Tuesday, 29 July 2014

FESTIVAL GUIDE FOR FASHIONISTAS


Tombol a nyár, és javában zajlik a fesztiválszezon, aminek mi kifejezetten örülünk, mert imádjuk a szabadtéri, reggelig tartó bulikat, amiket csak a fesztiválokon élhetünk át. A Campus fesztivál végeztével most a Sziget fesztivált várjuk izgatottan, mely augusztus 11-18-ig tart, egy csodás hét a szabadtéri koncertek szerelmeseinek. Talán ez az egyik legszuperebb nyári program, így egyre többet törjük a fejünket, hogyan is készüljünk, mit vigyünk magunkkal, hogyan öltözzünk majd fel, milyen kiegészítőt viseljünk, ami praktikus, ugyanakkor trendi, és a fesztivál hangulatához is illik.
Ebben a cikkben összegyűjtjük és megosztjuk veletek azokat a trendeket, amelyek a fesztiválok alkalmával manapság népszerűek, legyen szó ruhadarabokról vagy kiegészítőkről, és adunk még pár tippet, hogy szerintünk mit érdemes magatokkal vinni, ha ti is részt vesztek valamelyik hazai vagy külföldi fesztiválon. Ezzel az összegzéssel reméljük Ti is tudtok majd inspirálódni, esetleg tudatosabban készültök majd a kedvenc koncertetekre, de reméljük mindenképpen hasznos lesz!Jó szórakozást csajok! :)

It’s the middle of the summer and the festival season, which makes us very happy because we love to party all night long outside, which we can do only at festivals. Every year we are waiting for our two favorites, Sziget Festival in Budapest and Campus Festival in Debrecen. The last one starts this week at a new location, around the brand new stadium of Debrecen. As festivals get closer we think more about what to wear and what to bring that is practical and trendy at the same time. 
In this article we collect a few things that we think are popular these days at festivals among clothes and accessories, and we give some advice what we think you should bring when visiting one here in Hungary or anywhere in the World. Have fun!
Az idei fesztiváldivat egyik legjellemzőbb és talán legmegosztóbb kiegészítője a virágkoszorú. Nem nagy titok, hogy nekünk egyik kedvencünk ez a trend, és szinte biztos, hogy része lesz a fesztivál- összeállításainknak. A választék óriási, viselhetünk kisebb, vagy nagyobb virágból koszorút, színeset, vagy egyszínűt is.  A H&M, Bijou Brigitte, és a Tally Weijl üzleteiben is találtok ilyen szépségeket, de online is beszerezhetitek ezeket a különleges kiegészítőket. Ha pedig van egy kis időtök, jöhet egy kis 'do it yourself'! Otthon is könnyedén készíthettek hasonló virágkoszorút, az interneten nagyon sok videót találtok, amelyek lépésről lépésre bemutatják, hogyan is készül egy ilyen csajos fesztivál-kiegészítő. A hajdíszek között még a retro hangulatú kendők is nagyon népszerűek, azokat is érdemes lehet kipróbálni, főleg azoknak, akik nem igazán szeretik a virágokkal díszített hajpántokat, viszont szeretnék a frizurájukat valamivel különlegessé tenni. Ilyen kendőket a Sradivariusban láttam szép számmal, ráadásul most akciós áron!

One of the most liked and disliked trend this season is hairbands and crowns. It’s not a secret that we love flower headbands, we are pretty sure we will wear some flowers in our hair at the festivals. There is a huge variety of hair accessories, we can choose smaller or larger flowers, colorful or one color. There are different styles in stores like H&M, Bijou Brigitte, Tally Weijl, and of course there are lots of others online. If you have plenty of time, let’s do it yourself! You can create wonderful flower hairbands at home, and there are lots of tutorials on the Internet. Retro head bands are even popular, so if you don’t like flowers but would like to put something in your hair, try that! I saw some of these in Stradivarius for discounted price. 
A tűző nap ellen is véd, és még divatos is egy jól kiválasztott kalap, lányoknak és fiúknak egyaránt. A hajpántokhoz hasonlóan itt is számos fazon és szín közül választhatunk, a lényeg, hogy megfelelő méretet viseljünk, nehogy lerepüljön a fejünkről a kedvenc koncertünkön ugrálva. Aki pedig a sportosabb összeállításokat kedveli, választhat baseball sapkát is! ;) 

A perfectly chosen hat is not only a great accessory, but it also protects you from the hot sunshine whether you are a girl or a boy. Just like headbands, hats are available in lots of different colors and styles, matching everyone’s taste. Be careful about the size, pick one that never falls, even if you shake your head to the bass. If you are a sports girl, you can ear baseball hats, that would be a great choice too. ;)
A fesztiválok szemüvegdivatja az utcaihoz képest jóval szabadabb. A harsány, színesebb darabok, különleges fazonok, extrém méretek mind megengedettek, sőt!  Minél extrémebb, annál jobb, legalábbis én imádom a bohókás darabokat. Idén nagyon divatosnak számítanak a szivárvány minden színében pompázó tükrös lencsék, és most is biztosan találkozhatunk majd több szív alakú napszemüveggel is, ami a fesztiválok egyik örök darabja!

Festival sunglasses are usually more extreme than their everyday mates. Shiny colors, huge sizes are welcome, the extremer the better, at least I love catchy styles. This season’s favorite are mirrored lens in every colors of the rainbow, and of course we will probably see a lot of heart shaped glasses, which is one everlasting festival piece. 


 

Amik most igazán berobbantak a köztudatba, és nagyon népszerűvé váltak, azok a crop topok. Ezek az apró felsők magasított derekú rövidnadrággal abszolút kedvencnek számítanak a fesztiválozók körében. Válasszunk könnyű, kényelmes, pamut anyagot, ebben a nagy melegben úgyis az a legjobb. Népszerűek még a csipke toppok vagy rojtokkal díszített felsők, de gyakoriak a feliratos pólók is.

Perfect choice this season is the crop top which is very popular these days. These shorter tops with high waisted  shorts or skirts are loved by young fashionistas festival freaks. Choose one made of comfortable, breathable fabric which is the best in a hot weather like this. Lace, written or tassel tops are as popular as crop tops, choose that you like the most.  

A farmer short - crop top páros mellé szuperül mutat egy lenge kimonó, vagy egy vékony kardigán, ráadásul az este közeledtével, amikor már hűvösebb a levegő, jól is jön egy extra réteg! A lenge, vékony anyagú kimonók könnyedén elférnek egy kisebb táskában is, ezért nem érdemes otthon hagyni őket. Választhatunk gyönyörű virágmintás darabokat, így egy egyszínű szettet is könnyedén különlegessé tehetünk.

If you think crop top lets people see too much, or you think the nights are getting a little cold, you should bring a kimono or thin cardigan with you, just to put it on your shoulder when you need it. These items are easy to fold up, so it won’t be difficult to hide them in your bag. Choose pretty floral patterns, so you can make up the simplest outfit. 
Bár csinos ruhákba és szoknyákba öltözött lányokat is szép számmal láthatunk a fesztiválozók körében, a legnépszerűbb darabok mégis a shortok. Ez nem is csoda, hiszen ez az egyik legkényelmesebb viselet. A farmershort az egyik alapdarab idén ebben a kategóriában, és abból is a magasított derekú a befutó! Viseljük crop toppal, vagy egy lenge atlétával, így a szettünk egyszerű lesz, de a kiegészítők segítségével könnyedén különlegessé varázsolhatjuk. 
Az üzletekben most akár leárazva is megtalálhatjuk a szaggatott farmersortot, a csipkével díszített rövidnadrágot és a vadabb, szegecses vagy rojtos fazonokat is.

During these hot days of summer we suggest skirts, dresses and shorts, which we think is the most comfortable and practical for a festival. In the stores we can find now the ripped jeans style with high waist, the lace, and the extremer spiked or tasseled shorts. 
Wear it with a crop top, or a cool tank, so we get a simple outfit which we can spice with some fashion able accessories.
A rojtok tökéletesen díszítik fesztivál szettünket, függetlenül attól, hogy a táskánkon, felsőnkön, szoknyánkon vagy rövidnadrágunkon viseljük őket. Ez is egy minden évben visszatérő trend, igazi fesztivál-kellék, így érdemes egy-két ilyen darabot beszereznünk! ;)

Tassels are very pretty and complete our festival set, and it doesn’t matter whether we wear them on our top, skirt, shorts, or bag. We saw tasseled clothes and accessories in several stores, so you must check in more stores before choosing your favorite. This style is always a come-back, so don't hesitate to get some, you will need it later! ;)
A fesztiválokra olyan táskát ajánlunk, ami egyrészt jól zárható, másrészt kényelmes viselet. Ne legyen túl nagy, mert akkor az esti táncolásban zavarhat minket, és nagyon kicsit se válasszunk, hogy bele tudjunk tenni mindent, amit feltétlenül szeretnénk magunknál tartani. Én legszívesebben egy hátizsákot vagy egy vagány, vállpántos táskát választanék, de egyelőre még keresem a tökéleteset.

For festivals we suggest bags which are safe and comfortable. Don't choose too big, because it might disturb you when you dance at the night, and don't choose too small, so you can put all your stuff in the bag you need. I would prefer a backpack or a cool shoulder bag, but unfortunately I haven't found the best match so far.  

A kötelező fesztiválkellékek között tartjuk számon, és biztosan magunkkal visszük idén is a fényképezőgépünket, hiszen a legjobb képek mindig a fesztiválokon születnek! Ügyeljünk rá, hogy legyen nálunk elegendő memóriakártya, és legyen feltöltve az akkumulátor! Elengedhetetlen a telefonunk, melyre jó, ha beszerzünk egy erős tokot. Mindenképpen vigyünk napszemüveget és szemüvegtokot, papír zsebkendőt, Orbit rágógumit, ami jól jön egy finom lángos után, és ne feledkezzünk meg a fesztivál programfüzetéről sem. Mi néhány sminkterméket is csempészünk a táskánkba, egy rúzs és egy púder éppen elegendő egy kis igazításra. A mindennapokban használt pénztárcánk helyett csak a legfontosabb iratokat tartsuk magunknál és némi pénzt, bár a legnagyobb fesztiválokon, mint a Sziget, már fesztiválkártyára tölthetjük fel pénzünket, így mindössze ezt a kártyát kell zsebre tenni. 

We think the most important festival accessoris which we take with us this year, are the camera, because the best pictures are always made at festivals! Don't forget to take enough memory cards and batteries! We must bring our phone with a safe protecting case. We will take our sunglasses with case, some tissues, Orbit chewing gums which are important after the famous traditional Hungarian food, langos, and we take the festival's programme. We sneak some make-up products in our bags like lipstick and powder. These are enough to fresh our look. We shouldn't take our everyday wallet, just themost important things, and money, although the biggest festivals like Sziget use their own credit cards so we have to take only that in our pockets. Egy igazi fesztivál szett kötelező darabjai az ékszerek, legyen az karkötő, nyaklánc, gyűrű, vagy éppen a fent említett hajdíszek. Az utcai divathoz képest itt is választhatunk merészebb darabokat, vagy akár halmozhatjuk is a kiegészítőket, karkötőszettek, ring-partyk formájában, de mindig figyeljünk arra, hogy kényelmesen érezzük magunkat, hiszen a fesztivál mégis csak a felszabadult és önfeledt szórakozásról szól, így nem lenne jó, ha éppen a kiegészítőink miatt feszengenénk.

You just can’t go to a festival without an armparty set of bracelets, necklaces or rings. When you wear earrings and necklaces, don’t forget to choose lighter pieces, because they are more comfortable when you dance. And of course don’t forget to wear lots of rings, it’s fun!
Fesztiválra mi szívesebben viselünk zárt cipőt, amely lehet tornacipő, espadrilles vagy esős időben gumicsizma. Ezeket estére, a koncertekre ajánljuk, viszont a zárt cipő mellé érdemes betenni egy nyitottabb, kényelmes sarut is, ami napközben kellemesebb viselet.

You should bring trainers espadrilles or boots for the evenings, when you watch your favorite band in the crowd. You should also bring a pair of sandals for the days, because they are much comfortable.A fesztiválok mindig bővelkednek az extrém kiegészítőkben és kellékekben, szinte bármi szembe jöhet velünk a színes fesztivál-forgatagban. Ezeknek a vicces jelmezeknek és tárgyaknak csak a fantázia szabhat határt. Elsőre furcsának tűnhet, de igazán mókás pillanatokat szerezhetnek maguknak és másoknak is, akik egy különleges jelmezt öltenek akár csak néhány óra erejéig. Eddigi fesztiváljaink során már találkozhattunk földönkívüliekkel, a hupikék törpikékkel, különböző képregényhősökkel, és még sorolhatnánk a vidámabbnál vidámabb fesztivál jelmezeket. Ha teljes jelmezt nem is öltünk, de mókás napszemüvegeket, vagy egy extrém parókát beszerezhetünk a fesztiválszezonra. 

Reméljük, hasznosnak és inspirálónak találtátok a bejegyzést, és lesz alkalmunk találkozni a Sziget Fesztiválon. Ha láttok minket, bátran gyertek oda, szólítsatok meg, mindig szeretünk veletek találkozni! Mindenkinek felejthetetlen bulit és jó szórakozást kívánunk!

Festivals are usually full of extreme and interesting stuff that could be anything coming opposite us in the colorful festival crowd. We let your imagination create these items, we focus on more useful things we think we should take with us to a festival. 

We hope you liked the post, and found it inspiring! Come to some festivals if you like and let's meet, come and say hi if you see us! We always like to meet you! Have a great party!

1 comment:

  1. You guys are such an inspiration to me. Thanks to you, I decided to start my own blog. I hope you'll take look at it. I come from Croatia, so we are practically neighbors. :)
    I love your inspo posts and this one is great also. My favourites for festival season are flower crowns and kimonos.
    Keep up the good work.
    Ivona

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...