Monday 22 October 2012

KÜLÖNLEGES TERMÉKEK SZUPER ÁRON: EBAY!


Sziasztok!
Már többen is jeleztétek, hogy szívesen vennétek, ha készítenénk egy Ebay - gyorstalpalót, melyben bemutatjuk a legnépszerűbb online aukciós oldal használatát - a regisztrációtól a rendelésig.
Mai bejegyzésünkben tehát az EBAY.COM piacterével ismerkedhettek meg. Összefoglalónk három nagy blokkból áll: az Olvasói kéréseknek megfelelően lépésről lépésre bemutatjuk a regisztráció menetét, majd egy konkrét termék megvásárlásán keresztül követhetitek végig a vásárlás pontos rendjét. Végezetül összegyűjtöttünk Nektek néhány apróbb kiegészítőt, melyeket hihetetlenül kedvező, 1000 forint alatti áron szerezhettek be. A bejegyzés végére pedig egy meglepi ruha került, az aktuális kedvencünk, úgyhogy érdemes lesz végigolvasni.
Reméljük segítségetekre lesz ez az összefoglaló, s meghozzuk a kedveteket egy kis online vásárláshoz. Jó böngészést kívánunk!


                                                                                            EBAY.COM

Az Ebayen vásárlás és eladás esetén is érdemes regisztrálni, mert így élvezhetjük az Ebay és PayPal által kínált garanciát, ami 45 napos biztosítékot jelent a vásárlók számára arra az esetre, ha a vásárlás során bármilyen hiba történne. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha például a vásárlást követő egy hónap múlva sem érkezett meg a kért termék, akkor visszaadják az árát.
A következőkben az Ebay-re és PayPal-re történő regisztrációhoz nyújtunk egy kis segítséget, természetesen lépésről lépésre haladva. 

  • Az Ebay-re történő regisztráció pofon egyszerű. Első lépésként a www.ebay.com oldal bal felső sarkában lévő "Register" gombra kattintva tudunk létrehozni új profilt. Megadjuk a nevünket, e-mail címünket, választunk egy felhasználónevet, és egy jelszót, és már kész is!
  • Az Ebay-en a legbiztonságosabb módja a fizetésnek a PayPal, ezért javasoljuk, hogy erre az oldalra is regisztrálj! Ehhez szükséged lesz egy internetes vásárlásra alkalmas bankkártyára. Ha dombornyomott a kártyád, akkor minden rendben, de ha nem, akkor a bankodtól igényelni kell egyet. Erre általában fel vannak készülve a bankok, ezért nem kell kétségbeesni, csak el kell menni egy bankfiókba, és néhány perc alatt megvan.
  • Ezután regisztrálni kell a PayPal-en. Látogass el a www.paypal.com oldalra, és kattints a "Sign up" gombra. Meg kell adnod a nevedet, a címedet, egy erős jelszót, és a telefonszámodat. Pipáld ki, hogy elfogadod a Felhasználási feltételeket, kattints az "Agree and Create Account" gombra. Ezután túl kell esned az úgynevezett robot teszten: ha beírod a képen látott karaktereket, bebizonyíthatod, hogy nem vagy robot, és a regisztrációd elkészült. Két fizetési forma közül választhatsz:
    (1) Feltöltheted a PayPal számládat átutalással, vagy
    (2) hozzárendelheted a bankkártyádat a Paypal fiókodhoz.
    Mi a második lehetőséget ajánljuk, mert az biztonságos, és hosszútávon kényelmes is.
    A "Credit Card" gombra kattintva egy olyan űrlapra jutsz, ahol meg kell adnod a kártyád adatait. Ezt követően az e-mail címedet és a bankkártyádat is hitelesíteni kell. Az e-mail egyszerű, ugyanis a megadott e-mail címedre kapsz egy üzenetet, amiben az aktiváló linkre kell kattintani. A bankkártya esetében megterhelik a kártyádat egy kisebb összegel (kb. 500 HUF), és egy kódot rejtenek el a tranzakció leírásában. A kódot a Paypal oldalán a "Confirm my credit card" gombra kattintva kell megadni.

  • Utolsó lépésként az Ebay és a Paypal regisztrációt össze kell kötni, amit az Ebay fiókodon belül egyszerűen megtehetsz. Csak menj be a fiókodba, és kattints a bal oldalon található "Account" fülre. A fület megtalálod közvetlenül az "Activity" és a "Messages" fülek mellett. Ha rákattintottál, a bal oldalon megjelennek az "Account" fül alrészei, melyek között ott van a "PayPal Account" almenü. Erre kattintva, és az ott lévő lépéseket követve könnyen hozzá tudod rendelni a PayPalt, csak meg kell adni a fiók e-mail címét és jelszavát.
    Reméljük sikerült pontosan követni a lépéseket. Ha igen, gratulálunk, indulhat is a rendelés! :)



A regisztráció után tehát lássuk, hogyan is kell megrendelni egy terméket! Lépésről lépésre végig vezetünk titeket a vásárlás minden fortélyán ennek a különleges, burgundi-arany gyűrűnek a segítségével.

1. lépés: A termék kiválasztása és leütése
Miután kiválasztottátok az aktuális kedvencet, a megfelelő színben, és/vagy méretben (ruhák esetén majdnem mindig kell méretet is választani, ennél a gyűrűnél csak a szín volt kérdéses), az ár mellett megtalálható Buy It Now gombra kattintva lehet megkezdeni a vásárlást. Az Ebay-en kétféle termék van: fix árasok és olyanok, amelyekre licitálni lehet. A mi gyűrűnk az előbbi kategóriába sorolható, amely vásárlás szempontjából egyszerűbb, hiszen - ahogy a Buy It Now gomb is sejteti - azonnal a miénk lehet a kiválasztott áru. Licitálás esetén ugyanitt egy "Place Bid" gomb jelenik meg, mellyel ajánlatot lehet tenni a kiválasztott termékre.



2. lépés: A rendelés áttekintése, véglegesítése
Ennél a pontnál  még egyszer át lehet tekinteni a termék adatait, ellenőrizni tudjátok, hogy megfelelő színt és méretet választottatok-e ki, megjelennek újra a szállítási feltételek és az ár is. Ha minden adat stimmel, akkor a "Commit to Buy" gomb megnyomásával véglegesíthetitek a megrendelést. Tehát, ha véletlenül ütöttetek le valamit, semmi gond, ennél a pontnál még vissza lehet lépni.

3. lépés: Tovább a fizetéshez
Ha a minden adat helyes, és ezt a terméket akartátok megvenni, akkor ehhez a részhez érkeztek. A "Pay Now" gomb megnyomása előtt még egy utolsó ellenőrzés, és ki lehet fizetni a terméket. Persze nem vagytok kötelesek azonnal elvégezni a tranzakciót, azonban minél később kapja meg a pénzt az eladó, annál később fogja feladni a hőn áhított darabot. S mivel az Ebay nemcsak a vásárlót védi, hanem az eladót is, így egy bizonyos idő eltelte után kapni fogtok egy felszólítást az oldaltól, hogy minél hamarabb fizessétek ki a megvásárolt terméket. Érdemes tehát a megrendelés után rögtön fizetni. :)



4. lépés: A fizetés paraméterei
Ez gyakorlatilag egy űrlap a megrendelésről,  amely egyaránt tartalmazza a Ti, a termék és az Eladó adatait is. Itt van feltüntetve a fizetés módja (PayPal), a szállítás módja és a kiszállítási cím, a termék és az eladó neve, és a termék ára is. Ha rendelkeztek esetleg vásárlási utalvánnyal, vagy kuponnal, akkor az azon lévő sorszámot a lenti rubrikába írva érvényesíteni tudjátok. Ha minden megfelelő, akkor a "Continue" gombra klikkelve mehettek tovább.



5. lépés: Belépés a PayPal felületre
Ez a lépés nagyon egyszerű, ha a fentiek alapján regisztráltatok a PayPal-re, akkor az ott megadott e-mail cím és jelszó segítségével hozzá is férhettek a számlátokhoz, be tudtok lépni és kifizethetitek a terméket.



6. lépés: Számlainformációk ellenőrzése
A fizetés előtt leellenőrizhetitek, hogy a PayPal rendszerében melyik az általatok megadott bankkártyaszám szerepel, mert erre fogja ráterhelni az oldal a termék árát. Az árat folyamatosan láthatjátok a bal oldalon. A PayPal ezen kívül feltünteti a valuta átváltási arányát is, meg a termék árát forintban, hogy ne kelljen Nektek az átváltással még időt eltölteni. Ha mindent rendben találtok, az egyik Continue gomb megnyomásával továbbléphettek a fizetéshez. :)



7. lépés: Fizetés
Elérkeztetek a legutolsó lépéshez. A PayPal visszairányított az Ebay oldalára, ahol még egyszer átnézhettek minden adatot, és ha még mindig minden rendben van, akkor a Confirm and pay gombbal ki is fizethetitek a kiválasztott darabot.

 8. lépés: Siker!
A Confirm and pay gomb megnyomása után rezeg a mobil, meg telik a postafiók, ugyanis a PayPal és az Ebay is küld e-mail a vásárlásról, illetve - ha be van Nektek is állítva - a bankotoktól érkezik egy SMS, hogy a PayPal levonta az összeget a számlátokról. Ha ezzel minddel megvagytok, nincs más dolgotok, csak otthon lenni, amikor érkezik a postás a megrendelt árutokkal, és nagyon örülni neki! :)


Reméljük a képek kicsit könnyebbé tették az Ebay-es vásárlást, és a bejegyzés elolvasása után bátran mertek majd rendelni az internetről. Higgyétek el, érdemes körülnézni, mert nagyon sok dolgot meg lehet kapni a bolti árak töredékéért, legyen szó egy szépen csillogó kiegészítőről, egy praktikus táskáról, vagy akár egy csodás cipőről! :)




Bízunk benne, hogy ez a kis Ebay- gyorstalpaló meghozta a kedveteket a vásárláshoz. Mi elsősorban apróbb kiegészítőket, gyűrűket, karkötőket, nyakláncokat szoktunk az oldalról vásárolni, de a jövőben szívesen lecsapnánk különlegesebb ruhadarabokra vagy cipőcsodákra is.
A teljesség igénye nélkül válogattunk Nektek néhány csodás darabot, melyeket a nemzetközi aukciós oldal jóvoltából szinte fillérekért, szállítási költségek nélkül rendelhettek meg. Következzen tehát a nagy Ebay - bejegyzés utolsó fejezete, a Style and Blog kedvencek! 



Arany dupla ujjas gyűrű vörös rúzzsal ~ 500 HUF



Tripla soros szegecses karkötő.
Arany, ezüst és fekete színekben ~ 650 HUF






Egysoros szegecses karkötő ~ 790 HUF
Tovább a linkre >>
 


Szegecses füldísz lánccal.
Ezüst arany és fekete színekben ~ 650 HUF





Szegecsekkel díszített hajráf.
Arany és ezüst színekben ~ 1370 HUF




Dupla ujjas gyűrű 5 szívvel ~ 220 HUF
Tovább a linkre >>


Dupla ujjas gyűrű kereszttel ~ 220 HUF
Tovább a linkre >>



Dupla ujjas bajuszos gyűrű több színben ~ 220 HUF
Tovább a linkre >>




Kontyfánk ~ 220 HUF



Tovább a linkre >>


 
Hajdísz 
Arany, ezüst, kék, és bronz színekben ~ 220 HUF
Tovább a linkre >>




STYLE AND BLOG'S FAVORITE
FEKETE/BURGUNDI SZEGECSES PEPLUM RUHA ~ 4115 HUF


A fent kiválasztott néhány különleges kiegészítő után következzen legújabb EBAY - kiszemelt darabunk, a Style and Blog kedvence! Egy gyönyörű, szegecsekkel díszített fekete peplum ruha. Mi azonnal beleszerettünk, s az EBAY-en keresztül most 19,21 USD, azaz körülbelül 4115 HUF ellenében lehet a miénk. Ráadásul hét különböző színben, köztük burgundiban is kapható!
S bár a ruha nem "free shipping", azaz szállítási költségektől mentes termék, picit több, mint 2000 forintos szállítási költséggel számolva még mindig igen kedvező áron lehetünk egy tuti trendi darab gazdái. Ráadásul több termék vásárlása esetén minden további darabért minimális postaköltséget számítanak fel, megéri összefogni Csajok! :)
Tovább a linkre >> 

54 comments:

  1. Remek összefoglaló. :)Én is nagy ebayes vagyok és sokaknak segítettem már a lépésekben,de most bátran fogom ajánlani a postodat nekik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon örülünk, hogy tetszett és hasznosnak találtad :) Az Ebay szuper, s ezt érdemes terjeszteni!
      Puszilunk :))

      Delete
  2. Miért nem az ebay.hu-t használjátok? Szerintem az sokkal átláthatóbb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A .com-ot kezdtük el, s már megszoktuk a felületét. De köszi a hasznos tippet :))

      Delete
  3. Sziasztok, nagyon köszönöm az összefoglalót. Már régebben is gondolkodtam az ebayes vásárlásokon, most már biztosan meg fogom próbálni :) Lenne egy kérdésem is, a szállításnál nem aggasztó a magyar posta hozzáállása? Hallani ilyen-olyan rémtörténeteket, hogy lenyúlják a csomagokat és hasonló... ha valaki beleesik egy ilyenbe, gondolom az árát se fizeti vissza az eladó, amúgy teljesen jogosan. A másik, hogyha nem vagyunk otthon, akkor azért hagynak értesítőt, hogy érte mehessünk, ugye? :) köszi a válaszokat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Szuper, örülünk, hogy tetszett az összefoglaló és meghozta a kedved egy kis Ebay-ezéshez, hidd el, nagyon bele lehet jönni, s meg lehet szeretni pillanatok alatt :)
      Természetesen ha nem érkezik meg, és ezt jelzed az eladó felé, azonnal visszautalják a vételárat, szóval nagyon biztonságos a rendszer. Postai értesítőt természetesen hagynak, de az apróbb kiegészítők szinte mindig befértek a postaládánkba.
      Jó böngészést kívánunk Neked, puszilunk!

      Delete
    2. Visszautalja vagy nem, nekem most spec. nem tették pedig 40 napja nem érkezik a termék, szóval ez nem minden eladóra igaz. Az értékelései az eladónak jóval 99% felett vannak, csak visszafizetni nem akar. Nem az első eset már én is régóta ebayezem.

      Delete
    3. nekem az volt hogy rendeltem valamit, kb 35 nappal később még mindig nem volt itt, írtam az eladónak és mondta hogy nagyon sajnálja, biztos a postán keveredett el, és elküldte mégegyszer :))

      Delete
  4. Ne haragudjatok,de pofátlanul nevetséges a termékek kiválasztása.:)))) Nem is kell megindokolnom miért.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ???
      Igazából ezt a megjegyzést egyáltalán nem értjük.
      A termékek kiválasztása a My Ebay --> Purchase History menüből történt, tehát azokat a darabokat mutattuk meg Nektek, amelyekről már készültek bejegyzések (szegecses karkötők, szíves gyűrű, bajuszos gyűrű, hajdísz, hajfánk stb.), illetve amelyek éppen útban vannak Debrecen felé. Mindig olyan ruhadarabokat és összeállításokat mutatunk be, amelyek kapcsolatban állnak velünk (értsd megvásároltuk, wishlisten szerepel vagy nagyon tetszik), komolyan nem értjük, mi lehet ezen a "nevetséges".

      Delete
    2. Kedves Névtelen!
      Nem gondolod, hogy az a pofátlanul nevetséges, hogy egy másik blogger a webshopjában árulja ezeket az ebayes termékeket 3-szoros áron ?
      A lányok legalább nem az olvasókon szeretnének nyerészkedni, hanem pont ellenkezőleg!
      Petra

      Delete
    3. Egyetértek! Hasznos a cikk, de lányok...ez már borzasztóan nevetséges. Szerintem tudjátok miről beszélünk! Kár lenne magatokra haragítani más bloggereket, hosszú távon nem kifizetődő.Nem kell az álszenteskedés.

      Delete
    4. Style&Blog nagyon sunyik vagytok:)Tök mindegy ki mennyiért, hogyan árulja, de szomorú, hogy ilyesmihez folyamodtok. Hatalmasat csalódtam bennetek...Kitörölhetitek a megjegyzésem, de azért gondoljátok ezt át még egyszer.

      Üdv,
      Erika

      Delete
    5. névteleneknek üzenem hogy én ugyanezeket a cuccokat szintén megrendeltem még korábban az ebayről, szóval nem újdonságok és nem egy magyar webshop saját cuccai ezért egy ebayes összefoglalóban ott a helyük!! nem tudom minek gyanúsítgatni összevissza, elég szánalmas hogy itt mindenki magából indul ki!!
      szerintem nagyon jó post lett lányok és csak így tovább!!

      Delete
    6. Igazából nem értjük, hogy jön ide a bloggerkedés, de ha valaki másnál Ebay-es termékeket találtok, annak örülni kell, elvégre Magyarországról sokkal könnyebb és gyorsabb rendelni/vásárolni,nem?:)
      Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy ugyanarról a termékről van szó, minőségbeli különbségek is lehetnek!
      Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit - mikor - honnan vásárol, a bejegyzés csupán egy segítség az Ebay-es vásárlásokhoz, ami az Olvasóink kérésére, az Olvasóknak szólt, nem pedig webáruházaknak.

      Delete
    7. Kedves Erika!

      Ne haragudj, de úgy érzem, hogy a Style and Blog csapatától kicsit függetlenül, Mesiként szeretnék néhány mondatot hozzáfűzni a megjegyzésedhez.
      Őszintén remélem (de tényleg komolyan), hogy életed legnagyobb csalódása ez a furcsa feltételezés. Nem tudom, mi alapján dobálóznak emberek a "csalódtam", illetve "csalódás" szavakkal, mert ha az életben valaha ért már csalódás, tudnod kellene, hogy ez a szó ténylegesen mit jelent, s milyen tartalommal bír. Kívánom, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, hogy jelentésének megfelelően kelljen használod a kifejezést!

      Másrészt tudom, hogy soha senki nem lehet elég jó, hibái mindenkinek vannak. Viszont mi itt minden nap több órát dolgozunk azért, hogy segítsük az Olvasóinkat, inspiráljuk Őket és ötleteket adjunk, mert szeretünk Titeket és fontosak vagytok nekünk. Soha egy fillért vagy egy tesztterméket nem kaptunk (nem mintha kértünk volna) azért, hogy könnyebb legyen, önzetlenül és rendületlenül csináljuk a blogot és nagyon szeretjük így ahogy van! Ennek ellenére mindig akadnak olyan piszkálódó olvasók, akik koholt vádakat kitalálva próbálják megnehezíteni a munkánkat. Őszintén nem értem, miért jó ez. Én hiszem, hogy minden ember azt kapja, amit ad. Éppen ezért soha nem tennék szándékosan rosszat senkivel, sajnálom, hogy egyáltalán felmerült Benned / Bennetek a gondolat...

      Ennek ellenére minden jót kívánok, s sok sikert az életben:
      Mesi

      Delete
  5. Lehetne máskor is ilyen ajánló! Köszi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De jóóóóóó, köszönjük, hogy szeretted! :))
      Lesz lesz lesz, annyi terméket válogattunk ki tegnap, hogy mind már nem is fért volna ide. Terveink szerint kategóriánként haladunk majd tovább (pl. gyönyörű táskák és cipők is kaphatók az Ebay-en szintén alacsony áron).
      Puszi!

      Delete
  6. köszi a leírást, azthiszem neki is állok megcsinálni, mert pont tegnap nézegettem az ebayen az ékszereket, éshát csodaszép dolgok vannak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. örülünk, hogy segíthettünk Mia, sok sikert kívánunk hozzá! Puszilunk!

      Delete
  7. Sziasztok lányok!
    A többi olvasó nevében is köszönöm ezt a jó kis bejegyzést, remélem, máskor is lesz ilyen! Ez a post is azt bizonyítja, hogy olcsóbban is lehet nagyon stílusos, egyedi dolgokat beszerezni!
    Kinga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Kinga!
      Igen, több hasonló bejegyzést is tervezünk, örülünk, hogy hasznosnak találtad :)
      Különben még rengeteg olcsóbb Ebay-es aukció van a tarsolyunkban, remélhetőleg hamarosan azokból is meríthettek ötletet. S örülünk, hogy ezt írtad, mert a fő célunk pontosan ez volt: megmutatni, hogy milyen szuper áron lehet kincseket szerezni!
      Puszilunk!

      Delete
  8. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, nem régóta ebay-ezek és pár napja érkezett meg az első kincs egy szegecses karkötő. :) Reflektálva az egyik előző hozzászólásra, én sem értem ezek miért nevetségesek, pont ugyanezeket szúrtam ki én is, kivéve a bajszos gyűrűt... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, örülünk Neked Eszter, használd egészséggel a karkötődet. Mi még jópár terméket várunk, reméljük hamarosan befutnak. Sok puszi!

      Delete
  9. Mesi!
    Megírnád, hogy melyik eladótól rendelted a tegnapi bejegyzésben szerepló arany karkötőket/cuffokat ?
    Előre is nagyon szépen köszönöm!
    További szép hétvégét!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Petra!
      Hát persze,hogy megírom, tök jó áron van az is, szerintem nagyon megéri! :))
      Itt találod meg a linket hozzá >> http://www.ebay.com/itm/110943618515?var=410134596150&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      Illetve ha van kedved, jelentkezz a nyereményjátékunkra, két ilyen láncos cuffot sorsolunk pont. Részleteket megtalálod Facebook oldalunkon.
      Puszillak!

      Delete
    2. Sziasztok! Nagyon jó bejegyzés! Én már régebb óta ebayezek, de szívesen várom az ajánlókat! :) éés köszönöm ezt a linket, mivel ha nem nyerek.. :D akkor valószínű lecsapok ezekre a gyönyörűségekre! :D
      Puszi!

      Delete
    3. Mi köszönjük a kedves kommentet Szandóó, sok -sok puszit küldünk és drukkolunk!

      Delete
  10. Jól jött ez a bejegyzés....régóta tervezem az ebayen vásárlást. Már az első lépést meg is tettem, van már bankkártyám :D Már csak pénzt kell rátennem, paybal, és ebay regisztráció aztán már csak ebayre fel :D
    Lányok, azt álmodtam hogy találkoztam veletek :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon egyszerű és praktikus módja a vásárlásnak, garantáltan imádni fogod :)) Így előre is jó nézelődést és sok szép darabot kívánunk Neked!

      Tééééényleg? Reméljük hamarosan valóban találkozhatunk! Puszilunk! :)

      Delete
  11. Szuper bejegyzés. :)) Én 2 hónapja regisztráltam, és már rendeltem ezt-azt, de mindig örülök az új ötleteknek, lesem a blogokat, hogy ki honnan vásárol. :)
    A láncos cuff lesz a következő, amit megrendelek (amint restock lesz az arany változat ;)). Nem, nem játszom mert nem vagyok a szerencse lánya. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülünk, hogy tetszett! :))
      Még jövünk pár új ötlettel, ha minden jól megy, az Ebay kimeríthetetlen.
      Bár én a fenti linkről rendeltem (ahha, tényleg out of stock), itt is van egy link, ugyanaz a darab, csak picit drágábban (600 forint körül): http://www.ebay.com/itm/Fashion-Punk-Rock-Gold-Silver-Wide-Hammered-Cuff-Wristband-Bracelet-Bangle-A1224-/221074090670?pt=Fashion_Jewelry&var=&hash=item33790aeaae
      Egy próbát pedig megér a játék, soha nem tudhatod :) Puszi!

      Delete
    2. Húú, köszi! :) Szuper!

      Delete
    3. Én végül innét rendeltem, 436 ft volt :) http://www.ebay.com.au/itm/150881481185?var=450105428320&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_5192wt_1037

      Delete
  12. Köszönjük az ajánlót! :)

    ReplyDelete
  13. Nagyon jóóóóó a bejegyzés:) Eddig nem mertem rendelni, de most belevágok:) Még annyit megmondanátok, hogy vámot mikor kell fizetni?Ha kell persze.Köszi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülünk, hogy tetszik! :) Vámot abban az esetben kell fizetni, ha EU-n kívülről érkezik az áru, az eladási ár nem tartalmazza a vámot, és a termék értéke meghaladja a 22 Eurót. Ez esetben azonban nem csak vámot, de Áfát is fizetni kell. Részletes tájékoztatást ad a témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nav.gov.hu címen! Még egyszer tehát EU-n kívülről érkező termék esetében 22 Euró a határ.

      Delete
    2. Pontosabban:
      Áfa 22 euró felett (27 %!)
      Vám + áfa 150 euró felett (vámmérték változó, kb. 2-3 %).

      Ha a termék importáfaköteles, akkor kezelési költség is rakódik rá, kb. 1500 Ft + idő, bosszankodás, míg az ember elintézi a vámosokkal.

      Ezért nem éri meg összefogni.

      Delete
    3. De ha ráíratod a ferdeszeművel, hogy gift, + mondjuk 10 dollár, akkor nem vámolják meg, tapasztalat! :)

      Delete
    4. Ferdeszemű? De kedves vagy! Én is az vagyok.

      A "gift" nem véd meg mindig. Ha a vámnál felmerül a gyanú, hogy kamu az értékmegjelölés, akkor kibonthatják és bekérhetik tőled a számlát. Szóval csak okosan!

      Delete
    5. Tehát ha Amerikábol vagy Kinából rendelek akkor kell fizetnem vámot?

      Delete
  14. Lányok lehetne egy kérdésem,lehet hülyeség,de én nem vagyok jó ilyen online rendelős dolgokban.Szóval pl az 1 fontot,magyar pénzben azaz kb 250 Ft fog levenni a kártyáról?Vagy ez hogyan müködik?Köszi a választ :) xoxo:Yvett

    ReplyDelete
    Replies
    1. A PayPal (mivel nyilván csak azzal fizetünk) ;) kicsit rosszabb árfolyamokkal dolgozik, mint az aktuális, de "checkout" közben kiírja HUF-ban is, h pontosan mennyi lesz az annyi, és annyit vesz le a kártyádról. :)

      Delete
    2. köszönöm,most már értem :)!!

      Delete
    3. Nem kell ragaszkodni a Paypal árfolyamaihoz, be lehet állítani, hogy a saját bankod árfolyamát használja.

      Delete
    4. azt hol kell beállítani?:$

      Delete
    5. Igen, légyszíves írd meg hogy kell beállítani.

      Delete
    6. Én a google keresőbe szoktam beütni, hogy X gbp vagy usd in huf, és kidobja a pontos összeget :)
      De nagyon kíváncsi vagyok a beállításra én is, köszi a tippet!

      Delete
  15. Köszi az ajánlót! Egyszer biztosan rászánom magam, hogy rendeljek, mert olyan szuper dolgok vannak nagyon olcsón.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülünk, hogy hasznosnak találtad a cikket! :)

      Delete
  16. A regisztrációm már megvolt az ebay.com-on, ami egyébként az ebay.hu-n is működik. A paypal-t a leírás szerint végigcsináltam és összekötöttem a fiókkal. Könnyen és rendben ment. Viszont egy eladótól két terméket szeretnék venni és 2x számolja fel a pk-et. Ami azért is gáz, mert Amerikából érkezik. Honnan tudom, hogy tényleg pontos e a postaköltség? Így nem merem megvenni és kifizetni. :( Csak az egyik termékre 9600Ft postát ír és plüssről van szó. :( Duplán számolva már durván sok. Szerintetek? Köszi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A megadott postaköltséget mindig előre figyeld, mert azon nem biztos, hogy lehet már változtatni, de a két terméket valószínűleg elküldi neked egyben is a feladó.

      1. írj neki egy üzenetet, amelyben megkéred, hogy küldje egyben, és ha lehet a legolcsóbban -> ezután ő, ha készséges, küld neked egy új számlát (invoice), amelyben mindkét termék és a közös postaköltség lesz összesítve.

      2. vagy használhatod az ebay gombját is, amellyel közös invoicet kérsz, de annak most nem jut eszembe a pontos neve, ha kicsit nézelődsz, biztos megtalálod, és a végeredmény is ugyanaz, mint az 1. pontban.

      3. Ha meggondolod magad, és mégsem szeretnél ilyen magas postaköltséget kifizetni, akkor sincs semmi gond, mert akkor csak írj egy levelet az eladónak, hogy mégsem kéred, és legyen szíves törölje a tranzakciót. Ezután kapsz egy emailt, amiben el kell fogadnod, hogy az eladó törli a vásárlást, és kész is.

      Reméljük minden rendben lesz!
      Puszi! :)

      Delete
  17. sziasztok! nagyon jó ez az összefoglaló, ennek hatására rendeltem is :D de még nem érkezett meg több mint 20 napja.. nektek hány nap alatt szokott megérkezni a rendelt termék? előre is köszi! :)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...