Sunday 3 February 2013

BE POSITIVE!




Sziasztok!

Ma ismét szeretnénk egy kicsit pozitivizmusra buzdítani Titeket, reméljük ezen a szomorkás, esős napon is sikerül hasznos tanácsokat adnunk. Bár hatalmas közhelyként tartjuk számon, biztosan mindannyian meghallgattátok már szüleitektől, családtagjaitokról, hogy bizony "madarat tolláról, embert barátjáról". Mai cikkünkben a környezetünkben lévő emberek hatásáról, s a társaságunk, barátaink megválasztásának fontosságáról olvashattok, mely - mint az hamarosan kiderül - a sikerhez vezető út egyik kulcskérdése lehet.



Iratkozzunk ki a "Hát nem borzasztó?!" klubból és 
vegyük körül magunkat sikeres emberekkel!


A szülők ösztönösen érzik, hogy a jó társaság, a barátok megfelelő megválasztása rendkívül fontos minden gyerek számára. Ez természetesen felnőtt korban sem változik, hiszen a magabiztosság ragályos  - csakúgy, mint az önbizalom hiánya. Ha boldog, kiegyensúlyozott, sikeres emberekkel veszed körül magad, Te magad is sikeresebb lehetsz, míg ha állandóan panaszkodó és kesergő, másokban hibát kereső személyek társaságát keresed, idővel Te is ilyenné válsz. Mi szinte ösztönösen keressük a pozitív kisugárzású, vidám embereket, s egyszerűen taszítanak a negatív, rosszindulatú, sokat siránkozó egyének. 

Legyünk válogatósak! 

Persze felmerül a kérdés, hogy hogyan is kezdjük el, mi alapján határozzuk meg, kikkel töltjük a szabadidőnket. A képlet nagyon egyszerű: hallgassunk az érzéseinkre. Szeretnénk, ha kipróbálnátok a következő gyakorlatot: készítsetek egy listát mindazokról, akikkel rendszeresen kapcsolatba kerültök! Kezdjétek a közeli családtagokkal, barátokkal, később jöhetnek a távolabbi rokonok, iskolatársak, munkatársak,, szomszédok. Majd következzenek a példaképek, kedvelt sztárok, esetleg azok a bloggerek, akiknek írásait nap mint nap olvassátok. Írjatok fel mindenkit, aki eszetekbe jut! 
Ha elkészült a lista, menjetek az elejére, s gondoljátok végig, hogy  az adott személy
  • pozitív, jóindulatú, kedves ember-e. Inspiráló -e, amit csinál, örömmel gondoltok-e rá és így tovább. 
  • vagy negatív, mérgező hatással van rátok, ha találkoztok állandóan panaszkodik és sopánkodik, negatívan nyilatkozik más emberekről, esetleg kibeszéli őket a hátuk mögött, fanyalog mindenen.
Ha az adott ismerősötök az első csoportba tartozik, rakjatok a neve mellé egy hatalmas + jelet, míg ha inkább a másodikba sorolnátok, kapjon - jelet. Az elején nem lesz egyszerű mérlegelni, ám idővel egyre könnyebben megy, s a lista végére egy tendencia fog kirajzolódni előttetek. 

Ha elkészült a listátok, nem kell mást tennetek, mint óvakodni a mérgező emberektől, kerülni a társaságukat. Egyszerűen felesleges az energiáitokat olyan emberekre pazarolni, akik másokat okolnak a körülményeik alakulásért, rosszindulatú pletykákat terjesztenek vagy sajnáltatják magukat. Ők a Ti életerőtökből táplálkoznak, ne hagyjátok!
Természetesen előfordulhat olyan eset is, hogy közeli hozzátartozóitok, családtagjaitok, barátaitok kapnak mínusz jelet. Ilyenkor a teljes elkerülés nem megoldás, meg kell tennetek mindent, hogy megváltoztassátok a negatív életszemléletüket, s ráébreszteni őket, hogy ez a mentalitás nem vezet sikerekhez. 

Vegyétek körbe magatokat sikeres emberekkel!

A fentiek helyett vegyétek körbe magatokat sikeres emberekkel, akik elégedettek önmagukkal, s ha olykor hibáznak is, a múlton való kesergés helyett inkább előre tekintenek - mindig a megoldást keresik. Merész gondolkodású és széles látókörű személyeket gyűjtsetek magatok köré, akik bíznak magukban és mernek nagyot álmodni - hiszen ezek az emberek Titeket is arra ösztönöznek majd, hogy merjetek hinni az álmotokban! Fontos, hogy derűlátó, jó szándékú barátokat válasszunk, akikkel szívesen töltjük a szabadidőnket, s akik velünk örülnek a sikereinknek. 

Ha sikeresek akarunk lenni, sikeres emberekkel kell barátkoznunk. 



...





Hello!
Today we try to give you some positivism again, we hope that we can give you some helpful tips on this rainy day. You probably know the phrase „birds of a feather flock together”, you have heard it from family, parents, friends. This post is about the influence of the people around us, about the importance of choosing our friends and contacts, which can lead you to success. 

Resign from the club of „ain’t it sad”, and get surrounded with successful people!

Parents intuitively know that choosing the right friends and company is very important in every children’s life. It doesn’t change in adulthood, because self-confidence is viscous – like inconfidence. If you are surrounded by happy, steady, successful people, you too will be the chance to be more successful, while if you are surrounded with people who always squeal, moan, looking for mistakes in everyone, you probably will get similar. We always look for positive, happy people, and we don’t like negative people with unkindness, who are always sad.  


Be selective!

First of all, we have to ask ourselves a question, that how we can choose theese cheerful people. The answer is simple: listen to our emotions. We want you to try this easy practice: make a list with people, whom you get in touch with often. Start with your close relatives, friends, then continue with your distant relatives, schoolmates, coworkers, neighbours. Finally write down your role models, favourite stars or bloggers, who you follow day by day. When the list is finished, go to the top and think trough that this person is:
  • positive, benign, kind, inspires you, think about him/her with joy or pleasure, etc.
  • or negative, poisons you, doing nothing but complaining, think negative about other people, even wind them behind the back, etc.
If your kith belongs to the first group, put a huge plus next to her/his name, but if belongs to the other group, put a minus mark. It won’t be easy at the beginning, but over the time it will be easier and in the end you will have a tendency about your buddies.


If your list is complete, all you have to do is be aware of poisonous people. You shouldn’t waist your energy on people who always blaim somone else, tell virulent gossip, and act piteous. They get energy from you, don’t let it happen!
Sometimes your close relatives, family members or frineds get a minus. If this happens, you have to do everything to change their mind, to remove their negative feelings, and make them belive that positivism is more important!

Surround yourself with succcesful people!

Instead of the above, get around yourself with succesful people, who are satisfied with themselves, and even they make mistakes, try to look forward and find the solution. Gather daring and open-minded people, who have faith in themselves and dare to dream big, because theese people stimulate you to believe in your dreams! It is important to choose optimist and goodwill friends, whom spend your time willingly and who appreciate our succes.

If we want to be successful, we have to make friends with successful people.








20 comments:

  1. Nagyon jó kis posztot írtatok, igazán elgondolkodtató és nagyon igaz. Köszi, jó volt elolvasni, még több ilyet :)

    http://norasbeautylife.blogspot.hu/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon örülünk, hogy így gondolod, köszönjük :))

      Delete
  2. Tetszik ez a pozitív életszemlélet !Én is igyekszem minden dologban a legjobbat megtalálni,bár őszintén nem olyan könnyű ennyi negatív és rosszindulatú ember közt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nehéz, de nem lehetetlen :)) örülünk, hogy Te is így gondolkodsz, puszilunk!

      Delete
  3. Ezzel most annyira nem értek egyet, mert mint pozitív, derűlátó egyén komoly húzóerőt jelenthetek azoknak, akik hajlamosak inkább az élet árnyékos oldalát vizslatni. Semmiképp sem "szabadulnék meg" a társaságuktól, egyrészt, mert segíthetek nekik, másrészt mert a problémáik hallatán rádöbbenek, hogy mennyire jó nekem, hogy nem pörgök hasonló apró-cseprő hülyeségeken. Természetesen hosszú távon nem jó ez a Kalkuttai Teréz Anya lét, könnyen bele lehet fáradni, de ez az egész történet közel sem fekete-fehér szerintem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintünk sem fekete-fehér, az életben vannak nehezebb időszakok, amikor a legpozitívabb személy is panasszal fordul a másikhoz, és ekkor nekünk kell segítenünk újra pozitív irányba indulni. A probléma az, ha az ember életében a panasz, kesergés, mások hibáztatása, lesz az általános, és ebből nem lehet őt kizökkenteni. Ez a negatív világnézet ragadós, könnyen lehangolhat, és akadályozhat bennünket is.
      Személytől függ, ki mennyi negatív ingert bír, de fontos felismerni, hogy hol vannak a határaink, ki az aki rossz hatással van ránk.

      Delete
    2. Többen is félreértettétek picit, ezek szerint nem voltunk elég konkrétak :)

      Mindenkinek vannak gondjai, mindenki életében akadnak kisebb - nagyobb problémák, amiket igenis meg kell oldani. Nekem is vannak, voltak rossz pillanataim, amikor letört vagyok, szomorú és negatív. Természetesen azért, mert valaki megosztja Veled a problémáját még nem kell Neki hátat fordítani. Senkit nem szeretnénk felületességre és nemtörődömségre biztatni, dehogy. Szép is lenne, ha nem hallgatnánk meg egymást, s nem próbálnánk segíteni.

      Én viszont azt vettem észre magamon, hogy ösztönösen keresem a pozitív emberek társaságát. Olyan típus vagyok, aki örül a barátai sikerének és szeretem, ha - hozzám hasonló - életvidám, céltudatos emberek vesznek körül.

      Összegezve tehát, nem azt mondjuk, hogy ne segíts a barátaidon, hanem azt, hogy a pesszimista, másokat hibáztató, más emberekről rendszeresen negatívan nyilatkozó, irigykedő személyek társasága mérgező lehet.

      Delete
  4. Jó kis írás, de egy dologban nem értek egyet. Van úgy hogy a barátaink vagy szüleink, testvérünk - ahogy mi is - nehéz időszakon mennek keresztül, ilyenkor kevésbé vidámak, panaszkodnak és nekünk, mint támogató félnek, öntik ki a lelkület. Ez akár hosszabb időszak is lehet, és szerintem nem az a megoldás, hogy lepasszoljuk őket vagy látványosan kerüljük őket.
    Persze amúgy fontos, hogy inspiráló személyekkel vegyük magunkat körbe, ez így van, de ez legtöbbször szerintem ösztönös :D Úgy értem, ha valaki pont olyan, ahogy a cikkbe leírtátok, de mégse vagyunk egy hullámhosszon, akkor minek erőltetni a kapcsolatot? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi pontosan azt írtuk, amit Te is, és pont a családot, közeli barátokat hoztuk fel példának, ahol nem megoldás az elkerülés, hanem nekik segítenünk kell megváltozni, újra pozitív energiát vinni a gondolkodásukba.

      Delete
    2. Nem a nehéz időszakokról, hanem alapszemélyiségekről van itt szó. A családtagok és barátok (sőt, minden távolabbi, általunk szeretett és tisztelt ismerős) segítése, állandó támogatása magától értetődő dolog, egy percig nem szeretnénk megkérdőjelezni,sőt!
      Ismét szeretném rögzíteni, hogy nem szeretném, ha félreértenétek a cikk mondanivalóját - azt szerettük volna elérni, hogy mérlegeljétek a környezetetekben élő embereket, gondoljátok végig, hogy kik tesznek boldoggá, kik inspirálnak, illetve kik azok, akik rossz hatással vannak rátok. S ha tehetitek, kerüljétek az állandóan siránkozó, negatív szemléletű, másokat rendszeresen kritizáló emberek társaságát. Ha akarjátok :))

      Delete
  5. Manapság a felhőtlen boldogság kinek adatik meg? Az élet sajnos elég kegyetlen és nehéz és aki ezt nem látja be csak áltatja magát a pozitivizmussal is, hogy minden jobb lesz. Néha nem így van és tudni kell hogy minden percben történhet rosszabb is erre fel kell készülni lelkileg.
    A boldogság meg percnyi öröm vagy pillanatok az életben, amiknek az emléke az amiből erőt tudunk meríteni, mert az átlagember éli a mindennapi gondokkal teli kis szürke hétköznapokat, mert ilyen ez a társadalom van amiből nem tudunk kibújni. Tehát a pozitiv életszemlélet az álmok helyett inkább sztem abban kell hogy megvalósuljon, hogy merjünk szembe nézni a gondokkal és leginkább a félelmeinkkel, mert árral szemben úgy sem lehet sokáig úszni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon más az életszemléleted, mint az enyém, de köszönöm a véleményedet.
      A felhőtlen boldogság szubjektív dolog, mindenkinek mást jelent, de én tudatosan igyekszem a legboldogabb életet megteremteni magamnak. A legapróbb örömökre koncentrálok, minden apróságnak örülök, még a legszürkébb hétköznapokon is. Én így sokkal boldogabb vagyok, mintha úgy élném az életet, hogy arra készülök, hogy "minden percben jöhet rosszabb is".
      Árral szemben pedig nem kell úszni, reális apró célokat érdemes kitűzni, ahogyan már írtuk előző bejegyzésünkben is, hiszen a sikerélmények szükségesek ahhoz, hogy az emberben megerősödjön a motiváció, és kitartás a végső célokhoz.

      Delete
    2. Én nem teljesen értek Veled egyet, ne haragudj :)
      Azt írtad, hogy "a boldogság meg percnyi öröm vagy pillanatok az életben". Szerintem a rossz pillanatoknak, szomorú időszakoknak kell ilyen rövid ideig tartaniuk. Természetesen mindenki életében vannak nehéz (olykor megoldhatatlannak tűnő) helyzetek. Vannak, akik sajnos szörnyű dolgokat élnek meg, nekik az apróbb problémák szinte semminek tűnhetnek. Mások, akiknek bizonyos szempontból könnyebb az életük, más dolgokat élnek meg és dolgoznak fel nehezen. De hiszem azt, hogy erővel, kitartással és pozitív életszemlélettel többre lehet vinni. Bármi is taszítson minket mélyre, nem maradhatunk a gödör alján, muszáj felállni és továbblépni. Ehhez pedig hinni kell az álmainkban, s abban, hogy valóban képesek vagyunk megvalósítani őket.

      Delete
    3. Mesi!
      A percnyi örömöt úgy értettem, h mint minden jó az életben a boldogság a legtörékenyebb és ezért csak ideig óráig tart. És sajnos nem így kéne hogy legyen, de ez az igazság, hogy a rossz időszakok sokszor tovább tartanak, mert megsebzik a lelkünket és ha túl is vagyunk rajta örökké bennünk marad, ami nem baj mert az élet része, és ez tesz minket erősebbé, vagy éppen üressé, mivel egy bizonyos pontos túl már nem okoznak fájdalmat a dolgok, ha már megélted a legrosszabbat. Viszont hiszem azt, h ez is kell, h néha padlóra kerüljünk és saját erőből feltudjunk állni, mert aki az élete során 1-szer sem éli ezt át, nem tanul meg küzdeni, mert nincs rákényszerítve, hogy szembenézzen azzal amitől minden ember a legjobban tart, és ez nem más mint a saját gyengeségünk, a félelmeink, hibáink. Önismereti szempontból is a saját félelmeinken való felülkerekedés a legnagyobb kihívás, amivel van aki szembenéz, és van aki egész életében menekül ezen felelősség elől.

      A mindennapi életünkben meg a jó és a rossz időszakok váltják egymást ez igaz, de ami leginkább a napjainkat befolyásolja, a kötelesség, az átlagos hétköznapi tennivalók, suli, munka, háztartás, stb. Ezért percnyi és mulandó az öröm, mert nincs olyan ember akinek minden napja boldogságban telik. De abba is gondolj bele, h ha minden percünkben úgy igazán boldogok lennénk akkor értelmét vesztené, mert az lenne az általános állapot, és ami ritka azt tudja csak igazán értékelni az ember!

      Delete
  6. Jó ötlet, ez a pozitív gondolatok, de ha nem csak általános igazságokat írnátok le, hanem egyedivé tennétek akkor lenne igazán értelme. Egyedi alatt azt értem, hogy nem leírni azt amit már 100-n megtettek előtettek meg kimondani, hogy légy pozitív, hanem más megvilágításba helyezni, személyesebbé tenni, hogy nektek ez mit jelent a gyakorlatban, mert úgy lehet igazán az ilyen dolgok mondanivalóját átadni.
    Meg Panni hozzátehetnéd a pszichológiai megközelítést is, vagy ezt amúgy is beleveszed?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönjük a véleményedet! :)

      Delete
    2. Köszi az építő véleményt,tényleg :)
      Igazából minden eddigi cikkünket konkrét, általunk megélt élmények és élethelyzetek ihlették. Szándékosan nem írtunk körbe megtörtént eseteket, hiszen nem szeretnénk senkit megbántani, de igen... voltak olyan emberek, akikben hatalmasat csalódtam, voltak olyan barátaim, akik - így utólag értékelve - nagyon is negatív hatással voltak rám, s bár akkor nem vettem észre, sokkal többet adtam, mint amit kaptam Tőlük. Voltak nagy mélypontjaim, voltak és vannak problémáim.. Persze.
      De ez a sorozat most nem erről szól. Azt szerettük volna ezzel a BE POSITIVE sorozattal, hogy kicsit általánosabban leírva közvetítsük, mit éreztünk és hogyan jutottunk túl ezeken a szituációkon. Azt akarjuk (akartuk), hogy ne a mi történeteinkre figyeljetek, hanem mindenki megtalálja a sorok között a SAJÁT sztoriját :))

      Delete
  7. Nekem ebben csak az nem tetszik, hogy vegyük körül magunkat sikeres emberekkel. Ez olyan hajhászása a kapcsolatoknak, amelyek előrébb vihetnek az életben. Sokszor az ember az érzelmei alapján választ és lehet éppen egy kevésbé sikeres illető lesz a legjobb barátja. Nekem volt egy barátnőm, aki azért maradozott el mellőlem, mert mondjuk nem beszéltem annyi nyelven, nem mozogtam olyan társaságban, mint ő. Ez a léleknek nem tesz túl jót, és Ti valami ilyesmire biztattok, hogy keressük a sikeres emberek társaságát, kerüljük, aki nem sikeres. Olyan önös érdekből, hogy ránk ragadjon a siker pozitívuma és így barátot keresni nem épp őszinte érzés. Más kérdés a kapcsolatépítés, de az sokszor nem keverendő össze az őszinte barátsággal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt mi nem így értettük, ahogy Te itt írod. A félreértés alapja az, hogy szerinted a sikeresség abban mérhető, hogy ki hány nyelven beszél, és milyen társaságban mozog, szerintem viszont egyáltalán nem. Szerintem sikeres ember az, aki előre tekint, nem a múlton kesereg, aki pozitív, és vidám természetű, hisz az álmaiban, és küzd is értük, jóindulatú, és inspiráló. Ezt a cikkben le is írjuk.

      Delete
    2. Teljesen egyetértek Pannival, máshogy definiáljuk a sikert :))
      Számomra BÁRKI (kortól, nemtől, anyagi helyzettől, végzettségtől és bármi hasonlótól függetlenül)
      sikeres, aki derűlátó, jó szándékú, energikus és engem is erre ösztönöz.

      Delete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...