Monday 4 November 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - A SKORPIÓ



Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Skorpió jegy (10. 23 – 11. 22) szülöttei? http://mindenamiasztrologia.hu/mindennapi-asztrologia/csillagjegy-valaszto/skorpio-csillagjegy

A skorpió csillagjegy szülötte az asztrológus szerint nagyon széles érzelmi skálán mozog mindennapjaiban. Vonzza minden tabu és titok, keresi a rejtett összefüggéseket, míg ő maga rejtélyes, sokszor rejtőzködő. Szeret mindent tudni környezetéről és igyekszik irányítani azt, de ő maga minden kontroll elől kitér. Céljait, elképzeléseit minden áron véghezviszi, még akkor is, ha néha „veszélybe” sodorja ezzel önmagát. Nem szereti, ha aggódnak érte, vagy visszafogják, esetleg befolyásolni próbálják. Konkrét elképzelése van az életről, másokról, önmagáról, így a divatról is.

Mindez természetesen megjelenik az öltözködésében is, ahol szintén ragaszkodik a saját elképzeléseihez. Időnként teljes (külső-belső) átalakuláson megy keresztül, mely stílusjegy váltásban is megjelenhet. A divat világában is kiismeri magát, bármit visel, ösztönösen tudja, mivel fokozhatja megjelenését. Céljai érdekében mindig olyat választ, ami „dögös-csábító-megnyerő”, és jól mutat rajta. A szélsőségek emberként büszke tartással hordja a szakadt farmer-póló kombinációt, csakúgy, ahogyan a provokatív rocker („metal-lady”) öltözéket, vagy a legdrágább, elegáns ruhákat.

 "A szélsőségek emberként büszke tartással hordja a szakadt farmer-póló kombinációt..."
A skorpió szülöttet az érzelmei, hangulatai vezérlik, mindig az ösztönös megérzéseire hallgat, még az öltözködésében is. Gardróbjában sokféle stílusú ruhát találunk, hiszen hangulatával együtt az is változik, hogy éppen mi tetszik neki. Van, hogy egyáltalán nem érdekli, mit vesz fel, máskor, ha ezzel célja van, olyan ruhába öltözik fel, amiről tudja, hogy tetszik a másiknak, hatással lesz rá.

Akár nő, akár férfi erőteljes szexuális kisugárzással rendelkezik, s ezt tudja is magáról. Ha szükségét érzi, öltözködésével tovább fokozza a másik nemre való hatását. Természetes, vonzerejét, idomait még jobban kiemelő ruhákat hord, gyakran sötét tónusokkal, erős kontrasztokkal, esetleg érdekes geometriai alakzatokkal ér el „vibráló”, figyelemfelkeltő hatást.

 "Természetes, vonzerejét, idomait még jobban kiemelő ruhákat hord, gyakran sötét tónusokkal..."

A skorpió asztrológiai jelét a víz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásában előnyben részesíti a tengerek és vizek sokszínű, de inkább sötétebb tónusú árnyalatait. Gyakran látjuk szürkében (világosszürke – ezüst - grafitszürke), feketében, míg a zöldből inkább az olivát, vagy a „méregzöldet” választja. Szívesen hord erőteljesen kontrasztos színeket, mint pl. a vörös és fekete, vagy fehér és fekete társítása.
Gyakori fiatalon a provokatív, vagy saját ideát tükröző felirat a pólókon. De a patentokkal, kapcsokkal, szögecsekkel díszített ruhákat, kiegészítőket is megtaláljuk ruhatárában. Időnként military-stílusba öltözik, ha éppen ahhoz van kedve. De elnyűtt ruhákban, koptatott, szaggatott nadrágban, vagy éppen, „fegyenc-öltözék”-ben (nadrág hátul félig letolva, alsónadrág kint- nőként ugyanez tangás változatban) is provokálhatja környezetét. Esetleg terepszínű ruhában, kapucni mögött rejtőzködve tesz megfigyeléseket.

Általánosságban elmondható a skorpió szülöttről, hogy stílusfüggetlen. Megjelenésében igyekszik egyéni és különleges lenni. Gyerekként sem hagyja, hogy a szülők öltöztessék. Valamit vagy akar, vagy sem, köztes út nincs. Ajándékba kapott ruhát gondolkodás nélkül félre teszi, ha az nem tetszik neki. Ugyanakkor kész több pénzt áldozni arra, ami számára vonzó, értékes. De rábeszélni nem lehet semmire! Ha megteheti, élvezi a gazdagság által nyújtott hatalmat, költekezést. Amit megszeret, attól nehezen válik meg.

Kedveli a bőr ruházatot, annak sportos, vagány (motoros-stílus), de a rocker fazonját is. Gyakran „díszíti” testét testékszer, tetoválás. Energiái levezetésére fontos számára a rendszeres sport, gyakran űz valamilyen harcművészeti ágat, melynek jelöléseit, szimbólumait is magán hordhatja.

"Kedveli a bőr ruházatot, annak sportos, vagány (motoros-stílus), de a rocker fazonját is."

"Gyakran „díszíti” testét testékszer, tetoválás."

A skorpió nő a hétköznapjaiban teljesen hangulatfüggő, lehet csábos cicababa, vagy viselhet bő szabású, laza, kényelmes ruhát is. A munkahelyén „hatásos” akar lenni, maradandó benyomást akar kelteni öltözködésével is. Ha kell, a siker érdekében tudatosan felhasználja idomait.
Ha randira készül, „mindent bevet”, a magabiztos külsőhöz merész smink, domináns körömlakk és csábító parfüm társul. Előszeretettel hord szűk vagy mini szoknyákat, testhezálló, csábító ruházatot, esetleg áttetsző, sejtelmes blúzokat. A dekoltázsa általában kiemelt, ezt domináns és egyedi ékszerrel tovább hangsúlyozhatja. Kedvelheti a „nyakörv” fazonú, vagy tüskés mintázatú nyakláncokat. Alkalomra általában szűk fekete szoknyába bújik, kedveli a neccharisnyát, harisnyatartót. A csábításhoz nélkülözhetetlen fehérneműkből színes kelléktárral rendelkezik. Szereti a selyem, bársony, szatén pongyolákat, babydoll-okat, bodykat, az alakformáló és push-up termékeket, harisnyakötőket.

" Kedvelheti a „nyakörv” fazonú, vagy tüskés mintázatú nyakláncokat."

A nagyestélyit stílusosan hordja, élvezi a merész kivágásokkal, „épp hogy takar” megoldásokkal készített egyedi ruha által kiváltott irigy és vágyakozó tekinteteket. Ha megteheti, akkor hatásosan használja az „alul fehérnemű- felül bunda” kombinációt tűsarkú cipővel. Ha éppen rejtélyes kedvében van, kendőben burkolózik, és napszemüveget vesz fel.
A hétköznapokban is magas sarkú cipőt hord, kedveli a bőrszíjakból álló szandálokat, bokaláncokat.

"A hétköznapokban is magas sarkú cipőt hord, kedveli a bőrszíjakból álló szandálokat, bokaláncokat."

Nézzük a skorpió férfi öltözködését is, aki általában magabiztos, céltudatos, erős szexuális vonzerővel rendelkezik! Vallja, hogy nem a külső, hanem a kisugárzás és egyediség a legfontosabb. Büszkén viseli „harci sebeit”, esetleges sérüléseinek nyomát a testén. Kedveli a bőrdzsekit és nadrágot, néha szegecsekkel, („heavy metal, vagány vagyok” stílus), de gyakran látjuk őt ujjatlan vagy izompólóban, testhez simuló farmerben sportos külsővel is. Szeret öltözködésével is provokáló lenni. Nem kedveli a konzervatív megkötéseket, ha csak teheti, elkerüli az öltönyt, nyakkendőt a „kötelező” programokon. Gyakran „visel” pókerarcot, borostát és napszemüveget.
Ugyanakkor céljainak megfelelően a munkahelyen jól szabott öltönyben tud megjelenni, ha megteheti elegáns tervezőtől vásárolva. Szabadidejében laza, de férfias öltözetet hord. Őt sosem látjuk kinyúlt melegítőnadrágba, de kedvenc kopott farmerét még lyukasan is hordja.

Skorpió csillagjegy sokoldalú női képviselői közé tartozik Scarlett Johansson, Emma Stone, Katy Perry, Demi Moore és Hámori Gabriella. Férfiak közül Németh Kristóf, Matthew McConaughey, Owen Wilson és Leonardo DiCaprio stílusát vehetjük szemügyre.



Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
for
Style and Blog




2 comments:

  1. I miss your english translation :( I am a huge fan of yours but don't speak hungarian... Please keep writing in english as well :)

    Nina

    ReplyDelete
  2. Hello! Én skorpió vagyok és hát meglepő de pár dolgot leszámítva valóban igazak ezek az állítások. :)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...