Thursday 14 April 2016

ÍGY KÉSZÍTS TARTÓS HULLÁMOKAT


A hullámos haj még mindig nagyon népszerű, már évek óta az egyik legtrendibb frizura, mely tökéletes választás hétköznapokra vagy akár alkalmakra is. Az elkészítését is könnyedén elsajátíthatjuk, néhány youtube tutoriál, és egészen profik lehetünk. Viszont egy aprócska gond így is felmerülhet… a tartósság. Ha már hosszú perceket töltünk egy frizura elkészítésével, nem lenne rossz, ha 30 percnél tovább tartana az eredmény. Nos, a következő bejegyzésben olyan tippeket olvashattok, amelyek a hullámok tartósságában segíthetnek, hogy azok a szépen besütött tincsek akár egy teljes napot kibírjanak.

Wavy hair is still very popular, and it has been one of the trendiest hairstyles for years, because it’s perfect for all occasions. It’s easy to learn how to do it, we watch some Youtube tutorials and we turn professionals. There might be a little trouble… durability. If we spend long minutes with creating our hairstyle it won’t be bad if it would last more than 30 minutes. Well, in this article you can read some tips which will help you to make your beautiful hairstyle last longer, even a day. 

5 +1 TIPP A TARTÓS HULLÁMOKÉRT
5+1 TIPS TO CURL YOUR HAIR AND MAKE IT LAST

Megszámolni sem tudom, hány hajgöndörítéssel kapcsolatos terméket vagy trükköt próbáltam már ki a tartós hullámokért. A legnagyobb cégek folyamatosan dobják piacra a különböző csodaszereket, melyek közül már jó pár helyet kapott a kozmetikumaim között, de a nagy részük be kell, hogy valljam, nem igazán működött. Próbáltam a tengerisós termékeket, amik természetes hatású, hullámos frizurát ígérnek, nekem viszont kifejezetten ragadós és száraz lett a hajam, hullámok nélkül persze :D. Kipróbáltam a különböző hajgöndörítő sprayket is, de valahogy nem volt olyan lenyűgöző az eredmény.  Számomra az egészen egyszerű trükkök váltak be a leginkább, amiknek köszönhetően egész nap tartós marad a frizurám, sőt még másnap is szuper kedves bókokat kapok és nincs szükség különleges és drága termékekre.
Fontos azonban, hogy mindenkinek más típusú a haja, éppen ezért lehet, hogy ami nekem bevált, az másnak nem feltétlenül működik olyan jól. Ennek ellenére egy próbát megérnek a lent felsorolt tippek, főleg, mert, ahogy majd Ti is olvassátok, kifejezetten egyszerű praktikákról van szó. ;)

I can’t even count how many tips and products I have tried to make my wavy hairstyle last long. The bigger companies launch their new products regularly which I have tried a lot, but most of them didn’t work for me, I have to admit. I have tried see salt products that should result naturally wavy look, but my hair turned dry and sticky, without any waves of course :D . I tried different hair curler sprays, but I was never amazed. For me the simplest tricks helped, which made my hair style last all day, and I even get compliments the next day, and I don’t need any expensive products.
Don’t forget that everybody has a different hair, which means that what worked for me might not work for someone else. Nonetheless these tips are here to try, because you will see how easy and simple things they are. 

1. Hajvágás
1. Haircut

Egy jó hajvágás az alapja minden frizurának. Az elvékonyodott, töredezett hajszálak nem nyújtanak szép látványt, ráadásul formázni is nehéz őket, akármeddig sütögetjük a tincseinket, az eredmény nem lesz ideális. Egy friss hajvágás után a formázás is jobban megy és az eredmény garantáltan tartósabb lesz.

A great haircut is the most important for a good hair style. Thin, broken hairs don’t look good and they are hard to style, no matter how long we try to curl it, the results won’t be nice. After a fresh hair cut the styling is easier and the results will last longer. 


2. Használj szárazsampont
2. Use dry shampoo


Már tapasztalhattátok, hogy a hajformázás tartósabb a nem frissen mosott hajon, így van ez a göndörítés esetében is. Ha a hajunk még nem olajos, használjunk száraz sampont, mely ad egy kis volument is a frizuránknak és megkönnyíti a formázást is.

Styling last longer when the hair is not fresh washed, the same is true for curling. If our hair is not oily, use dry shampoo which gives a little extra volume and makes styling easier. 

3. Balzsam – a kevesebb több
3. Conditioner - less is more

A legtöbb nő általában gondosan ügyel arra, hogy minden hajmosást hajbalzsamozás kövessen. Nincs is ezzel semmi gond, sőt, így van rendjén. Viszont a mennyiségre érdemes ügyelni. Lehet, hogy jót akarunk azzal, hogy túlkényeztetjük a hajunkat egy jó adag balzsammal, de tulajdonképpen nincs rá szükség. A sok balzsamtól a hajszálak elnehezedhetnek és csúszóssá válhatnak, ami megnehezíti a hajformázást. Használjunk kevesebbet, azt is főleg a hajvégekre.

Most women keep in mind that every hair washing should be followed by conditioning. This is not a problem, it’s a very good thing, but we should be careful. I know everybody wants to do good for their hair and use lots of conditioner but the truth is that we don’t need that. Too much conditioner will make your air heavy and slippery, which don’t help during styling. Use less and focus on the ends of the hair. 

4. Tűzd fel! 
4. Pin it!

Ha időd engedi, próbáld ki a feltűzős technikát, amit a fodrászok nagyon gyakran használnak. A felgöndörített, még meleg loknikat az ujjaddal csavard fel és nyomd a fejtetődhöz, majd egy hullámcsattal vagy csipesszel rögzítsd, és fújd be őket hajlakkal. Minden tincseddel hasonlóan járj el, és hagyd őket pihenni egészen addig, míg az egész hajaddal elkészültél, és mindegyik tincs teljesen kihűlt.

If you have time try the pinning technic which is preferred by most hair dressers. The hot, fresh curled tufts should be pushed to your head with your fingers, pin it and spray some hairspray on it to fix it. Use this technic curl by curl as long as you finished all the hair, and let the pinned curls cool down pinned. 

5. Rögzíts hajlakkal
5. Fix with hairspray


Itt is érvényes a kevesebb több szabály, legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy a túl sok hajlakk könnyen lehúzhatja a tincseket, így idő előtt kiegyenesedhet a frizura, és éppen az ellenkezőjét érjük el annak, mint amit szerettünk volna. A túl sok hajlakk hátránya még, hogy túlságosan merevvé teheti a tincseket, így a hullámok könnyedsége és természetessége gyakorlatilag megszűnik.

The rule is the same as above: the less is more. According to my experiences too much hair spray will sit on your hair and your hair will be straight before it should. Too much hair spray will also make your hair look stiff and unnatural. 

+1. Válassz megfelelő hajformázó eszközt! 
+1. Choose the right styling product!



Egy jó hajformázó eszköz hihetetlenül meg tudja könnyíteni a munkánkat, így érdemes egy minőségi termékre beruházni. Választás előtt fontos szem előtt tartani, hogy a hajsütők különböző méretűek - vékonyak, vastagok, kúp alakúak - ennek következtében pedig más-más stílusú hullámokat lehet velük készíteni. Én sokáig vékony hajsütőt használtam, mely sűrű és apró hullámokat eredményezett, viszont mindig is nagyobb, természetesebb hullámokat szerettem volna elérni. Ebben volt segítségemre a Rowenta Respectissim Precious Curls hajformázója. Használata nagyon egyszerű, a tincseket egyesével felcsavarom, és 2-3 másodpercig melegítem, majd óvatosan elengedem. Nagyon hatékony hajformázó, egy ilyen frizurát 10-15 perc alatt el tudok készíteni és a fenti tippekkel akár másnapig is kitartanak a hullámok.
Remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy a következő hajformázás alkalmával kipróbáljátok a fenti tippeket. Szerintem ezek az apró trükkök valóban hatásosak és remélem Nektek is működni fognak.

A well-chosen hair styling tool will improve the efficiency, so we should purchase some premium products. We should choose the right size as there are different sizes among hair stylers, and all of them are good for something else. I used to use a thin one which resulted in a tufty, small waves, but I’ve always wanted larger, natural waves. Rowenta Respectissim Precious Curls hair styler helped me to reach my goals. It’s very easy to use. I curl my hair lock by lock, heat it for 2-3 minutes and slowly let it go. The product is very efficient, I can make this hair style in 10-15 minutes, and with all the tips used from above the results last for a day. 
I hope you’d like to try these tips next time you style your hair. I really think these tricks are working and I hope you will see great results too. 



1 comment:

  1. Szia! Ez a haj hullámosítás nagyon szuper dolog! Olyan szép, amikor valakinek természetesen hullámos a haja, vagy meg tudja úgy csinálni, hogy legalább természetes hatást keltsen! :) Nem rég voltam egy ismerősöm esküvőjén, és nem akartam nagy frizurát, csak szép, hullámos hajat. http://estheticline.hu/fodraszat/ Itt csináltattam a hajam, és szuper lett! Annyira tetszett, hogy azóta már én is mertem próbálkozni otthon, és finoman behullámosítottam a hajam. Sajnos olyan tartós nem lett, amilyen az esküvő napján volt, de látom, neked vannak jó praktikáid, érdemes lenne kipróbálnom őket! Köszi a tippeket! :)
    Zsófi

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...