Sunday 1 May 2016

FITSPIRATION - ÍGY LETT ÚJRA ÉLMÉNY AZ EDZÉS


A gimnáziumi évek alatt a mindennapjaim részévé vált a sport, akkor szinte mindenbe belekóstoltam, úsztam, kosaraztam, röplabdáztam, és nagyon megkedveltem a szertornát is. Az egyetemi évek alatt egyre kevesebb idő jutott sportra, pedig tényleg nagyon szerettem és élveztem az aktív mozgással töltött időt, de úgy alakult, hogy  minden más fontosabb lett, és a rendszeres edzések teljesen elmaradtak. 
Számomra akkor került újra középpontba a testmozgás, amikor sokat olvastam arról, hogy segít a stressz kezelésében. Az első egyetemi évek alatt sokszor volt vizsgaszorongásom, tudtam, hogy ezzel kezdeni kell valamit, mert nem jó, hogy így megviselnek ezek az időszakok. Akkor határoztam el, hogy véget vetek a pityergős estéknek, és elkezdek újra valami mozgásformát, ami segít csökkenteni a stresszt és újra visszaadja azt a felhőtlen szabadságérzést és magabiztosságot, amit anno sportolás közben éreztem. 
Az újrakezdés nem volt könnyű, minden edzésforma hihetetlenül nehéznek tűnt. A futópályán én kocogtam a leglassabban, spinningen én ültem le a legtöbbször pihenni, hot-iron-on én voltam, aki a legkisebb súllyal végeztem a gyakorlatokat. Ezek nem könnyítették meg a dolgomat, de minden nehézség ellenére, a napi edzés végére büszke voltam arra, hogy végig csináltam, és erre az időre biztosan elfelejtettem az összes gondomat és feladatomat, végre kikapcsoltam, és nekem ez volt a lefontosabb. 
Az újrakezdésben talán az volt a legnehezebb, hogy meghatározzam, milyen mozgásformával kezdjem el a rendszeres edzéseket. Egyéni vagy csoportos? Súlyzós vagy inkább kardió? Ráadásul nem ismertem a konditermekben lévő csoportos edzéseket sem.
Szépen lassan gyűltek az információk és a tapasztalatok, amiket most szeretnék Veletek is megosztani. A mai bejegyzésben bemutatom azokat a mozgásformákat, amiket kipróbáltam és megszerettem. Nem vagyok profi ebben, tényleg csak a saját élményeimet szeretném Veletek megosztani, minden előnyt és hátrányt igyekszem bemutatni, és remélem, segít vagy épp motivál majd Titeket abban, hogy újra aktívan elkezdjetek sportolni. :)

During the high school years, sport became a part of my everyday life, I tried almost everything, I swam, I played basketball, volleyball, and I liked gymnastics as well. During the university years I had less and less time for sports although I really loved and enjoyed the time spent active, but it turned out that everything else became more important and regular workouts completely fell short.
Sports became important again for me, when I read a lot about that it will help me deal with stress. During the first few years of the university I often had anxiety before exams and I knew I had to do something about it because it’s not good for my health that these periods are so hard for me. I decided to put a stop to the crying evenings and re-start some form of exercise that helps reduce stress and bring back the carefree sense of freedom and confidence that I felt back then during sports.
The re-beginning was not easy, all the sports seemed incredibly difficult. I was the slowest jogging on the runway, I sat down to rest most of the time when I went to spinning, on hot iron I did the exercises with the smallest weights. These things certainly didn’t help me but at the end of the daily exercises I was proud that I've made it, and by this time I forgot all my worries and my tasks, I finally turned off, and it was the most important for me.
To start over, maybe the most difficult thing was to determine what form of movement to start. Individual or group? Lifting weights or do cardio? In addition, I did not know anything of group workouts in the fitness rooms, either.
Information and experience slowly accumulated which I would like to share with you know, maybe it will help you to restart. 
In today's post I will present some forms of movement, which I tried and loved. I'm not a pro at this, I really just want to share my own experience with you, I try to show the advantages and disadvantages, and I hope it will help you or just motivate you to start over.

OTTHONI EDZÉS
- HOME WORKOUT -


Talán az otthoni edzést a legkönnyebb elkezdeni, hiszen nem kell senkihez alkalmazkodni, nincs szükség különleges felszerelésre, és bármikor beépíthető a napi rutinunkba. Ráadásul nem látja senki a kezdeti nehézségeinket sem. Az első alkalmak során nekem már a bemelegítés is megterhelő volt, ciki vagy nem ciki, alig bírtam szusszal. :) 
  • Előnyök: Időben rugalmas. Az otthoni edzés előnye, hogy akkor kezdünk hozzá, amikor épp időnk és kedvünk engedi. 
  • Kezdeti nehézségek: Alacsony motiváció. Ami az otthoni edzés előnye, az talán a hátránya is. Mivel csak rajtunk múlik, mikor kezdünk hozzá, könnyen halogathatjuk a következő edzés időpontját. 
  • Szükséges felszerelés: Ahhoz, hogy komfortosan végezzük a gyakorlatokat, jó, ha megvan minden olyan felszerelésünk, ami egy edzőterembe is szükséges. Szerezzünk be egy sportoláshoz alkalmas toppot, nadrágot, egy kényelmes cipőt és egy szőnyeget.
  • Style and Blog tipp: Kell egy jó edzésterv! Én először Mandy Ingber Yogalosophy DVD-jével kezdtem, ő Jennifer Aniston jóga oktatója, és van ez a szuper edzésterve, ami szerintem nagyon hatékony és könnyen elsajátítható. Nem a klasszikus jógáról van szó, ez az edzés kifejezetten dinamikus, minden izomcsoportot átmozgat és egy igazi kihívás hétről-hétre megcsinálni. A másik otthoni edzésterv, amit szintén évek óta nagyon szeretek, Kayla Itsines ausztrál fitnesstréner Bikini Body Workout programja. Most jelent meg a mobilapplikációja is, a ’Sweat with Kayla’, ahol az edzéstervek mellett receptötleteket és sok más hasznos infót is találunk. Nagyon inspiráló ez a leányzó, érdemes őt Instagramon is követni. 
  • BioTechUSA szakértőnk ajánlata:
Az első és legfontosabb dolog, amit érdemes bármilyen edzés esetén szedni, az egy megbízható multivitamin, ilyen a BioTechUSA One-A-Day multivitaminja. A legjobb reggelente bevenni egy szemet, még a reggeli elfogyasztása előtt. 12-féle vitamint és 10-féle ásványi anyagot tartalmaz, naponta egy tablettával már biztosíthatjuk is a szervezetünk számára alapvető vitaminok és ásványi anyagok bevitelét.

Kiváló diétát támogató készítmény az L-Carnitine + Chrome, melyből alkalmanként 15 ml-t fogyasszunk 3 dl vízben feloldva, edzés előtt 15 perccel. Az l-karnitin egy, a szervezetünkben megtalálható aminosav tartalmú vegyület. Mivel a karnitin a zsírsav szállítórendszer alkotója, így a zsírokban lévő energia csak rajta keresztül használható fel, tehát a zsír energiává történő átalakításához szükséges. Ha fogyni szeretnénk, úgy célszerű megnövelni az l-karnitin mennyiségét edzések előtt. A króm pedig hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Perhaps the easiest is to start exercising at home, because you do not have anyone to adapt, don’t need special equipment, and it can be integrated into your daily routine. In addition, no one sees any of your difficulties. The first time even the warm-up was very hard for me, embarrassing or not, I could hardly breathe. :)

  • Benefits: Flexible time. Advantage of home workout that we can start when we have time and mood. 
  • Initial difficulties: Low motivation. The advantage may be a disadvantage too. Since it is only up to us when we do it, it’s easy to put off the date of the next session.
  • Equipment needed: In order to carry out the exercises comfortably, we should have all the things that are needed at a gym. Obtain a suitable sports top, pants, comfortable shoes and a carpet.
  • Style and Blog tips: We need a good workout plan! I first started with Mandy Ingber’s Yogalosophy DVD. She is the yoga instructor of Jennifer Aniston, and there is a super workout plan, which I think is very effective and easy to learn. It’s not the classic yoga, it’s a dynamic training which works each muscle groups and that is a challenge to do week to week. The other home workout plan that I like very much, is the program of Kayla Itsines Australian fitness trainer which is called Bikini Body Workout program. Now she’s got the mobile application 'Sweat with Kayla', where in addition to workout plans we can find recipe ideas and other useful information. This girl is very inspiring, you might want to follow her Instagram as well.
  • BioTechUSA expert recommendations

The first and most important thing that should be eaten if you have any training is a reliable multivitamin, such as BioTechUSA One-A-Day multivitamin. The best time to eat one is in the morning before eating breakfast. It contains 12 kinds of vitamins and 10 kinds of minerals, one pill daily ensures the intake of essential vitamins and minerals needed by our body.

L-Carnitine + Chrome is an excellent diet support. We should drink 15 ml dissolved in 3 dl water 15 minutes before training. L-carnitine is a compound in the body containing amino acids. Since carnitine is an important part of the fat transport system, the energy in fats can be used only with it, it’s necessary to transform fat to energy. If we want to lose weight, it is appropriate to increase the amount of L-carnitine before training sessions. Chrome maintains normal blood glucose levels.

FUTÁS
- RUNNING -


Az otthon is végezhető edzések mellett elkezdtem futni. Eleinte a lakás környékén kocogtam  néhány kört, de hamar kiderült, hogy ez a városi terep nem nekem való, egyáltalán nem tetszett a dolog, de nem akartam ilyen hamar feladni, és inkább helyszínt váltottam, hátha az majd segít. Tényleg segített. Az egyik debreceni futópálya lelkes látogatója lettem, itt már sokkal jobban ment a futás, és jó szívvel jártam vissza. Jó volt kint lenni a friss levegőn, és még jobb volt látni a futó társakat, akik hozzám hasonlóan igyekeztek a saját határaikat feszegetve, többet futni napról napra. 
  • Előnyök: Itt is érvényes az, ami az otthoni edzéseknél, hogy időben rugalmas, akkor megyünk futni, amikor kedvünk és időnk engedi, ráadásul szabadban is végezhető mozgásforma.
  • Kezdeti nehézségek: Eleinte kifejezetten monotonnak tűnik, nem történik sok minden, főleg egy futópályán, éppen ezért könnyű elveszíteni a motivációt. 
  • Szükséges felszerelés: Elengedhetetlen egy jó futócipő, erre tényleg érdemes beruházni. Legutóbb a polgári Nike outletben vásároltam egy AirMax futócipőt 8000 Ft-ért. Az volt a szerencsém, hogy akkor épp minden női cipőre 50% engedményt adtak, és ennyiért kár lett volna otthagyni.
  • Style and Blog tipp: A monotonitás leküzdéséhez hallgassunk zenét. A zenés applikációkban már nagyon sok olyan lejátszási lista van, amit futáshoz ajánlanak, így nem is kell időt tölteni a böngészéssel. Különböző futós applikációk is segítségünkre lehetnek, hogy lássuk, milyen távot futottunk, hogyan alakul a teljesítményünk. Ilyen applikációk például a Nike+ Running vagy a Runtastic. Érdemes őket kipróbálni, mert ezek is segítenek abban, hogy motiváltak maradjunk az edzések során. Ha magunkkal visszük a mobilunkat, szerezzünk egy karra erősíthető tokot (én ebay-ről rendeltem pár forintért), hogy ki ne essen a zsebünkből futás közben. 
  • BioTechUSA szakértőnk ajánlata
Nagy szellemi/fizikai terhelés – például sportolás – alatt fontos kiegészítő lehet a Magna Shot. Futás kezdetekor érdemes felhörpinteni egy ampullát ebből a folyékony, citrom-lime ízű italból, a benne lévő magnézium és B6-vitamin ugyanis megszünteti az izomgörcsöket, de azok megelőzésére is alkalmas. Emellett l-karnitin tartalma és zöld kávéból származó koffeintartalma energiával teli edzéseket generál. 

A rendszeres edzés minden esetben csak akkor lesz eredményes, ha mellette helyesen táplálkozunk, hiszen alakunkat 70%-ban a táplálkozásunk és 30%-ban a rendszeres mozgás határozza meg. Ha a futást azért kezdtük el, mert szeretnénk megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor kifejezetten fontos, hogy lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk. A 4 ízben elérhető, magas zabtartalmú, valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó Oat&Fruits szelet kiváló alternatívája lehet egy egészséges uzsonnának.

In addition to the workouts done at home I started to run. Initially jogging a few laps around the house, but soon it became clear that the urban terrain is not for me, I didn’t like it, but I didn’t want to give up so soon, and instead I changed the venue to see if that helped. It really helped. I became an enthusiastic visitor of a runway in Debrecen, it was much better and easier now. It was nice to be out in the fresh air, and it was even better to see all the running people who pushed their own limits, like me, more and more, every day.

  • Benefits: Just like home workout, running is great because we can do it whenever we want, and we can also do it outside.
  • Initial difficulties: At first it seems particularly monotonous, not much happens, especially on a running track, and therefore it’s easy to lose motivation.
  • Equipment needed: a good running shoe is essential, this is really worth investing in. When I was at the Nike Outlet in Polgár last time, I bought a new Nike AirMax running shoes for 8000 forints. I was lucky that all women’s shoes were 50% off, I just couldn’t leave it there.
  • Style and Blog tipsTo overcome the monotony listen to music. There are lots of different music apps available with playlists for running so we don’t have to spend time browsing. Various running apps are available to see our performance like how far we run and more. Applications such as Nike + Running or Runtastic are worth to try because they can help us stay motivated during training. If we take our mobile, we should buy a case that can be worn on the arm (I bought mine on ebay) to avoid the phone falling out of our pockets while running.
  • BioTechUSA expert recommendations:

During great mental / physical stress - such as exercise - an important complement is Magna Shot. Drink an ampule from this liquid, lemon-lime flavored drink right before starting to run. The magnesium and vitamin B6 inside eliminates muscle cramps. In addition, the l-carnitine content and caffeine of green coffee generate workouts full of energy.

In all cases, regular exercise will only be successful if we eat right, because our figure is determined by 70% diet and 30% exercise. If you start running because you want to get rid of a few extra kilos, it is extremely important to consume slow-digesting carbohydrates. Fruits & Oat slices that are available in four flavors, containing oat and real fruit pieces can be an excellent alternative for a healthy afternoon snack.

SPINNING
- SPINNING -


Az első csoportos órám egy spinning óra volt Bartha Évinél. Első alkalommal csak pislogtam, nem értettem, hogyan lehet ilyen őrült tempóban, szinte megállás nélkül végig tekerni egy órát, ráadásul Évi közben még beszél is, mert mondania kell az instrukciókat. Néhány alkalommal később azt vettem észre, hogy már én is egyre jobban bírom, manapság pedig megállás nélkül megy a dolog, nagyon élvezem az összes órát, és már el sem tudnám képzelni egy hetemet spinning nélkül. 
  • Előnyök: A spinning egy nagyon hatékony kardió edzés, mely növeli az állóképességet. Hihetetlenül intenzív és a kezdeti nehézségek ellenére nagyon gyorsan lehet fejlődni, a sikerélmény garantált.
  • Kezdeti nehézségek: Az első óra kifejezetten nehéz. Az újszerű mozgás és a nagy tempó miatt nagyon kevesen bírják követni, és ezért sokan el sem jönnek egy második alkalomra. Aki viszont erőt gyűjt, és eljön újra és újra, az valószínűleg úgy megszereti, mint én. 
  • Szükséges felszerelés: Spinning-cipő, aminek a talpát be lehet akasztani a pedálba, vagy ha ilyenünk nincs (nekem sincs), egy kemény talpú edzőcipő is jó lesz. Törölköző mindenképp legyen velünk, és folyadék, mert biztosan megszomjazunk majd. 
  • Style and Blog tipp: A spinning nem csak a lábunkat erősíti. A következő edzésformák az egész testet átmozgatják, és izgalmasabbá is teszik a spinning biciklin töltött időt: 
    • Spinracing: Ez egy olyan edzés, amikor felsőtest és karizom erősítő gyakorlatokat is végzünk tekerés közben. Ettől az edzés még intenzívebb lesz. 
    • Spinbody: A spinbody egy másfél órás edzés a debreceni Aktív Fitnessben, ami attól különleges, hogy a tekerést saját testsúlyos gyakorlatokkal kombináljuk. Nagyon fárasztó, de nagyon hatékony. Az edzések változatosak, néha TRX, máskor Bosu vagy Kettlebell is előkerül. 
  • BioTechUSA szakértőnk ajánlata:
A Spinning edzés előtt 15 perccel javasolt elfogyasztani egy adag, azaz 10 ml L-Carnitine 100 000 Liquid italt. TIPP! A termék egész áprilisban akciós a BioTechUSA kínálatában. Az l-karnitin egy, a szervezetünkben megtalálható aminosav tartalmú vegyület. Mivel a karnitin a zsírsav szállítórendszer alkotója, így a zsírokban lévő energia csak rajta keresztül használható fel, tehát a zsír energiává történő átalakításához szükséges. Ha fogyni szeretnénk, úgy célszerű megnövelni az l-karnitin mennyiségét edzések előtt.

Mivel a spinning edzés igazán megterhelő, és rendszerint az egész testet jól átmozgatja, edzés után fogyasszunk el egy Pro Protein szeletet, hogy izmaink minőségi fehérje utánpótláshoz juthassanak. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, illetve a normál csontozat fenntartásához is. A Pro Protein magas fehérje-, ugyanakkor alacsony kalóriatartalma miatt nasiként is fogyasztható.

My first group training was spinning with Eva Bartha. For the first time I was just blinking, I didn’t understand how they could do this in such a rush, pedaling through almost an hour without stopping, and in addition, Eva is also speaking, because she tells the instructions. I few lessons later I felt better and better, and nowadays I can make it without stopping, I really enjoy the sessions, I couldn’t imagine a week without spinning.

  • Benefits: Spinning is a very effective cardio workouts that increases endurance. It’s incredibly intense and despite the initial difficulties everybody can develop very rapidly, success is guaranteed.
  • Initial difficulties: The first time is extremely difficult. Because of the new movements and high speed, very few people can follow the rhythm, and most of the people won’t come to a second occasion. Those who gather strength, and come again and again, will probably fall in love like I did.
  • Equipment needed: Spinning shoes with soles that can be inserted in the pedal or, if we don’t have this (I don’t), a hard-soled sneakers will be good. Towels definitely should be with us, and also liquids, because you will be thirsty.
  • Style and Blog tipsSpinning is not only good for our legs. These two workouts are good for the whole body:
    • Spinracing: This is an exercise when the upper body and arms are working during the ride. From this extra movement the exercise will be even more intense.
    • Spinbody: Spinbody is a 90 minute workout program at the Aktiv Fitness gym in Debrecen. It’s special because spinning is combined with exercises made on floor with your own bodyweight. Very tiring, but very efficient. The workouts are varied, sometimes TRX, kettlebells or Bossu is also used.


  • BioTechUSA expert recommendations:
15 minutes prior to training it’s recommended to consume one dose, i.e., 10 ml of L-Carnitine 100 000 Liquid beverage. TIP! The product is promotional during April at BioTechUSA. L-Carnitine is an amino acid in our body. It’ an important part of the fat transporting system, so it is good if you bring it in, especially when you want to lose weight. 

Since the Spinning workout is really hard, eat a slice of Pro Protein after exercise, so that your muscles have access to high-quality protein replenishment. The protein contributes to muscle growth and maintenance, and also maintains bones. Pro Protein contains a large amount of protein but low calories so it can be consumed as a snack.

HOT IRON
- HOT IRON -


Amikor már dupla spinning órákat is végig tekertem, arra gondoltam, hogy ki kellene próbálnom valami mást is. Egy alkalommal, mikor a spinning órára nem értem oda, kipróbáltam az utána következő hot iront. Nem tudtam szinte semmit erről az edzésről, de kíváncsi lettem, mert nagyon sokan jártak erre az órára, és mindig dicsérték. A hot iron egy súlyzós edzés, amit súlyemelők edzéséből fejlesztettek ki. Guggolás, törzserősítés, kar és hasizomerősítő gyakorlatok kombinációja, ami fejleszti a testtartást, az egyensúlyt, miközben megerősíti az izmokat. Ez volt az első olyan óra, amikor súlyokkal kezdtem el dolgozni, nagyon szokatlan volt, de hamar megtetszett és fél év után (nem kapkodtam el :D), amikor már szabályosan tudtam minden gyakorlatot, emeltem a súlyokon. 
  • Előnyök: Ahogy fent is írtam, a hot iron egy csoportos, súlyzós edzés, aminek nagy előnye, hogy az edző folyamatosan segít, korrigál, és természetesen motivál. 
  • Kezdeti nehézségek: Kezdőként nagyon kell figyelni, hogy helyesen végezzük a gyakorlatokat, és arra is, hogy a gyakorlatok milyen sorrendben, milyen ismétlésszámmal követik egymást. A gyakorlatok elsajátítása időt és gyakorlást igényel, senkinek nem megy könnyen az elején, de ha rendszeresen eljárunk, meglesz az eredménye. 
  • Szükséges felszerelés: A hot ironhoz érdemes egy stabil cipőt választani, amelyben biztosan meg tudunk állni, anélkül, hogy imbolyognánk. Ez főleg a súlyokkal végzett kitöréseknél lesz nagyon hasznos. Emellett érdemes lehet még egy kesztyűt is beszerezni, mert a súlyzók fogása kényelmetlen lehet.
  • Style and Blog tipp: A hot ironnal kapcsolatban bátran kérdezzétek Bán Robit, akinek az edzéseire én már legalább 2 éve járok, nagyon jó szakembernek tartom. Kövessétek új Facebook oldalán, ahol a hot iron mellett más edzésformákról, például a GFM-ről is sok infót találtok majd.
  • BioTechUSA szakértőnk ajánlata:
Ehhez az edzéshez BioTechUSA szakértőnk a szénhidrátmentes, lime ízű BCAA Shot aminosav készítményt ajánlja, amely 15 perccel az edzés előtt elfogyasztva azonnali tápanyaggal tölti fel szervezetünket, és segít izomzatunk megóvásában.

A hot iron fokozottan igénybe veszi az izmokat, ezért közvetlenül edzés után érdemes pótolnunk a fehérjét. Ehhez az egyik legjobb választás a BioTechUSA megújult Iso Whey Zero fehérjekészítménye, ami egy rendkívül gyorsan és könnyen felszívódó, kiemelkedően magas tisztaságú tejsavó-fehérje izolátum, melyben a cég az összes felesleges dolgot lenullázta: glutén-, laktóz-, tartósítószer-, hozzáadott transzzsír és hozzáadott cukormentes. Egy adag fehérjeport keverjünk el vízzel, növényi vagy zsírszegény tejjel. Közvetlenül edzés után fogyasztva biztosíthatjuk izmaink számára a gyors, minőségi fehérje utánpótlást. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, és a normál csontozat fenntartásához. Nekem az epres és a vaníliás ízű vált be a legjobban, de további 9 krémesen finom ízből lehet választani.

When I regularly went to double spinning classes, I thought I should try something else. Once when I was late from spinning I went to a hot iron class. I didn’t know anything about it but I was curious why lots of girls went to the class and everybody liked it. Hot iron is a weight training developed for weight lifters. Combination of squats, core strengthening, arm and abdominal muscle exercises, that improves posture and balance, while making the muscles stronger. This was my first time with weights, and first I didn’t use much. When I finally learned how to do everything perfect, I slowly started to use more weight. 

  • Benefits: Hot iron is a training made in group which means that there is the coach who helps and corrects, and the other people who motivate you not to stop. 
  • Initial difficulties: As a beginner it’s hard to perform all the exercises correctly and it’s also not easy to know how the exercises follow each other. It takes time to learn and practice the exercises, but if you go regularly, you will see the results. 
  • Equipment needed: For hot iron we need a sturdy pair of shoes in which we can stand stabile. This will be very useful for lunges performed with weights. In addition, you may want to purchase one pair of gloves because the grip of dumbbells may be uncomfortable.
  • Style and Blog tipsFeel free to ask Robi Ban anything about hot iron. I’ve been visiting his workouts for 2 years, I think he’s a great professional. Follow his new Facebook page, where you will find great information according to his hot iron workouts and something new called GFM.
  • BioTechUSA expert recommendations
For this training our BioTechUSA expert recommends the carbohydrate-free, lime-flavored BCAA Shot full with amino acids. It must be consumed 15 minutes before the workout to give your body nutrients immediately and to help preserving muscles.

Muscles work hard during hot iron so they need immediate protein intake after the workout. For this one of the best products is the renewed BioTechUSA Iso Whey Zero protein powder, which is a very fast and easily absorbed, extremely high purity whey protein isolate. The company has wiped out all the unnecessary things: gluten, lactose, preservatives, added trans fats and added sugar. Mix one serving with water, milk or vegetable milk, and drink it right after the workout to provide a quick protein intake for the muscles. The protein contributes to muscle growth and maintenance, and also maintains bones. My favorite is strawberry and vanilla flavor, but there are 9 more creamy delicious favors.

STEP TONE
- STEP TONE -


A step tone alapvetően egy állóképesség fejlesztő, minden izmot igénybe vevő, zsírégető óratípus. Fontos megjegyezni, hogy  nem dance step, tehát nincs bonyolult koreográfia, ezért mindenki által követhető, és bármikor be lehet csatlakozni. Egyszerű alaplépésekből felépített, térd-, és sarokemelésből, lendítésekből, illetve azok sorozatából áll. Az órán főként a lábizmokat erősítjük: a lábikra izmait, a combizmokat és farizmokat, bizonyítva, hogy nem csak a guggolásoktól és kitörésektől erősödhetünk, csinosodhatunk. Nálunk nőknél nagyon fontos a has, a fenék környéke, és a combunk megfelelő edzése is, ami itt sem marad el. A kardió részt követően kiválasztunk 2-3 izomcsoportot (itt már a kar izmai is becsatlakoznak), és a test saját súlyát, vagy különböző segédeszközöket használva erősítjük azokat.
  • Előnyök: Dinamikus, csoportos edzés, ami jól követhető, nem bonyolult, tényleg csak a jó zenéről és az extrém-intenzív mozgásról szól. 
  • Kezdeti nehézségek: Mint minden újonnan elkezdett mozgásformánál, a step tone esetében is az eleje a legnehezebb, bírni kell szusszal. Szerencsére lehet csalni, pihenni, és nem nézik ki az embert, ha kihagy egy-két ismétlést. 
  • Szükséges felszerelés: A step tone nem igényel speciális felszerelést, válasszunk egy sportoláshoz megfelelő toppot, nadrágot és egy kényelmes edzőcipőt. A cipőnél figyeljünk arra, hogy legalább egy kicsit érdes legyen a talpa, mert kellemetlen meglepetésekben lehet részünk, ha a step padon megcsúszik a lábunk.
  • Style and Blog tipp: Ha step tone, akkor Tóth Kata. A legmosolygósabb edző, akit ismerek. Hétfőn, szerdán és pénteken találkozhattok vele az Aktív Fitnessben, fantasztikus hangulatú órákat tart. Mindig  időben kell érkezni, mert teltház van szinte minden óráján. 
  • BioTechUSA szakértőnk ajánlata:
Fogyni vágyóknak ajánlott 30 perccel edzés előtt elfogyasztani 3 db Thermo Drine tablettát, amely a termogén és étvágycsökkentő összetevőinek köszönhetően támogatja a fogyókúrát. Ha az edzés 18.00 óra után van, akkor ebben az esetben 1 tablettát fogyasszunk reggel éhgyomorra és 2 tablettát vegyünk be 30 perccel edzés előtt.

Edzés utánra, vagy épp vacsora helyett ajánlott az Ultra Loss diétát támogató italpor fogyasztása, ami 7 finom ízben áll rendelkezésünkre. Ez a termék 50%-ban fehérjét tartalmaz, illetve többek között élelmi rostokat és vitaminokat. Egy adag vízzel elkeverve mindösszesen 98 kalóriát tartalmaz, de fogyaszthatjuk tejjel vagy növényi tejjel is. Edzés után vagy vacsora helyett ajánljuk!

Step tone develops endurance, it moves every muscles and burns fat. It’s not like dance step, there aren’t any choreographies, it’s easy to follow, and you can join whenever you want. It has simple, basic steps with knee and heels lifting and swinging. Muscles moved are calf, tights and butt, proving that squats is not the only exercise to make it round. There is a cardio part and a strengthening part, focusing on 2-3 main muscles.

  • Benefits: Dynamic group exercise, which is easy to follow, not complicated, it’s just about really good music and extreme-intensive movement.
  • Initial difficulties: The beginning is the most difficult part because it’s hard to breath. Fortunately we can cheat,  stop, rest, no one will be mad at you if you miss one or two reps. 
  • Equipment needed: Step tone doesn’t require any special equipment. Choose a top, pants ad shoes that are good for doing sports. The sole of the shoes should be a little rough, because t’s better if the feet won’t slip off the step bench. 
  • Style and Blog tips: If it’s step tone, it’s Kata Toth. The coach who always smiles. You can meet her in Aktiv Fitness on Monday, Wednesday and Friday. You should arrive on time because all of her classes are full house. You can follow her on Facebook and Instagram, and you should, because you can read articles about healthy life, sports and her trainings.
  • BioTechUSA expert recommendations:

Those who wish to lose weight should eat 3 Thermo Drine tablets which supports weight loss thanks to it’s thermogenic and appetite-suppressing ingredients. If the training is after 18:00, in that case eat one tablet on an empty stomach in the morning and eat 2 more tablets 30 minutes before workout.

After workout or instead of dinner you should drink Ultra Loss diet drink powder available in 7 favors. This product contains 50% protein, dietary fiber and vitamins. Mixed with water it contains a total of 98 calories, but it can be consumed with milk or plant milk as well. Drink it after training, or instead of dinner!




Az általam eddig kipróbált edzések listájának a végére értünk. Huhh, így egyben leírva egészen soknak tűnik, pedig még nagyon sok olyan mozgásforma van, amit szeretnék kipróbálni. Nagyon örülnék, ha Ti is megosztanátok velünk a saját tapasztalataitokat, van-e olyan edzés, amit szívesen ajánlanátok, vagy ami most újdonság és már volt szerencsétek kipróbálni, szóval minden infót nagy szeretettel várunk. :)
Végül pedig jöjjön néhány olyan alapszabály, ami nagyon hasznos az újrakezdés szakaszában, és mindegyik típusú edzés esetében érdemes betartani: 
  1. A legfontosabb, hogy soha se feledkezzünk meg az edzés elején a bemelegítésről, a végén pedig a nyújtásról. 
  2. Az edzéseket fokozatosan, a saját fizikai állapotunknak megfelelően végezzük. Nem kell rögtön heti öt edzést tartani, a lényeg a rendszeresség. 
  3. Lehetőségeinkhez mérten válasszunk a sportágnak megfelelő felszerelést. 
  4. Mindig legyen velünk elegendő folyadék: víz, vagy izotóniás ital. Fogyasszunk megfelelő étrendkiegészítőket, és mindig törekedjünk a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozásra.
  5. Hagyjunk magunknak pihenőnapokat, főleg az újrakezdés első szakaszában, kell a regenerálódás az izmainknak.  
Legyen újra élmény az edzés! :)
Sok puszi: Panni

This is the end of my list with the workouts I tried. It seems a little long but there are lots of other types I still want to try. I think it doesn’t matter which sport you choose, there will be always a few basic rules. 

  1. Never forget about warm up at the beginning and stretching at the end
  2. Carry out the workouts according to our body’s physical characteristics. 
  3. Choose clothes that match the sport
  4. Always have enough water or isotonic drink. Eat proper supplements, and always strive for a balanced and varied diet.
  5. Always have rest days because muscles need to rest.  
Let the workout be fun again!
Hugs and kisses: Panni


***

No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...