Saturday 11 January 2014

GIRLY THINGS - MAKE UP. NAILS. HAIR CARE. SKIN CARE.

Sziasztok!
A napi outfit helyett ma néhány olyan kozmetikumot szeretnék nektek megmutatni, melyeket az elmúlt pár hónapban használtam. Vannak közöttük jól bevált termékek, amiket már több éve szeretek, de vannak újdonságok is, ezekkel most kísérleteztem először. Sok kérdést tesztek fel az aktuális kozmetikumainkról, arról, hogyan ápoljuk a hajunkat, a bőrünket, milyen körömlakkokat szeretünk, így ebben a bejegyzésben igyekszem ezekre a kérdésekre választ adni, és a számomra aktuális termékeket mind-mind megmutatni. Szeretném, ha Ti is megírnátok azokat a termékeket, amik Nektek beváltak, jól jönne egy kis tapasztalatcsere, hiszen minden nő a tökéletes termékeket szeretné minél előbb megtalálni, igaz? ;)

Kezdjük a sminkekkel. Amit szinte mindig használok, az alapozó, a púder és a szempillaspirál. Régóta 2 nagy kedvencem van az alapozók közül, a L'Oreal - True Match, és a Clinique - Even better. Mindkettő optimálisan fed, eltünteti az apró bőrhibákat, és tartós. Sajnos több olyan alapozót kipróbáltam már, amit nem szeretett a bőröm, szárazzá vagy éppen olajossá vált, viszont ezekkel semmi problémám nem volt. A Clinique az átlagosnál picit jobban fed, és nagyon jó, krémes állaga van. A L'Oreal True Match akciós áron akár 2000-3000 Ft is lehet a drogériákban, így igazán pénztárcabarát választás! A Clinique ára borsosabb, viszont nagyon sokáig elég, és az érzékenyebb bőrűeknek inkább azt ajánlom! ;)

A Clinique alapozóját annyira megszerettem, hogy vettem egy púdert is. Dulce Candy egyik sminkvideójában is ajánlotta ezt a terméket, így gondoltam megér egy próbát. Pár hónapja használom, de sajnos nem nyűgözött le, nem rossz, de jobbra számítottam. Az Astor púderem is van ilyen jó, de az ennél jóval olcsóbb. Így még mindig keresem a tökéletes púdert... valami tipp? :)

A szempillaspirálok közül is sokat kipróbáltam már, a kedvenceimet láthatjátok a fotón. Az egyik a L'Oreal - Volume Million Lashes Extra Black, a másik ugyanennek a terméknek a Noir Excess változata. A harmadik nagy kedvencem a Max Factor Masterpiece Max. Mindhárom szempillaspirál inkább dúsít, mint hosszabbít, ha hosszabbítani szeretnétek a szempilláitokat, akkor a L'Oreal Telescopic spirálját ajánlom. Ezek a spirálok 3-4000 Ft között kaphatóak, de mindig akciósan, vagy valamilyen kuponnal szerzem be őket, így általában 2000 Ft körül jutok hozzájuk. Sminkeléskor a szempillaspirállal legalább kétszer-háromszor átfésülöm a szempilláimat, hogy igazán dúsak és ívesek legyenek. Akinek kevésbé göndörödik a szempillája, érdemes göndörítőt használni, mert szerintem szebb lesz tőle a tekintet, ha felfelé ívelnek a pillák. 
Ha inspirációra van szükségetek a sminkeléshez, ajánlom Karin oldalát. Szuper sminkvideókat készít hétköznapi és alkalmi sminkeket egyaránt! ;) 


Többen kérdeztétek, hogy milyen arckrémeket szoktunk használni. Én jelenleg a Vichy Idealia arckrémet használom, aminek nagyon könnyű állaga van, jól hidratál és hamar beszívódik. Ha problémás az arcbőröm, például zsírosabb a T-vonalam, vagy pattanásokkal küzdök, átváltok a Vichy Normaderm éjszakai krémjére. Nővérem ajánlotta, neki évek óta nagy kedvence ez a termék, és nekem is segített abban, hogy összehúzza a pórusokat, csökkenti a T vonalon a fényesedést, és az apró bőrhibák pár nap alatt szinte teljesen elmúlnak. Az arclemosóját eddig még nem használtam, de legutóbb olyan szerencsém volt, hogy 10 Ft-ért kaptam egy lemosót az arckrém vásárlásakor. Yepp!




Gyerekkoromban nagyon rövid volt a hajam, viszont kb. gimnázium óta igyekszem minél hosszabbra megnöveszteni. Miközben egyre hosszabb lett, rá kellett jönnöm, hogy a hosszú haj nagyon sok gondoskodást és odafigyelést igényel, különben fénytelen és töredezett lesz. Két-három naponta szoktam hajat mosni, minden hajmosás alkalmával használok balzsamot, és kifésüléskor hajvégápoló szérumot is. Az Aussie és a Pantene termékeket szeretem a legjobban, ezeket már több mint fél éve használom, és bátran ajánlom nektek is. Az egészséges és kevésbé töredezett  hajhoz szerintem elengedhetetlenek ezek az ápoló termékek. Balzsam és hajvégápoló nélkül nem tudott ilyen hosszúra megnőni a hajam, a vasalás és a göndörítés miatt hamar töredezetté vált, így mindig vágni kellett a végéből.
Egy frizura elkészítésénél a legnagyobb gondot számomra az jelenti, hogy előfordul, hogy hamar lelapul, illetve elveszti tartását. Ahhoz, hogy minél tovább dús maradjon, és kevésbé lapuljon le a hajam, hajhabot használok. Több hajtőemelő sprayt és hajhabot is kipróbáltam, és eddig a Tigi Catwalk Root Boost hab vált be a leginkább, amit vizes hajra viszek fel. Ennek köszönhetően a hajam tényleg dúsabb és jobb tartású, bár a hatás csak egy napig tart... A hajlakkok közül a kedvencem a Schwarzkopf Got2b Sparkling, amely egy extra erős hajlakk, így nagyon sokáig megtartja a hajam a hullámokat, ha ezt használom, és nagyon jó fényt is ad neki. Az pedig csak hab a tortán, hogy fantasztikus cukorka illata van! Mhhh.



Eddig L'Oreal és Astor körömlakkokat használtam legszívesebben, színben és minőségben is ezek a legjobb lakkok szerintem. Nemrég viszont kölcsönkaptam egy UV lámpát, és kipróbáltam a géllakkokat. Ezeket is ugyanolyan egyszerű használni, mint a sima lakkokat, csak az egyes rétegeket az UV lámpa alatt kell megszárítani. Az eredmény sokkal tartósabb, és akár két-három hetet is kibír. A sima lakkokhoz képest ezek a lakkok jobban megőrzik a fényüket és sokkal strapabíróbbak. Akinek van türelme és kedve, érdemes kipróbálni, nekem annyira megtetszett, hogy nem is tudom elképzelni, hogy a közeljövőben visszatérek a klasszikus körömlakkokhoz. Eddig három márka lakkjait próbáltam, a Moyrát, a Crystal Nailst és a Diamond Nailst. Mindegyiknek vannak szép színei, és jelenleg még tesztelem őket, hogy melyik a legtartósabb a három közül.

Egyenlőre most ennyi kozmetikumot gyűjtöttem össze, de ha gondoljátok igyekszünk majd az újdonságokról, tapasztalatokról több ilyen mini-posztot is készíteni, addig pedig írjátok meg nekünk, hogy Nektek milyen termékekkel voltak jó tapasztalataitok, biztosan hasznos lesz mindenkinek.
Legyen szép estétek!
Puszi:
Panni

15 comments:

  1. Szia Panni,

    En ezt apudert hasznalom es nagyon szeretem. :)
    Kellemes hetveget!
    Zsuzsi

    http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_123388975399_-1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon köszönööööm! Megnézem legközelebb a Müllerben, ha jól tudom, ott is kapható! ;)

      Delete
  2. Nagyon jó post lett Panni, a fotók is szuperek ! :)
    A géllakkokkal én is így vagyok,itthon készítem magamnak és semmi pénzért nem mondanék le róla ! :) Ajánlom figyelmedbe a Crystal Nails és a Profinails One Step géllakk-jait,ugyanis nem kell alájuk reszelni a körmöket,csak polírmattítani (habszivaccsal átreszelni) a körmök felületét,így nem vékonyodk el, nem kell hozzá alap-és fedőlakk sem,de én szoktam rájuk húzni one step fényzselét és E.vitamin is van bennük,ami jót tesz a körmöknek :D ugyanolyan tartós ,mégis töredék idő alatt elkészül,mint a rendes géllakkok :D
    https://www.youtube.com/watch?v=zNNzQzyyyZ4
    Puszi, Gréti! :* ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm a tippet Gréti, a videónak külön örülök! ;) Tuti ki fogom próbálni! ;)
      Puszillak!

      Delete
  3. Én is régóta ki szeretném próbálni a géllakkokat, de volt idő amikor körmösnél csináltattam ilyet, és nagyon megviselte a körmöm, meg kellett várnom még lenő, nem tudtam magamnak leszedni.
    Ennél az otthoni géllakkozásnál nincs ilyen gond? Hogyan lehet eltávolítani? :)
    Egyébként nagyon hasznos a poszt. Én még a Maybelline The Colossal Volume Express Smokey Eyes szempillaspirált tudom ajánlani, nagyon sokáig kerestem a tökéleteset, és azt hiszem ez az. Szép ívet ad (az amúgy elég egyenes) szempillámnak, egyáltalán nem csomósodik, dús és hosszabb hatású lesz tőle a pillám, szóval imádom. :)
    Puszi nektek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! :)
      A géllakkokat nagyon egyszerűen le lehet oldalni acryl remover (tippleoldó) folyadékkal,ezt vagy leoldó gyűszűbe öntöd és ezt húzod az ujjaidra vagy van direkt a leoldáshoz kitalált fólia,amiben egy kis vattapamacs van :D de ezt helyettesítheted vattával és alufóliával :) a vattára öntesz egy kis leoldó folyadékot , ráteszed a körmödre és "bebugyolálod" alufóliával :DDDD én tv nézés közben szoktam leoldani,észre sem veszed úgy elmegy az idő..utána csak bőrfeltolóval vagy narancsfapálcával letolod a körmödről..pici bufferezés (habszivaccsal) és már mehet is rá az új géllakk :D és mondom.. a One Step géllakkok meg aztán extra kíméletesek ;) :D remélem tudtam segíteni!
      Sok puszi :*

      Delete
  4. Me encanta el post. Son productos muy eficaces! Un beso

    Todreamtheimpossiblemnoeliaco.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. próbáld ki púdernek a Max Factor creme puff-ját! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Sheila! Legközelebb, ha DM-ben vagy Rossmann-ban járok, megnézem ezt a terméket! ;)

      Delete
  6. Thank you for sharing about your favorite beauty products, especially since we have some of the same ones in the United States! I will have to check out some of your hair products especially!
    On the Daily Express

    ReplyDelete
  7. szia Panni!
    megkerdezhetem hogy kihez jarsz fodraszhoz? illetve azt szeretnem meg kerdezni, hogy a hajad retegesen van levagva, vagy egy hossz az egesz? azert kerdezem, mert nekem is nagyon hosszu a hajam, de szogegyenes, nincs retegesen levagva, így aztan mindig gondban vagyok a gondoritessel. mindig kiugranak a hullamok :( te is kuzdesz ilyen gondokkal? van vmi tipped? koszonom, imadom a blogotokat :)))

    ReplyDelete
  8. a gél lakk csak tartósabbá teszi a körömlakkot vagy olyan mint a műköröm és meg is hosszabbítja?

    ReplyDelete
  9. If you'll do a video or post about foundation please do it in english or with subtitles.. it is really hard to understand your language :) can't wait for it! I'm looking for perfect foundation for years ...

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...