Wednesday, 11 June 2014

GASTRO TOUR - SOFITEL BUDAPEST


Sziasztok!

Nemsokára vége a vizsgaidőszaknak, és bár még mindig hátra van néhány vizsgánk, fejben már gyakran máshol kalandozunk. A tavalyi görögországi nyaralásunk emlékei vissza-visszatérnek, most is szívesen hűsítenénk magunkat frappét szürcsölve a tenger mellett, napernyők alatt. Pár héttel ezelőtt már elkezdtük tervezgetni, hogyan töltsük el rövid nyári szünetünket, fesztiválozzunk-e, maradjunk-e itthon, vagy utazzunk-e külföldre. Bár imádjuk a tengert, most mégis úgy döntöttünk, hogy idén valami egészen újat próbálunk ki, és elhatároztuk, hogy ezen a nyáron egy európai nagyvárost látogatunk meg, sokunk kedvencét, Párizst.

Két hét múlva már Párizsban leszünk, ahol remélhetőleg néhány felejthetetlen napot fogunk eltölteni négyen, a teljes Style and Blog stáb. Ahogy közeledik az indulás reggele, egyre izgatottabbak vagyunk, és már napok óta tervezgetjük, hogy majd mit viszünk magunkkal, hogyan pakolunk be, s hogyan fogjuk eltölteni azt a pár napot a szerelem városában. Szeretnénk átadni magunkat Párizs hangulatának, és felvenni a ritmust a helyiekkel a Champs-Élysées-n, meglátogatni a szerelmesek hídját, és természetesen szeretnénk készíteni sok szép fotót, amelyeket majd Veletek is megosztunk a blogon. 

A francia kultúrával, konyhával először Budapesten találkoztunk, amikor néhány hete ellátogattunk a Paris Budapest étterembe, amely a csodálatosan szép Sofitel Hotel földszintjén található. Lélegzetelállító panoráma, lenyűgöző látványkonyha és hihetetlenül kedves személyzet fogadott minket. Szerencsénk volt találkozni Jeremy Cayron Executive Cheffel, a szakáccsal is, aki művészien tálalja az ínycsiklandozó ételkülönlegességeket, amelyeket párizsi és budapesti piacokon, saját kezűleg válogatott, francia és magyar alapanyagokból készít.

Hosszasan bújtuk az étlapokat, de mivel legszívesebben mindegyik fogást megkóstoltuk volna, ezért inkább segítséget kértünk, és az étterem kedves felszolgálóinak ízlésére hagyatkoztunk. Jól döntöttünk, mert az ebédünk fantasztikusan finom volt. Az ételköltemények egyenként megérdemelnének egy-egy íz összefoglalót, de e helyett jöjjenek most a képek, amelyek talán hasonlóan sokat mondanak majd.  

Hi Everyone!

We are almost done with all the exams, and although we have some more left, sometimes we wonder around in mind. While we study for the next, our memories come back from our last year holidays in Greece, we would be happy to sit among the beach and sip frappes under the shades while we look at the horizon. We have memories and plans too, we plan our next summer wondering what we should do. Although we love the sea, we decided to do something else this year, so we are travelling to one of the girl’s favorite cities, Paris.

We will be in Paris in two weeks, where we are going to spend an amazing week, all the Style and Blog’s team. The closer the first day of the trip, the more excited we are and we plan what we will take, how we will pack, and how we will spend those days in the city of love. We would like to feel the city, take a walk on the Champs-Élysées, visit the bridge of lovers, and of course we’d like to take lots of pictures which we will share with you on the blog. 

We met the French culture first in Hungary, in Budapest, when we visited the Paris Budapest restaurant at the Sofitel Chain Bridge hotel. What we found there was spectacular view, amazing show kitchen, and the nicest staff ever. We were lucky to meet the Executive Chef Jeremy Cayron who creates the most amazing dishes like an artist of cooking and who picks the ingredients with his own hands at Paris and Budapest markets. 

We looked at the menu for a long time trying to choose but we gave up and asked the staff to offer what they think would fit us best. We decided well, because we had the most delicious lunch ever. We should write the tastes of all meals each in a novel, but as we can’t, let the pictures talk, maybe you could imagine how good they were.  


 Mahi-mahi carpaccio lime-mal, mediterrán quinoa salátával és nizzai mimóza virággal
Méditerranean quinoa salad, lime marinated mahi-mahi carpaccio and Niçoise mimosa flower  
Mozzarella friss paradicsommal
Mozzarella with fresh tomato
Brokkoli cappucino
Broccoli cappucino

 Sertés szűz érmék ananásszal, szezámmártással
Pork fillet mignon with pineapple and sesame jus
 Chilei fogas gratinírozott burgonyával, bébi bok choy-jal, sárgarépa emulzióval, bogyós gyümölcs mártással
Chilean seabass served with potatoes gratin, baby bok choy and emulsion of carrot, red berry sauce
 Egészben sült mandulás pisztráng zöldsalátával és petrezselymes burgonyával
Whole trout and almonds, served with green salad and parsley potatoes
Acquerello fekete rizottó, garnélával és paprika habbal
Squid ink risotto Acquerello and shrimp, with piquillos foam
 Klasszikus francia és magyar desszertek Szabó Katalin cukrászséftől 
Classic French and Hungarian Pastries prepared by Pastry Chef Szabó Katalin


Reméljük, hogy a képeket nézegetve ti is kedvet kaptatok a francia konyhához. Ha igen, nektek is lehetőségetek van megkóstolni ezeket a finomságokat a Paris Budapest étteremben Budapesten, a Sofitel Hotel földszintjén. Hétfőtől péntekig nagyon kedvező ajánlattal várnak: a Business Lunch hetente változó menüt kínál 2450 Ft-tól, ingyenes parkolással, és egyedülálló kiszolgálással. Érdemes kipróbálni!

We hope after all these pictures you too want to try French food. You can give it a try if you visit the Paris Budapest restaurant in Budapest, at the Sofitel Chain Bridge hotel. They offer business lunch from Monday to Friday from 2450 HUF with free parking, which is a great price for these great culinary delights, and amazing service. A must try!

 Francia sajttál
French cheese tray


No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...