. Az ilyen helyzetekben jövünk rá, milyen erősek is vagyunk igazából. Néha kell egy kis Nutella vagy egy kör a Fórum üzleteiben, de előbb-utóbb mindenen túl leszünk. :) Puszillak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon szép és igaz, amit írtál, minden szava! :)
      Én köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtátok és itt vagytok nekünk!

      Delete
  18. Ezzel a színnel sosem voltam kibékülve, de abba sose kötnék bele, hogy kínai. Ott is vannak nagyon szép holmik, ahogy a márkás boltokban sem ismeretlen a gagyi. Az árak pedig... sokszor a kínai a drágább (mondjuk egy h&m basic vonalhoz képest).

    Debrecenben egyébként melyik kínait ajánlanátok?
    Én csak kettőben fordulok meg rendszeresen: a Fórummal szemköztiben ill. a Domus épületében.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A színnel? Milyen érdekes :) De jó, hogy írtad, nem is gondoltam volna, hogy ilyen megosztó szín lehet.

      Debrecenben a nagyokat látogatjuk mi is, a Fórummal szemben lévőt, a Skálát, s a Malompark melletti Ázsiát ajánljuk elsősorban, ezekben a legnagyobb az árukészlet :))

      Delete
  19. A divat világában nincs fekete és fehér, no nem a klasszikus értelemben. Nem igaz, hogy a márkás az csak jó lehet és a kínai csak silány. A márkaboltok jó része Bangladesben, Törökországban, sőt Kínában gyártja le a ruházati termékeit. Diesel kabátom is esett már szét egy felvétel után, és van évek óta szeretett és megbecsült kínai cipő is. Igen, még kitart, nem egy szezonos. A divatra éppúgy érvényes sztereotipizálás tehát csúnyán megbukik, ha a dolgok mélyére nézünk. A turkálóból pedig lehet elhozni jót és rosszat. Viszont tény, hogy érzék és ügyesség kell hozzá. Én például irigylem azokat, akik olyan következetesen jó dolgokat szednek ki a bálákból. Minden üzletnek megvan a maga előnye, csak jól kell tudni kihasználni. ;) Én így teszek. Járok kínaiba, turiba, külföldre, márkaüzletbe és nem csak a vaterán, hanem összesen 3 aukciós és 5 egyéb helyen árulom a cuccaimat. Adtam már el bojlert, puskát, biciklit most éppen salátakanalakat is. :) Becsületesen árusítok, sőt veszek is és jó tudni, hogy más is örül a vételnek. Nekem ennyi elég. Sosem fogom megérteni, hogy ez valakit miért zavar? Aki kötekedik annak üzenem: "Szeretkezz, ne háborúzz!" Örök igazság. :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. S milyen helyesen teszed, tökéletesen egyetértünk. Mi is járunk minden általad említett helyre :)
      A fentiekkel együtt annyira tökéletesen összefoglaltál mindent, hogy csak ismételni tudnálak. Az utolsó mondat pedig remek zárása ennek az egész történetnek. Pontosan így gondolom!
      Sok puszi, mégegyszer Andi!

      Delete
  20. fú annyira jó az a szőrös mellény de sajnos a közelemben még véletlenül sincs Stradivarius :( nem tudsz/tudtok esetleg tanácsot adni hol tudok még ilyen szőrös vagy baribundás finom, nőies mellényt venni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szió! Köszönjük :) Ha pont ugyanezt a darabot keresed, akkor a jófogás, vatera és teszvesz kínálatát bogarászd végig, érdemes. Jófogáson meg is találtam ugyanezt a darabot, nem tudom, értékesítésre került vagy sem, érdemes utánajárni.

      Ha csak hasonlót, akkor kisebb üzletekben, butikokban, esetleg turikban nézz szét, illetve ha van a környéken H&M, ott mindenképpen érdemes. Ezeken túl pedig bogarászd végig a webshopok ajánlatát, EU-n belül érdemes rendelni :))

      Puszi!

      Delete
  21. Szia Mesi!

    Nagyon szuper ez a szett, és szerintem nyugodtan elmehettek abba az irányba hogy a ruhák és szettek bemutatása mellett személyes, illetve egyéb posztokat is írtok - ettől lesz ilyen színes és élvezhető a blog. Nekem a reggeli kávé mellett ez az elsődleges online úti célom:) Eddig is normális értékrendű lánynak tartottalak, de most váltál igazán szimpatikusnak!
    A Vaterás morgolódást én nem értem pedig nem nehéz a felfogásom. Mármint minek tornyosuljanak a ruhák feleslegesen a szekrénybe? Én is fel szoktam tenni Vaterára vagy egyéb oldalakra azokat a ruhákat amiket megvettem de aztán mégsem szívesen hordtam. Tudom hogy ez egyesek szerint felelőtlenség de ha már valaki dolgozik, ösztöndíjat kap, stb. a saját dolga eldönteni hogy mennyi ruhát vagy egyéb dolgot vesz belőle. Miért ne adhatnád el ezeket a ruhákat? Más is jól jár ezzel, te meg tudsz venni számodra kedvesebb dolgokat vagy megtakarítod. Én is így teszek, persze vannak olyan ruháim amiket elajándékozok meg olyanok amik már nem olyan újak, ezeket pedig szépen odaadom a rászorulóknak bizonyos segélyszervezeteken keresztül.
    Szerintem mindhárom út tökéletes, hiszen van a ruhásszekrénynek is egy limitje:)
    Egyébként tavaly volt a Glamour Gardróbfrissítése ahova először kétkedve mentem a zsákommal de aztán egy fantasztikus napot töltöttünk ott a barátnőimmel, sok szuper csajszit megismerve, a felesleges de jó minőségű ruháimtól megszabadulva de cserébe sok új, értékes szerzeménnyel gazdagodva tértem haza amiket imádok. És senki nem érezte cikinek, hihetetlen élmény volt, ha ráértek idén én nagyon nagyon ajánlom:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Tündi!

      Nagyon örülök, hogy Te is így vélekedsz, és tényleg jók ezek a visszaigazolások arról, hogy érdemes egy kicsit személyesebb hangvételű cikkeket is írni olykor- olykor. Köszönöm, és őszintén örülök, hogy szimpatikusnak találsz :))
      A vaterával és használt ruhákkal kapcsolatos véleményed minden szavával egyetértek, s nagyjából én is így cselekszem. Egyébként a családommal mi is sok terméket ( nem csupán ruhákat, hanem játékokat, könyveket, elektronikai eszközöket stb.) ajándékoztunk már rászoruló családoknak, s szinte minden ilyen nagyobb programban részt vettünk / veszünk a mai napig. Sőt, én már felvetettem a blog kapcsán is, hogy ha eljön az ideje, szeretném jó célokra felhasználni,hogy ilyen nagy számú divat iránt érdeklődő közösség jött létre, szerepel a terveim között a szervezett segítségnyújtás, de erről majd később :)
      A Glamour Gardróbfrissítésen pedig nagyon szeretnék ott lenni, hallottam már róla, de nem volt szerencsém részt venni, majd most :))

      KÖSZÖNÖM, hogy írtál, sokszor puszillak!

      Delete
  22. Sziasztok! Eddig csöndben figyeltem a blogot és a hozzászólásokat, de most nem tudok ellenállni, muszáj írnom :-)Mesi, nagyon tetszik a nőies alkatod és ahogy öltözöl, szerintem szuper. Panniban viszont pont a gazella alakja tetszik :-) Találtam egy pár régi fényképet Mesiről facebook-on (remélem, nem haragszol), és teljesen megdöbbentett a változás - pozitív irányban. Nincs erről kedved írni egy bejegyzést? Szerintem sokan erőt merítenének belőle. A blogból rengeted ihletet merítettem, a hétköznapokban sokkal csinosabban öltözködöm, mint korábban. Bár néha 30 évesen elgondolkozom rajta, hogy illik-e még felvennem miniszoknyát, szerintetek? Nem értem azokat az embereket, akik ujjal mutogatnak azokra, akik esetleg kínaiból vagy turiból öltözködnek. A stílust nem lehet pénzen megvenni, ahhoz érzék és kifinomultság kell. Szerintem kevés pénzből is lehet csinosan és igényesen öltözködni, csakhát ugye érteni kell hozzá :-)
    A téged ért "veszteségről" (hogy elvesztetted a munkád) pedig annyit, hogy néha kell egy-két pofon az élettől, mert "ami nem öl meg, az megerősít". Lehet, hogy elég durván hangzik, de hidd el, tényleg így van (tapasztalatból mondom) :-)
    A mellényed nagyon tetszik, nekem is van egy Mangós szőrös mellényem (ajándékba kaptam), eddig nem tudtam, hogy viseljem, de most már tudom,köszi :-)
    Az nekem is nagyon tetszik, hogy írtok magatokról, az érzéseteikről, így talán személyesebb a blog (habár tudom, nem ez a fő cél).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Köszönjük szépen mindketten, nagyon kedves, amit írtál, nagyon örülünk neki! Annak pedig különösen, hogy segítünk nap mint nap inspirálódni, nincs is jobb érzés annál, mint azt olvansi, hogy tényleg van értelme annak, amit csinálunk. Őszintén KöSZÖNJüK! S persze, 30 évesen is illik miniszoknyát hordani, hogyne illene! Mindent illik, amiben boldognak érzed magad, hiszen az egyik legfontosabb dolog, ami öltöztet, maga a kisugárzás. :))


      A változásra visszatérve, haha, nem tudtam, hogy ennyire "árulkodik" a profilom. Azt hiszem a változás,amit látsz pusztán annyi, hogy felnőttem. Azt hiszem 17 és 21 éves korban az ember sokat és gyorsan változik, külsőleg és belsőleg egyaránt. Még soha nem jutott eszembe bejegyzést írni erről, de elgondolkozom a dolgon. Meg úgy egyáltalán azon, hogy többet kellene személyes dolgokról, érzésekről és gondolatokról írni.

      Mégegyszer köszönjük, hogy írtál, hiszen azon túl, hogy jó érzés volt a soraidat olvasni, sok hasznos tanácsot is adtál. Puszilunk!

      Delete
  23. Turcsek Gabriella20 May 2014 at 16:11

    Szia Mesi!
    Elárulnád a Vaterás "neved"? :) Régebben láttam, hogy tettél fel ruhákat, cipőket, de most egyszerűen nem talállak :(

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...