Thursday 9 May 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - BIKA

bika.jpg
"Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Bika jegy (04.20 – 05.20) szülöttei?
Akinek a horoszkópjában a Bika jelleg dominál, az kitartó, gyakorlatias szemléletű egyén, kinek elsődleges igénye az életben a biztonság, anyagi és érzelmi téren egyaránt. Jó testi erővel rendelkezik, örömmel tölti el, ha fizikai tevékenységet is végezhet. Kedveli a természetet, az állatokat, gondoskodó természetű. Gondolkodása kicsit lassabb, de alapos és megfontolt. Szereti a szép és kényelmes dolgokat használni, élvezni és birtokolni. Problémája lehet az elengedéssel, erősen ragaszkodik megszokott környezetéhez, kapcsolataihoz, tulajdonaihoz. Bár egyedül is jól elboldogul az életben, mégis szüksége van egy biztos alapokra épített, érzelmileg stabil kapcsolatra, hogy kiteljesedjen.
 Jól bánik a pénzzel, ráérez az értékekre, igyekszik azokat megszerezni és megőrizni. Ez az adottsága megmutatkozik az öltözködése terén is. Általánosságban elmondható róla, hogy stílusában konzervatív, inkább a hagyományos – az adott közösségből nem kirívó- viselet híve. Kerüli az olcsót, a bóvlit, ha megteheti, többet áldoz, de értékálló, minőségi darabokkal igyekszik ruhatárát bővíteni. Ragaszkodik a legújabb divathoz, a drága, egyedi ruhákhoz és ékszerekhez. Ha szerényebb jövedelemmel rendelkezik, akkor kevesebb, de tartós és jó minőségű terméket vásárol, mely egyszerre esztétikus, szép és kényelmes. A természetesség híve, ezért ha teheti, kerüli a műszálas termékeket, műbőr cipőket.
 A Bika jelét a föld elemi minősége hatja át, ezért szín választásában előnyben részesíti a tavaszi színeket, a zöld széles spektrumát, amit a barnával, bézzsel, homokszínnel kombinál. Jól áll neki a terrakotta, a korall, a narancs és a rózsaszín világosabb árnyalata is. Általánosságban kedveli a halvány és pasztell színeket, nőként a nagyvirágos, indás motívumokat. Vonzódik a minőségi alapanyagokból készült brokát, selyem, gyapjú és pamut ruhákhoz. Ha megteheti, egyedi ruhadarabokat készíttet magának egy szabóval.
első.jpg"...előnyben részesíti a tavaszi színeket, a zöld széles spektrumát, amit a barnával, bézzsel, homokszínnel kombinál."
 2..jpg"Jól áll neki a terrakotta, a korall, a narancs és a rózsaszín világosabb árnyalata is. Általánosságban kedveli a halvány és pasztell színeket, nőként a nagyvirágos, indás motívumokat."
Bika csillagjegyű személy természetéhez hozzá tartozik az alkalmazkodás az adott közösséghez, ezért igyekszik ruházkodásával ennek is eleget tenni. Korábban szívesen öltözködtek az adott vidék, tájegység hagyományos viseletébe, népviseletbe a „bikák”. Tipikus bika jelleget képviselő öltözet a „dirndli”, vagy a bajor férfiak bőrből készült zöld és barna térdnadrágja, kötött kardigánnal, vastag talpú cipővel, népies kalappal. Nálunk ma ez a hatás az ünnepi alkalmakon hordott hagyományőrző ruhákban (mente), és népi motívumokat idéző öltözetekben érhető tetten. Aktuális divatja van most a kalocsai mintát idéző magyaros ruhadaraboknak, egyéb kiegészítőknek, táskáknak, öveknek, telefontokoknak. 
3_2.jpg"Aktuális divatja van most a kalocsai mintát idéző magyaros ruhadaraboknak, egyéb kiegészítőknek, táskáknak, öveknek, telefontokoknak."
A Bika szülött számára a munkahelyen is fontos a jó benyomás, megnyerő modor, a beilleszkedés, ezért visszafogottan, de elegánsan öltözködik. Önértékelését nagyban meghatározza anyagi lehetősége, ezért szívesen hord értékes ruhadarabokat, kiegészítőket, melyen az általa kedvelt „brand” márkajelzése visszafogottan, de látható. Ragaszkodik egy-egy számára jól bevált márkához, termékcsaládhoz.
 A mindennapokban az egyszerű, természetes viselet híve, ezért kényelmes nadrág-póló, vagy szoknya-póló kombinációban is találkozhatunk vele. Nőként a szoknyák közül előnyben részesíti a lefelé bővülő, nőies, ám kevésbé kihívó darabokat, míg pólóban kerüli az egyedi vagy provokatív feliratokat. A bika szülött kevésbé sportos alkat, de sétáihoz, túrázáshoz kényelmes tréningruhát vásárol magának a kedvelt márkájából.
4..jpg"Nőként a szoknyák közül előnyben részesíti a lefelé bővülő, nőies, ám kevésbé kihívó darabokat..."
Általánosságban elmondható róla, hogy szeret enni, ezért fontos számára, hogy hasát ne szorítsa a ruha, vagy az öv. Mint minden gyakorlatias személy, a bika jegy képviselője is szereti a biztos talajt a lába alatt, ezért olyan cipőt választ magának, melyben stabilitását meg tudja őrizni. A praktikum és a kényelem elsődlegesen fontos számára az esztétikum mellett egy cipőválasztásnál, mely természetesen csak bőrből készülhet. Takarékos szemlélete miatt nem szereti a pazarlást. Nehezen válik meg régi, esetleg „kinőtt” darabjaitól.

Mivel kedveli a természetes anyagokat, így ruhatárában megtaláljuk a bőrből készült darabokat is. A mellény, esetleg nadrág és szoknya mellett általában több bőrkabátot, övet, sapkát és táskát is találunk a bika szülött gardróbjában. 
5_2.jpg"Mivel kedveli a természetes anyagokat, így ruhatárában megtaláljuk a bőrből készült darabokat is."
A bika nő ápolt, fontos számára a természetes idomait kiemelő nőies ruházat. Ilyen például a fehér vászonból készült, buggyos ujjú, dekoltált női ing, mely a kebleket szépen kiemeli, gyöngysorral, vagy kézzel készített fűzött gyöngy ékszerekkel. Apropó, ékszerek! Anyagi lehetőségeihez mérten egy bika nőn nagyon sokféle ékszert láthatunk. A magasabb társadalmi státuszt jelző értékes arany, és zafír mellett, vonzódik a bőrből, fából, és vörösrézből készült ékszerekhez is. Ezek lehetnek egyedi, hagyományőrző, pl. magyaros motívumokkal készültek. Általában sokat áldoz szépségápoló krémekre, programokra, és fontos számára, hogy finom, de buja és aromás (általában virág) illat lengje körül. Gyakran sminkel, s különösen fontos számára a szemek kiemelése.
6_2.jpg"...a fehér vászonból készült, buggyos ujjú, dekoltált női ing..."
7_1.jpg"...arany, és zafír mellett, vonzódik a bőrből, fából, és vörösrézből készült ékszerekhez is."
A bika férfi általában vaskos nyakú, fejlett izomzattal rendelkezik. Ha sportol, akkor a testépítés vonzó lehet számára. Ilyen esetben „büszkeségét”, kigyúrt alkatát közszemlére teszi, akár izompólóban is. Ő is a tradicionális stílus híve, ha megteheti, öltönyt mérték után készíttet magának, de szmokingban is remekül mutat!

Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani sálat, nőként különböző kendőket! Legyen nyár vagy tél, az aktuális időjárási helyzetnek és hangulatának megfelelő sállal, kendővel egyszerű ruházatát is képes nagyon egyedivé, vonzóvá és dekoratívvá varázsolni. 
8_2.jpg"Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani sálat, nőként különböző kendőket!"
A bika csillagjegy női képviselője Gregor Bernadett, Penélope Cruz, Uma Thurman, Adele és Cher. Férfiként George Clooney, Robert Pattinson, David Beckham vagy Szörényi Levente öltözködési szokásait vehetjük szemügyre. 
Oláhné Mednyánszki Krisztinaokleveles asztrológus
for
Style and Blog

No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...