Tuesday 9 October 2012

AfriQ'Care Awards



Sziasztok!
Pénteken egy fantasztikus eseményen vehettünk részt egy kedves afrikai származású barátunk, D'Quest jóvoltából. D'Quest volt ugyanis az AfriQ'Care Awards díjátadó ünnepség főszervezője és házigazdája. Ráadásul az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy átadhattuk az egyik arany szobrocskát. :)
A mai nap tehát a fenti eseményről fog szólni. Elsőként egy részletes 'élménybeszámolót' készítettünk Nektek. Reméljük szeretni és élvezni fogjátok, mert bár mai cikkünk kicsit eltér a  megszokottól, nagyon különleges ruhakölteményeket és cipőcsodákat is láthattok majd - megéri velünk maradni!
A nap második felében saját outfitekkel jövünk, megmutatjuk Nektek, mi mit viseltünk a díjátadón. Nos, induljon a nagy AfriQ'Care Awards nap! 



OUTFITEK
A rendezvény bemutatását a bejárat előtt készült outfit - fotókkal szeretnénk kezdeni. Az itt készült több ezer képből igyekeztünk 'néhányat' kiválasztani, de így is több tucat képet hoztunk Nektek. Annyira különlegesek, színesek és vidámak ezek az összeállítások, hogy órákon keresztül képesek lennénk nézegetni őket. 
Az első három képen egyébként ismerős arcokat fedezhettek fel: emlékeztek még a Street Style rovatunkból Tanya-ra és Debarah-ra? A harmadik képen pedig a Make Your Own Fashion Show bloggerináját, Stacey-t láthatjátok, akivel a TCL.hu fotózásán ismerkedtünk meg.

 
 



 



 



 








 


Ha tetszettek az outfitek, s szívesen megnéznétek a többi vendég összeállításait is, látogassatok el a D'Quest Afrobeat (Debrecen) hivatalos Facebook oldalára, itt több ezer képet találtok. Tovább az oldalra >> 
Mai második bejegyezésünkben pedig a mi választásunkat is részletesen elemezzük majd! 



 FELLÉPŐK
Az estét a házigazda - főszervező, s egyben kedves barátunk, D'Quest Ojo beszéde nyitotta, majd az AHU (African - Hungarian Union) elnöke köszöntötte a vendégeket.
Ezt követően ismerkedtünk meg a díjkiosztó meseszép műsörvezetőnőjével és humoros műsörvezetőjével,  Grace Brymoore-ral és Nurudeen Momoduval. Grace ebben a csodás ruhakölteményben tündökölt a színpadon. Awww, imádtuk! 




A díjak átadása közben különböző előadások színesítették a gálát. Rögtön a megnyitóbeszédek után a tanzániai Serengeti Troupe zenés produkciója varázsolt vidám hangulatot a terembe. Az afrikaiakról tudnotok kell - legalábbis mi mostmár tudjuk - hogy egy pillanat alatt képesek levetkőzni minden gátlásukat: az első refrénnél már szinte minden asztal mellett állva táncoltak és olyan irigylésréméltó pontossággal kaptak el minden ütemet, hogy az elképesztő! 5 perc múlva már azt is elfelejtettük, hogy egy díjátadó gálán vagyunk, a helyiség (és a színpad!) megtelt önfeledten bulizó fiatalokkal. Oh, fantasztikus élmény volt!




Az előadók többsége kiváló hanggal rendelkező, tehetséges afrikai fiatalokból állt. Az előadások keretein belül lírai dalokat és rapet egyaránt hallottunk, sőt, több fantasztikus táncos produkciót is láthattunk.
Egyik nagy kedvencünk a 15 éves Sadia volt, aki Celine Dion dalával mindenkit elvarázsolt. A másik favoritunk a fantasztikus hanggal és kiváló zenei érzékkel megáldott Dani, akit személyesen ismerünk és szeretünk. Fiúk - Lányok, szuperek voltatok, köszönjük!



DÍJAK ÉS DÍJAZOTTAK
Az AfriQ'Care Awards rendezvény fő célja, hogy elismerje a hazánkban tanuló fiatal és tehetséges afrikai diákok munkáját, s tovább ösztönözze és támogassa Őket tehetségük kibontakoztatásában. A díjátadó menete és hangulata egy mini Oscar - gálára hasonlított:  az est házigazdái vidámságukkal és humorukkal kiváló hangulatot teremtettek, a fellépők nagyon tehetségesnek bizonyultak, s természetesen az arany szobrocskák sem hiányozhattak.
A nyertesek összesen 23 kategóriában vehettek át díjakat, egy kategóriához pedig 4-6 jelölt tartozott. A kategóriák között olyanok szerepeltek, mint Mr és Mrs Ebony, Mr és Mrs Ivory, Legjobb DJ, Leghumorosabb Férfi és Nő, Legszexibb Hölgy, Legtehetségesebb Tanuló, Legszebb Pár, Legjobban Öltözött Férfi és Nő vagy éppen a Legtehetségesebb Művész stb.

A Style and Blog csapatát az a megtiszteltetés érte, hogy személyesen adhattuk át a Legjobban Öltözött Hölgynek (Best Dressed Woman) járó szobrot. Fantasztikus élmény volt! 




Az egyes kategóriákhoz tartozó jelöltek névsorát, majd a győztes nevét minden alkalommal más, előre megbízott személy olvashatta fel. Számunkra nagyon meglepő volt, hogy egy-egy győztes név hallatán mekkora örömmámorban úszott az egész terem, s jóleső érzés volt látni, hogy ezek a fiatalok ennyire tudnak  örülni ismerőseik, barátaik sikerének.
A díjazott rendszerint nem egyedül, hanem barátai társaságában fogadta jutalmát, minden alkalommal felkísérték egymást a színpadra, hatalmas ujjongás és ünneplés közepette :)
A legszebb párnak járó díjat maga a házigazda, D'Quest és barátnője, Pria adták át (utolsó kép), egyszerűen imádnivalóak így együtt!


 






FASHION SHOW 
A díjátadó programjában két rövid divatbemutatóra már jó előre felfigyeltünk, melyeknek természetesen nagyon örültünk.
Az első alkalommal a Debreceni Egyetem diákjai mutattak be különleges ruhakölteményeket, míg a második fashion show keretein belül (körülbelül egy órával később) Ayo van Elmar divattervező munkáin keresztül nyerhettünk bepillantást az afrikai divat világába.  Ha egy kis divatkülönlegességre vágytok, látogassatok el az http://www.ayovanelmar.com/ -ra, s böngésszetek kedvetekre, szerintünk megéri! 

 










DINNER TIME
Az esemény végéhez közeledve (ami nekünk szintén furcsa volt egy kicsit, hiszen jó magyar szokás szerint a buli addig nem indulhat el, amíg nincs tele a poci),körülbelül a díjátadó háromnegyedénél került sor a vacsorára. A menü egyszerre volt különleges és finom, de szerencsére a forró, magyar húslevest sem nélkülözte, úgyhogy újabb plusz pont! 









Összességében egy felejthetetlen estét tölthettünk - egyedüli magyarként - az egyik legrangosabb afrikai díjátadó rendezvényen. Külön köszönettel tartozunk, s ezúton is köszönjük a meghívást. Szívből gratulálunk minden díjazottnak, s örülünk, hogy Veletek ünnepelhettünk! 

It was a wonderful night and it was our pleasure to be with You all, so thank you Guys! We'd like to congratulate the winners, loved to be there. Kisses from Style and Blog.




4 comments:

  1. Gyönyörű ruhák és cipők! :) Fergeteges hangulat lehetett, nagyon jó volt olvasni ezt a beszámolót :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon szépek és különlegesek az estélyi ruhák,nekem nagyon tetszett a hagyományokat követők ünnepi öltözete is.Nekünk szokatlan,de különleges egzotikus hatással bírnak,és ezt a hangulatot éreztem amíg olvastam és nézegettem a beszámolót.
    Jól átadtátok a hangulatot, egy kicsit ott éreztem magam én is.Ilyen közegben még nem voltam, de szívesen ott lettem volna,köszönet érte:)Piros T.

    ReplyDelete
  3. Nagyon szépek vagytok, és mindegyik ruha tetszik.:) Komolyan mondom irigylem az örökös pozitív kisugárzásotokat! :) Nagyon szimpatikusak vagytok. :) Én is hasonló felnőttkort szeretnék magamnak elképzelni. Puszillak Titeket :*

    ReplyDelete
  4. Nagyon tetszett a beszámoló :) A ruhák szépségesek. Tök jó,hogy ilyen sokan tanulnak itt Debrecenben tehetséges fiatalok.
    Ja és felfedeztem egy ismerőst az egyik fotón :) Millacsilla barátját :) D nem akarom felfedni, mert lehet,hogy nem is szeretné:)
    Mia

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...