Monday 4 March 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - HALAK

halak.jpg
" Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Halak jegy (02.19 – 03.20) szülöttei?
A halak csillagjegyű személyek érzékenyek, álmodozó természetűek, leginkább ösztönös belső érzéseik alapján irányítják életüket. Tele vannak szeretettel, tapintatos figyelemmel veszik körbe környezetüket. Empátiájuk és segítőkészségük miatt kihasználhatók, hiszen nehezen tudnak nemet mondani másoknak. Sokszor problémájuk van önmaguk meghatározásával, képviseletével, elbizonytalaníthatóak döntéseikben, s ha tehetik, nehéz helyzetben inkább kivárásra játszanak.
Érzékenységük, bizonytalanságuk megjelenik öltözködési szokásaikban is. Gyakori, hogy mások tanácsát kérik ki öltözködés és stílus szempontjából. Esetleg társuk kedvébe járnak azzal, hogy azt a ruhát veszik fel, melyet partnerük szívesen látna rajtuk. Időnként egyáltalán nem foglalkoztatják őket az aktuális trendek, azt veszik magukra, ami épp a kezük ügyébe kerül.
 A halak jelét a víz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásukban előnyben részesítik a tengerek és vizek sokszínű árnyalatát, és a pasztell színeket. Jól áll nekik a kék és zöld minden árnyalata, de nem szívesen hordanak erőteljes és domináló színeket. Esetenként a halak nők a virágos mintájú, lágy vonalvezetésű ruhákat is szívesen viselik.
halak_1.jpg"  előnyben részesítik a tengerek és vizek sokszínű árnyalatát...
halak_2.jpg
kieg.jpg...  és a pasztell színeket."

Általánosságban elmondható róluk, hogy igyekeznek az alkalomhoz illő öltözékben megjelenni, hiszen nem szeretik felhívni magukra a figyelmet.Önképük és stílusuk olykor változik, ezért többféle trendet kipróbálhatnak, változtatgatnak. Inspirációgyűjtés miatt szívesen követnek nyomon divatblogokat.
Ruhatárukban, ha körbenézünk, a legkülönfélébb stílusú, eltérő trendhez tartozó, és néhány másoktól „örökölt” ruhadarabot is találunk. Öltözködésükben az aktuális hangulatuk tükröződik. Van, hogy épp csak magukra kapnak valamit, míg máskor meglepő módon elkápráztatják környezetüket, mint „Hamupipőke”, mikor megérkezett a bálba.
A halak nők visszafogottak, de nőiesek, ezért a szoknyákat, ruhákat részesítik előnyben. Az sem baj, ha az földig érő, de nem szívesen bújnak nadrágba. Elkerülik a kihívó viseleteket is. Érzékeny lelki alkatukhoz leginkább a romantikus stílus áll közel. Szívesen visszautaznának abba az időbe, amikor a nők lágy esésű hosszú ruhákban jártak napernyővel és finom csipke kesztyűvel. A korabeli legyezőt, ami mögé el lehetett kicsit bújni, vágyakozó tekintetüket el lehetett rejteni, ma a napszemüveg váltja fel. Lehetőleg minél nagyobb részt eltakarva az arcukból.
A halak nők ma is szívesen hordanak csipkés vagy horgolt ruhadarabokat, ringó járásukat jól kiemelik a ruhákon lévő hullámok, fodrok.
Legutóbb frissítve74.jpg
"A halak nők ma is szívesen hordanak csipkés vagy horgolt ruhadarabokat...
halak1.jpg
...ringó járásukat jól kiemelik a ruhákon lévő hullámok, fodrok."

Jellemzően csak finoman sminkelnek (ha sminkelnek egyáltalán), csillogó, álmodozó tekintetű szemüket érdemes jól kiemelni. Frizurájuk is nőies, gyakran hosszú hajat növesztenek.

Fontos kiegészítőik a romantikus ékszerek, szívecskés, virágos motívumokkal, de kedvelik az ezüstből, holdkőből, gyöngyből, korallból készült ékszereket is. 
halak2.jpg"Fontos kiegészítőik a romantikus ékszerek, szívecskés, virágos motívumokkal, de kedvelik az ezüstből, holdkőből, gyöngyből, korallból készült ékszereket is."

Szaglásuk kiemelkedő, ezért az illatokra fokozottan érzékenyek. Gyakran lengi körbe őket parfümillat, melyekből a virág illetve édeskés típusokat kedvelik.

Munkahelyen próbálnak a munkakörnek megfelelően, de kényelmesen öltözni, míg otthon elengedik magukat. Akár kicsit slamposan a régi, kinyúlt, vagy kopott darabokban vannak.
Alkalmi rendezvényeken, társas eseményeken viszont kellően vonzó, de nem provokatív hosszú ruhában, hozzá illő táskával, kiegészítőkkel, cipőben tudnak megjelenni. Egy hosszú, szép esésű selyem estélyiben titokzatos vonzerővel bírnak!

Táskájukban általában „káosz” uralkodik. Gyakori, hogy nagy méretű, „minden elfér benne egy helyen” darabot választanak, s azt sokáig használják. Jellemzően néhány fölösleges dolog mellett mindig találunk nála zsebkendőt, s érzékeny szemük védelmében napszemüveget.

De ejtsünk pár szót a halak férfiakról is! Ők is inkább a kényelmes, nem kihívó és feltűnő ruhatár hívei. Sajnos hajlamosak a kopaszodásra. A hétköznapokban kevésbé kedvelik az öltönyös megjelenést, ám ha munkakörük ezt megkívánja, akkor inkább a konzervatívabb vonalvezetésű és sötét színű darabokat választják. Finom pasztell színű, esetleg világoskék, világoszöld, vagy halványsárga inggel, én nem túl domináns nyakkendővel. Ékszereket általában nem viselnek. A mindennapokban az egyszerű nadrág kényelmes pólóval, pulóverrel teljesen elfogadható számukra. A halak jegyűek nem sportos alkatúak, ezért ritka, ha sportos öltözékben jelennek meg valahol.

Mindkét nem lába érzékeny, fokozott hajlamuk van arra, hogy tyúkszem, szemölcs, vagy bütyök alakuljon ki náluk, ezért fiatalon is fontos a stabil, kényelmes, lehetőleg bőr cipők használata. Nők számára különösen fontos, hogy túl magas sarkú, labilis cipőket ne hordjanak.
Vásárlási szokásokat tekintve a halak jegy képviselője kevésbé következetes és gyakorlatias. Aktuális hangulati beállítottsága meghatározza a pénzkiadásait. Impulzívan költhet egy váratlanul megtetsző ruhára, de az is lehet, hogy sajnálja magára költeni. Időnként az is előfordulhat, hogy fokozott empátiája miatt, a jövővel nem foglalkozva utolsó fillérjét is odaadja egy rászorulónak.
A halak jegy változékony arcának női képviselője pl. Sharon Stone, Rihanna, Eva Longoria, és Für Anikó. Férfiként Daniel Craig vagy Zorán öltözködési szokásait vehetjük szemügyre. "

Oláhné Mednyánszki Krisztina okleveles asztrológus
for
Style and Blog

No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...