Saturday 31 May 2014

HAIR CARE FOR A PERFECT HAIRSTYLE


Egy reggeli készülődés során a napi outfit összeállítása és egy natúr smink elkészítése mellett az egyik legfontosabb teendőm a hajformázás.  Mindig szánok időt arra, hogy a legtöbbet hozzam ki a hajamból, általában egyenesítem vagy göndörítem, éppen amihez kedvem van. Persze becsúsznak villám reggelek, amikor visszaalszom még 5 percre, és 30 lesz belőle :D, ilyenkor pedig a nagy kapkodásban egy egyszerű copf a legjobb megoldás.  Ezzel gondolom, nem vagyok egyedül!  ;)

Among all the morning excersises after choosing the perfect outfit and creating a natural makeup one of the most important things is making a hairstyle. I always take my time creating the best hairstyle, I make it curly or straight, which matches my mood best. Of course there are express mornings, when I go back to sleep just five more minutes - and I wake up after 30 extra minutes... :D when this happens, a simple ponytail is the best. Well I think I'm not the only one! :)


A hajformázás mellett megtapasztaltam, hogy szükséges táplálni és védeni a hajamat különböző készítményekkel, különben kiszárad és fénytelenné válik. Éppen ezért minden hajmosásnál használok balzsamot, hajvég ápolót, és olyan termékeket, melyek óvják és táplálják a hajamat.
Az óvintézkedések ellenére gyakran eszembe jut, hogy vajon milyen hatása van ennek a sok hőnek a hajamra? Vajon tényleg használnak ezek a készítmények, hiszen bizonyos időközönként azért így is töredezetté válnak a hajvégek?
Hatalmas meglepetésemre pár hónapja egy olyan email érkezett a Style and Bloghoz, melyben Mesivel egy hajanalízisre kaptunk lehetőséget a Braun támogatásával. Mondanom sem kell nagyon örültem, hogy személyre szabott elemzést kapok a hajam állapotáról, és most végre tényleg kiderülhet, hogy a napi rutin és az általam használt termékek mellett hogy érzi magát a hajam. 

Creating nice hairstyles isn't enough, I have experienced, that I hace to use different hair conditioners to prevent my hair drying and loosing it's shine. That's why I use balm, conditioner, and other products that protect and nourishes my hair. 
Despite all the precautionary measures I often wonder how these high temperature devices affect my hair. Are these products really protect the hair, because even if I use them regularly, the ends of the hair splits sometime. 
Luckily a few months ago we received an email at Style and Blog office which said that Mesi and I had an opportunity to analize our hair by Braun. Of course we were very happy that we would receive an analisys of our hair, and finally we will know how our daily routine and all the products we use protect our hair. 


Első lépésként megkaptuk az analízishez szükséges túlbokszot, melyben egy Satin Hair 7 hajkefe és egy kérdőív volt, melyben a hajápolási szokásainkról kérdeztek. Ezt a kérdőívet és hajmintát kellett visszaküldenünk, és vártuk a visszajelzést. Pár hét után újabb csomagot kaptunk, mely tartalmazta az eredményünket és óriási örömünkre egy Braun hajvasalót.  Wooohoooo!

First we received a toolbox that was needed to make the analysis with a Satin Hair 7 hairbrush and a questionaire, which was about our daily haircare habits. We had to send the questionaire and the hair sample to Braun and we waited for the results. After a few weeks we received another package with the results and a brand new, fantastic hair straightener from Braun. Wooohoooo!


A hajanalízis eredménye picit sokkoló volt, hiszen óriási nagyításban látni a hajvégeket nem éppen a legszebb látvány. Gondosan átolvasva az eredményeket megtudtam, hogy nagyon sok káros hatás éri a hajamat, egy négyes skálán hármas a hajamat érő károsító tényezők mértéke! Óóó, ez bizony rosszul hangzik! Ez fokozott kockázatot jelent, így a hajamnak különös figyelemre és gondoskodásra van szüksége. Az elemzésben az szerepelt, hogy a hajam a különböző hajformázók magas hőmérséklete és a napi fésülés okozta sérüléseket hordoz. Nagyon vékonyszálú – 50 mikro milliméter – ami azt jelenti, hogy sokkal veszélyeztetettebb a károsító hatásokkal szemben, mint más, erősebb szálú hajak. A károsodás kockázatának mértékét csökkenti, hogy a hajam nem festett, így a megőrzött természetes védőréteg nagymértékben óvja a a külső károsító tényezőktől. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ha festetném is a hajamat, akkor már a legmagasabb kockázatú kategóriába esnék, uuupsz!

The results of the analisys were a little shocking, because we could see our hair in high definition, which is not the most beautiful thing on Earth. After reading the results carefuly I got to know that there are a lot of negative effects on my hair, on a 1 to 4 scale 3 is the strength of the effects that my hair have to bear. That sounds bad. This means high risk, and my hair needs more care than I ever thought. The results sad that my hair has some damage caused by the regular use of high temperature hair styleing accessories and cumb. My hair is extremely thin, 50 micromilimeter, which menas that it's highly threated than other thicker hair. Well, the threat is lower than it would be if my hair was colored. It's natural protective layer. I think if my hair was colored, it would be in the highest threat category. 


A hajanalízis második eredménye a hajam károsodásának foka, ami csak kettes, vagyis enyhén sérült, ami lássuk be, egy egészen szuper eredmény ennyi károsító tényező mellett. :)) Ezek alapján szerintem tényleg sokat jelent az a rengeteg hajvédő, hajápoló készítmény, amit rendszeresen használok, hiszen ilyen kockázat mellett valószínűleg sokkal rosszabb állapotban lenne a hajam nélkülük. A mikroszkópos vizsgálaton jól látszik, hogy a hajam enyhén töredezett, ezért kaptam pár hasznos tanácsot a hajformázással, hajápolással kapcsolatban, amit azért osztok meg veletek, mert szerintem mindenki számára hasznos lehet, főleg akinek hasonlóan vékonyszálú a haja, mint az enyém.
1. A hajformázó eszközöket érdemes 200°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten használni.
2. Ha lehetséges, hagyjuk természetesen megszáradni a hajunkat.
3. Tartsunk egyszer-kétszer egy héten szünetet a hajformázási rutinban, és a hajvasalók és hajgöndörítők helyett ilyenkor csak hajtő emelő spray-t vagy habot használjunk.

Another result of the analysis was the measure of my hair's damage, which is only 2 that means it's moderately damaged which is a very nice result according to all the hairstyleing I do on a daily basis. :)) This means that all the protecting products worth it, it would be worse if I wouldn't use them all. Under the microscope it is easy to see that my hair is a little split, so I got some good advices that I think could be good for all of you - especially if your hair is as thin as mine. 
1. Hairstyling devices should be cooler than 200°C
2. Let our hair dry naturally
3. We should have a day off in our daily hair styling routine, putting down all the hair straighteners and curlers, we should use only mousse or volumizer. 


A hajanalízis eredményének áttanulmányozása után a hajvasalóra is nagyon kíváncsiak voltunk Mesivel, így rögtön végigböngésztük a leírását, hogy mit érdemes tudni róla, milyen újdonságok jellemzőek rá.
Az új Braun SensoCare hajformázó intelligens technológiájának köszönhetően másodpercenként 20-szor képes leolvasni a haj egyedi igényeit és ennek megfelelően változtatni a lemezek hőmérsékletét, mindezzel lehetővé téve a tökéletes hajformázást maximális hővédelem mellett. A Braun hajvasaló figyelembe veszi hajunk állapotát, hosszát, hajszálaink vastagságát és nedvességtartalmát, és ennek megfelelően állítja be a legoptimálisabb hőmérsékletet.
Amikor első alkalommal használtam, be kellett állítanom ezeket a jellemzőket, és ezeknek az adatoknak a figyelembevételével kezd el melegedni a hajvasaló. A betáplált adatokat a hajvasaló elmenti, így nem kell minden alkalommal újra beírni, és több mentett profil is lehet a hajvasalóban! ;) Pár hét használat után nagyon megszerettem, hiszen ezzel a legoptimálisabb hőfokkal nagyon könnyű formázni a hajamat. Tökéletesen kiegyenesíti a hajat, sőt a hajsütőm helyét is átvette már, mert könnyedén lehet vele laza hullámokat formázni, ráadásul fele olyan rövid idő alatt, mint egy hajsütővel. 

After reading the results and all the good advices we were curious about our new hair straightener, so we read the manual quickly to know all about it. 
The new Braun SensoCare hair styler with it's brand new intelligent technology reads the hair's unique demands 20 times a second, and it sets the temperature automaticaly while creating a safe environment for the hair during the styling process. It cares about our hair's needs, length, thickness, moisture content and calculates the best temperature. 
When I first used it, I had to type in some characteristic measures, and the straightener was set to my own hair. I could save the data and the straightener can save several different profiles. :) After using it for some weeks I totally fell in love with it, moreover it has taken the plce of my curler too, because it creates perfect waves in the half of the time than the curler. 


A napokban pedig egy új hajápoló termékcsaládot is kipróbáltunk Mesivel, ez a Joico! Akkor ismertük meg a márkát, amikor ezekkel a professzionális termékekkel varázsolt fantasztikus frizurát nekünk a csodálatos Váradi Kati mesterfodrász, a Zoltán utcai Joico Beauty Szalonban. 
Már akkor lenyűgözött, hogy milyen fényes, könnyen kezelhető a hajam, hála ezeknek a termékeknek, és most végre hosszú távon is élvezhetem jótékony hatásukat. Most a K-PAK sampont és balzsamot használom, melyek tökéletesek sérült hajra. Nekem a hajtöveknél könnyen zsírosodik a hajam, viszont a hajvégek, ahogy a hajanalízisből is kiderült, töredezettek. Eddig nagyon meg vagyok elégedve a samponnal, kevésbé zsírosodik a hajam, és nagyon kellemes, puha tapintású lesz tőle. A balzsamot minden hajmosás alkalmával használom, segítségével fésülöm ki a hajamat, majd utána mosom le, így a fésülés is kevésbe roncsol. Nincsenek már gubancok és nehezen kezelhető tincsek, mert ezzel az apró trükkel szinte fésülni sem kell a törölközőszáraz hajamat. Ezt Ti is kipróbálhatjátok otthon minden balzsamozás alkalmával, szerintem nagymértékű károsodástól óvhatjuk így meg a hajunkat.

We could try a new haircare family with Mesi: the Joico! We got to know the brand when Kati Váradi the hairdresser made our beautiful hair at Joico Beauty saloon in the Zoltán street in Budapest. 
We were amazed how shiny and easy care my hair was after using these products. Now I use K-PAK shampoo and balm which are great for damaged hair. My hair get's oily at the bottom easily, while the ends are split. I am very satisfied with the shampoo, because my hair is lessoily and there are less splits, while it's touch is soft and nice. I use the balm after every wash, I comb it with the help of the balm and I only rinse it after combing. There are no more tangles, or stubborn locks, while I don't even have to comb my dried hair. You should try this at home, after every balming, it helps to prevent damaging. 


Nos, én tényleg igyekszem a Braun-tól kapott tanácsokat megtartva gondoskodni a hajamról, és továbbra is rendszeresen használok majd tápláló és védő készítményeket, és biztos vagyok benne, hogy a hajam ezt a sok gondoskodást meghálálja majd! :) Hosszú haj rulez! 
Legyen szép estétek, remélem nem bánjátok, hogy ilyen hosszan sztoriztam, de mindenképpen el szerettem volna Nektek mesélni ezeket a tapasztalataimat!
Pussz: Panni

Well I really try to take care of my hair according to the advices of Braun, and I keep using haircare products, and I am sure my hair will be grateful. :) Long hair rules!
Have a beautiful night girls, I hope you don't mind I wrote so long, I just wanted to share my story with you. 
Kisses: Panni

1 comment:

  1. I always was wandering what to use for a better hair and haircut.
    Thanks so much for a lot of advice and tips.

    http://dimensionoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...